[Eski] Unbalanced gitar jak tan XLR jak a bağlantı ??

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

interm20-5

Yeni üye
Arkadaşlar bu bağlantı şeklini mikser imden power amfime giden kablolarda kullanıyorum. Bağlantı şekli doğru mudur acaba ??Özellikle şunun için sordum 1 numara(gnd) ve 3 numaralı (cold) un bu bağlantıda birleştirileceğini biliyorum fakat ,şase yazan yerle birleştirmem gerekiyor mu ?Bu zamana kadar böyle kullandım ama endişeliyim herhangi bir ses kaybı/zararı olur mu ?

Uploaded with ImageShack.us

Doğru bağlamışsınız,ama zaten alet in şasesine bağlantı olduğu için ,ayrıca şaseye bağlamamak gerek,iki ayrı yerden şaselendiği için şaseler arasında çok küçük bir potansiyel fark bile olsa (genelde oluyor),ses te dip gürültüsü(dınnnnnn sesi) ve parazit e neden olma ihtimali yüksektir.Ayrıca şase ucu gövdeye bağlı kablo ;birden fazla kabloyu birbirine bağlayıp uzunca bir kablo gibi kullanacağınız yerde gereklidir (aralardaki bağlantı yerlerinde parazitlerden koruma amaçlı).Kolay gelsin...

Eğer balanssız jak çıkışı balanslı XLR girişe bağlayacaksan jakın ucunu 2 numaraya, şasesini 3 numaraya bağla, 1 numara boş kalsın.

M.

Mahcem'in yazdığının resimlisi. Senin için daha aydınlatıcı olacaktır. Kullandığın kabloda önemli. Balans ve Anbalans kablalor için bağlama şekli farklı gibi görünüyor ama aslında ikisi de aynı.

Geri