[Eski] Ucuz ve kötü tuşeyi adam etmenin yolları...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bu arada bütün ilgilenen arkadaşlara da söylemiş bulunayım, normal bir piyanonun tuş ağırlığı 64 gram ve iniş - çıkış hızı oranı da, en basit anlayabileceğimiz dilden, 1 saniye içine yayılarak kalkışını tamamlamasıdır. Öyle bastığınız anda ZÖNK diye geri geliyorsa, o piyano değil, mancınıktır. Bu ağırlıkta ve yavaş geri gelen tuşe, uzun süreli çalışlarda bir parça yorar insanı ama bilekler bir kere alıştıktan sonra da işte böyle benim gibi olunur ve başka hiç bir tuşe beğenilmemeye başlanır...:)

Evde iki piano vardı (modellerden tam emin değilim)biri kurzweil sp26 sanırım bide roland hp2900G ikisinide elden çıkarttık,sound ve taşınabilirlik açısından bize cazip gelmedi....
Tuşesinden memnundu bu aletlerin ama,yamahanın soundunun her ikisindende iyi olduğuna karar verdik.
Yamahanın tuşesinide evde takılırken ayarlardan bi şekilde(bizi kandıracak) idare eder şekilde ayarlayabiliyoruz.Bizim sorunumuz bu ayarın kalıcılığı yoksa bizim piano 1000 lira çok iddaalı 5000 liralık iş çıkarmasını beklemiyoruz...Neyse daha evvel yamaha kullandığınızı düşünerek merak edip sordum .Bahsettiğiniz konuyuda anladım tamamdır,o farklı bir mevzu....Zaten piano dersi veriyor ne yapsak memnun kalmayacak, piano çalıyor yıllardır,onun içinde tuşe önemli !!!.Derdimiz bu yaptığımız tuş hassasiyeti ayarını saklama durumu,acaba yamaha p serisinde bu tuş ayarı kayıt ediliyormu? bir bilginiz varmı?

Geri