[Eski] usb ses kartı ve ilginç bir problem kimse çözemiyor.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erayeray

Yeni üye
Arkadaşlar,usb(m-audio fast track)ses kartım ile ekran kartım çakışıyorrmu acaba.müzik dinlerken sorun yok başka hiçbirşeyde sorun yok ancak oyunların grafik olarak yüklendiği yerlerde ve film izlerken,özelliklede tam ekran izlerken filmi hoparlörlerden ses cızırtılı geliyor.

**Şimdiye kadar ulaştığım sonuçlar ;
**Lisanslı windows vista kullanıyorum..
**Xp dede aynı sorun oluyordu..
**ekran kartımı başka makinede denedik cızırtı yok..
**ses kartımı başka makinada denedim sorun yok..
**hoparlörlerim sağlam
**kablolarım sağlam..
**bilgisayarımı sıfır daha yeni topladım..
**ses kartımı çıkarıp onboard ses kartını devreye sokunca cızırtı olmuyor
**nvidia sürücülerinin tüm sürümlerini kurdum..aynı problem devam.
**format attıktan sonra ekran kartının sürücüsünü yükleyene kadar sorun yok..
***m-audio revolution 7.1 taktım (pci) sorun yok.
***usb ses kartıyla bir sıkıntı oluyor galiba.ama fast track kullanmam lazım.

bu sıkıntıyı yaşayıp çözen varsa lütfen yardımcı olsun 1 haftadır uğraşıyoyum.

Başka makina dediğin makinada sorun yok ise, senin makinandaki bileşenleri o "başka makina" ile karşılaştırmalısın bence.

Anakart geliyor akla. Başka makinayla senin makinanın anakartı aynı mı?

yok aynı değil tabiiki ama bu çok teknik bir iş,anakartları nasıl karşılaştırabilirim ki.yani pci ses kartında sorun yok usb,de böyle bir sıkıntı oluyor.bios ile ilgisi olabilirmi acaba,biosumun fotoğraflarını çekip buraya koysam faydası olurmu acaba..

alperz' Alıntı:
PCI USB kart alıp dene bakalım. 20 lira falan fiyatı da...

pci kart takılı şuanda m-audio revolution 7.1.bu pci kartla sorun yok ama bu kart ihtiyaçlarımı karşılamıyor,bir de benim değil bu kart zaten denemek için aldım.sorunum fast track usb kartında oluyor. :(

Yani FastTrack'i PCI USB kart vasıtasıyla bağlayınca da aynı sorunu yaşıyor musun?

Ya da şöle sorayım: FastTrack'i kasaya da taksan, PCI üzerinden de bağlasan aynı sorun oluyor mu?

nurkan' Alıntı:
Yani FastTrack'i PCI USB kart vasıtasıyla bağlayınca da aynı sorunu yaşıyor musun?

Ya da şöle sorayım: FastTrack'i kasaya da taksan, PCI üzerinden de bağlasan aynı sorun oluyor mu?

Bunu denemedim çok ilginç denemeliyim,bir pci usb kart alıp deneyeceğim bir kaç gün içinde,ama bu kartın, kasanın üstündeki usb portlardan ne farkı olabilir diye düşünüyorum,yani bu kart usb 2.0 desteklemeyen makinalar için değilmi?benim makina yeni;Asus P5ND2 SE anakart,dual core 2.0,1 gb ram.,256 mb ekran kartı falan ama PCİ USB kartın elektrikle ilgili falan bir özelliği varmı?

erayeray' Alıntı:
Bunu denemedim çok ilginç denemeliyim,..
Bence dene, fazladan USB portlarının bir zararı olmaz. Her şey USB oldu artık. Yakında "USB enseye tokat cihazı" yaparlarsa hiç şaşırmam.

erayeray' Alıntı:
... bir pci usb kart alıp deneyeceğim bir kaç gün içinde,ama bu kartın, kasanın üstündeki usb portlardan ne farkı olabilir diye düşünüyorum,...
Anakartın USB zamazingosunda bir yamukluk varsa, PCI olanı işi düzeltebilir. Örneğin onboard LAN portlarında da sorun olabiliyor bazen. "Her şeyi üstünde" makinelerden kaçınıyorum ben genellikle bu yüzden.

erayeray' Alıntı:
... yani bu kart usb 2.0 desteklemeyen makinalar için değilmi?..
Değil.

erayeray' Alıntı:
... benim makina yeni;Asus P5ND2 SE anakart,dual core 2.0,1 gb ram.,256 mb ekran kartı falan ama PCİ USB kartın elektrikle ilgili falan bir özelliği varmı?
Hangi elektrikten bahsediyorsun, onu bilmiyorum.
Anakartının USB çipi, ya da teknik olarak açıklayamadığım bir şeyi nane-molla ise, onu çözmek mümkün değil. PCI-USB kartı da, ses kartını atıp-satmadan önce deneyebileceğin en ucuz çözüm.
Ayrıca daha önce dediğim gibi, fazladan bir USB PCI'ın da zararı yok, faydası olabilir.

Benim tecrübeme göre, ciddi güç gerektiren ne kadar işlem varsa, bu işlemler başlatıldığı anda USB donanımlara giden musluğu kesiyor bilgisayarlar. Mantıklı, zira anakart-USB, master-slave ilişkisiyle çalışıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri