[Eski] Ubuntu 11.04 çözünürlük sorunu.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar. Masaüstü bilgisayarımı daha güvenli kullanabilmek için notebookuma Ubuntu 11.04 kurdum. Böylece internet, msn gibi işlerimi Ubuntuda yapacağım. Yani öyle extreme özellikler beklemiyorum. Öncelikle işletim sistemine bayıldım. Kullanımı oldukça rahat ve herşey elimin altında. Buraya kadar herşey güzel fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda çözünürlük ayarları default oluyor. 1024-800 üzerine çıkamıyorum. Nvidia kontrol panelim açılmıyor. Bazen recovery yapınca bazende sisteme reset atınca kendiliğinden düzeliyor.

Öncelikle sorunum şunlardan kaynaklanabilir mi?

-Compiz fusion kullanıyorum
-Mac os'a benzer bir dock indirdim

Son olarak ekran kartı driverımı ubuntu forumlarında belirtildiği gibi kurdum. Kurulumda herhangi bir sorun yaşamadım.

Sistem: Core 2 duo 2.20 ghz, 4 gb ddr2 667 mhz ram, 7200 rpm hard disk, Nvidia 8600 gt

Bazen sadece driver değil kullanılan monitör de etkili oluyor. Örneğin şuanki 17" monitörüm'de 1280x1024 görüntü alabilmek için modlu driver kullanmak zorunda kalıyorum. Ancak farklı bir monitörde normal driver ile alabiliyorum sorunsuzca.

Notebook'da kullanıyor olsanız böyle bir uyumsuzluk söz konusu olabilir. Sürücünüzü olabildiğince güncel tutun bazen driver fix'leri ile bu tarz sorunlar da aşılmış olabiliyor.

Bahsettiğiniz üçüncü parti uygulamaların sorun yaratıp yaratmadığını ancak deneyerek öğrenebilirsiniz. Temiz kurulum ardından çözünürlük sorunu yaşamazsanız demekki uygulama kaynaklı. Dock değil de Compiz görsel uygulama olduğu için düşük de olsa sorun yaşatma ihtimali verdim açıkçası.

Son olarak eğer Ubuntu sürümü var ise OMEGA driver deneyip görüntü zorlamayı deneyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri