[Eski] Turkish Zilleri

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

DaDrummer

Yeni üye
Herkese Selamlar,

Gecenlerde tunelin oradaki Turkish zil dukkanina girip birkac zil denedim. Sesleri bana guzel geldi. Ama bu zilleri kullananlarin fikrini merak ediyorum. Nasil dayaniklilar mi? Zamanla sesleri cok degisiyor mu? Diger markalarla karsilastirinca fiyatlari deger mi sizce? Genel dusunceniz nedir bu ziller konusunda? Simdiden tesekkurler.

DaDrummer
Vurdum mu patlatirim :D

Biz prova stüdyomuzda Rock Beat serisinden 16" Crash kullandık. Ses olarak çok güzel fakat sağlamlık dersen bize üç ay dayandı. Tabi prova stüdyosu olduğunu düşünürsek bu biraz normal.

Bu firma sanırım Mehmet Tamdeğer'in başka bir firması. Çünkü hesap nosu falan aynı. Fiyat olarak 75$'a almıştık ki diğer serilerdeki 16" ler hemen hemen aynı fiyatlarda. Bence bir dene bu markayı...

:)

Selam.. Ben bahadrum, bu foruma yeni girdim ustam Barış Büyük'ün tavsiyesi üzerine..

Turkish zillerinin yayınlandı mı bilmiyorum ama interenet sitesi için gerekli olan wave kayıtlarını ki her büyüklük ve her inch'e göre degişir , yaklaşık olarak 190 tane farklı zilini kayıt ettim..

Sahne performansını bilmiyorum ama kayıt performansı için hem bir davulcu olarak hemde bir editör olarak ve zil tarihleri ve yapım aşamalarını bildiğim için söylüyorum, malzemeden çalarak zil yaptıklarını düşünüyorum.. Çünkü wavelerin masteringinde bir sorun ortaya cıktı..

O da yeterli tuşede vurulmuş olmasına ragem bir türlü istedigimiz frekanslara zillerin cevap vermemesiydi.. İsteyenlere 190 tane zilin wavelerini atabilirim.. bu malzemeden çalmak mı demek..

Aslında bi bakıma işçilik malzemesi de olablir.. yani yeterince özensiz ve kaygılı zil üretiyorlar.. Mantıkları farklı..

Zil dedigin zaman coşmalı ortalık ama Turkish'lerde hep bir sağırlık söz konusudur.. Turkish studio modelleri biraz yer.. Ama Bosphorus ve İstanbul gibi değerli markalar duruken biraz düşünmek lazım ki yabancı markaları saymıyorum.. Ama tabii ki emek var ona saygım sonsuz ama dusunceliyim biraz bu konuda :(

.................................... bahadrum

Re: :)

bahadrum' Alıntı:
Selam.. Ben bahadrum, bu foruma yeni girdim ustam Barış Büyük'ün tavsiyesi üzerine..

Turkish zillerinin yayınlandı mı bilmiyorum ama interenet sitesi için gerekli olan wave kayıtlarını ki her büyüklük ve her inch'e göre degişir , yaklaşık olarak 190 tane farklı zilini kayıt ettim..

Sahne performansını bilmiyorum ama kayıt performansı için hem bir davulcu olarak hemde bir editör olarak ve zil tarihleri ve yapım aşamalarını bildiğim için söylüyorum, malzemeden çalarak zil yaptıklarını düşünüyorum.. Çünkü wavelerin masteringinde bir sorun ortaya cıktı..

O da yeterli tuşede vurulmuş olmasına ragem bir türlü istedigimiz frekanslara zillerin cevap vermemesiydi.. İsteyenlere 190 tane zilin wavelerini atabilirim.. bu malzemeden çalmak mı demek..

Aslında bi bakıma işçilik malzemesi de olablir.. yani yeterince özensiz ve kaygılı zil üretiyorlar.. Mantıkları farklı..

Zil dedigin zaman coşmalı ortalık ama Turkish'lerde hep bir sağırlık söz konusudur.. Turkish studio modelleri biraz yer.. Ama Bosphorus ve İstanbul gibi değerli markalar duruken biraz düşünmek lazım ki yabancı markaları saymıyorum.. Ama tabii ki emek var ona saygım sonsuz ama dusunceliyim biraz bu konuda :(

.................................... bahadrum

Bahadır foruma geleli iki yıl olmuş haber vermiyorsun be hoca, olmadı yani :)

Arkadaşlar Bahadır'a gecikmiş de olsa bir hoşgeldin deyin. Kendisi uzun bir süredir Yeni Türkü ile çalışmaktadır, Sarı Ev'de de bir aranje odası vardır. Çok değerli bir müzisyen arkadaşımızdır.

Bahadır'cım o zil kayıtları hala duruyorsa istersen onları buradan yayınlayabiliriz, FTP'miz mevcut.

Sevgiler.

M.

O zaman ilk hoşgeldini ben diyeyim, gerçi eskisi gibi takip edemiyorum forumu ama olsun.

Latency' li olarak :) Hoşgeldiniz Bahadır Bey.

Bahadır son mesajı 2007 de yazmış.Hoşgeldin dersek haberi olacak mı?

Bu arada hala duruyorsa,zil kayıtlarını hakikaten merak ettim.Eğer yayınlarsa, yanlarına olması gereken frekansları ve ölçüm ile ulaşılan sonuçları yazarsa süper olur.

Bu mesajı okuyacağını düşünerek, hoşgeldin Bahadır bey :)

Not:Kendisi benden eski bu forumda,onun bana demesi lazımdı :lol:

Geri