[Eski] Tuhaf ses kartı sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

codexplanet

Yeni üye
Merhaba,
Sorunumu maddeler ve bölümler haline yazacağım.

Sorun:
Elimde Edirol UA4FX USB ses kartı var.Bu ses kartı elimdeki Pc de istediğim gibi çalışmadığı için yeni PC topladım.O Pc de de aynı sorunu yaşayıcınca yeni bir anakart ve 1066 MHz ramlar alarak deneme yaptım.Ancak sonuç yine aynıydı.Windows 7 64 ve 32 bitte MP3 çalarken bir dosya kopyalaması yapayım veya IE8 i açayım veya X bir programı açayım ses kesiliyordu sonra geri geliyordu.(seste gidip gelmeler oluyordu).Aynı sıkınntıyı daha nadirde olsa Windows XP 32 bit tede yaşadım.Sadece biraz daha zorlamak gerekiyordu.Sadece MP3 değil tabiki Sonar da aynı sıkıntıyı yaşıyordum.

Araştırma:
Ses kartım bendeki 3 farklı anakarta sahip sistemde sorunlu çalıştı.Ses kartı sorunlu olabilirdi.Ancak elimdeki Netbook ta sorunsuz,problemsiz işteki Notbookta da aynı şekilde problemsiz olarak çalışıyordu.

Yeni bir ses kartıda aldım.TC Electoronics Desktop Konnet 6.Yanında TI chipsetli ATEN PCI Firewire kart ta aldım.Yine 1.donanımda Windows7 x32 ve 64 te MP3 dinleyemiyordum(hiç bişi yapmasam bile belli aralıklrda mp3 çalarken ses kesiliyor).

Son durum.Şu anda Windows XP x32 işletim sistemi Sonar8 Desktop6 ile Mp3 dinleyip(işlem yapsam bile) ,sonar da herhangibir çalışmayı demo projesini dinlerken bir takılma olmuyor.

Bu nedir?Neden olur bana bir kişi cevap verebilirse çok sevinirim.USB UA4FX Ses kartım arızlı değil çünkğ netbook ve notebookta tıkır tıkıt çalışıyor.Ama aynı zamanda sorunlu çünkü 3 farklı PC donanımda sorun yaşattı.Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Netbook ve notebokta da Windows 7 yüklü bu arada.

PC1 : Q6600 Intel EP35 Gigabyte board,8 GB 800 mhz Ram, 2 adet 500 GB HDD
PC2 : E7400,IntelG35 Gigabyte board,3 GB 800 mhz ram ,1 adet 500 GB Hdd
PC3 : E7400,Intel P43 Gigabyte board,4 GB 1066 Mhz Ram,1 adet 500 GB hdd.

Aynı sorun bendede var...Ben Rme fw800 kullanıyordum.Birden durup dururken seste kesilmeler başladı sonra ti chipsetli fw400 kart aldım yine düzeltemedim...Yanlız benim masa üstünde de Gigabyte board var aceba sorunun kaynağı bord olabilir mi?...Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..

Hem mp3 dinleyip hem de sequencer'daki projeyi açık mı tutuyorsunuz?

Genelde iki ayrı ses uygulaması açıkken Windows'da sorunsuz iş yapamazsınız.

Ama bir ses/video oynatıcısıyla mp3 ya da video oynatırken internette gezinmek bile sorun yaratıyorsa, Windows ayarlarınızda bir problem var demektir.

Benim sorunum ilk kayıtlarda başladı.Cubase de kayıt alırken click aksamaya ,sesler kesik kesik geliyor sonra ses kartım error verip bunları saymaya başlıyordu...Cubase projesini kapatıyordum ses kartı hataları resetliyordu sonra winamp veya başka playerda da aynı kesik kesik çalışmaya devam ediyordu...Sonra TI chipsetli ATEN PCI Firewire kart aldım,problem düzeldi zannettim fakat yine aynı sorun..Belki Ekran kartındadır diye onu da söktüm ve bordun üstündeki ekran kartıyla çalışmayı denedim..Ama yine aynı...En sununda intell macbook vardı onu Fw bağladım yaklaşık 4 saate yakın kayıt aldım (Win xp kurulu) hiç bir sorun çıkmadı.

*Bu bilgisayarı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.Yaklaşık 1 aydır böyle bir sorun cıkartmaya başladı....

Bilgisayar:Amd X4 işlemci,Gigabyte board(onbord;ses kartı,ekran kartı,eternet,Firewire400,),2 gb ram,Winxp Pro
Ses kartım:Rme Fireface 800 (Firewire400 baglıyorum)

Gigabyte anakartlarda eskiden bu tip problemler oluyordu.
Ama son zamanlarda Gigabyte anakart kullanıp çalışanlar da görüyorum yabancı forumlarda.
Anakartın sürücüleriyle bir takışması olabilir ses kartlarınızın. Fakat Fireface'in sorunlu olması hayret uyandırıcı biraz.

Zannedersem ses kartı (macbook ta 4 saat sorunsuz çalışınca) değilde ben masa üstü bilgisayarımın bordundan şüphelenmeye başladım...bordda şuan takılı uad-1 kaldı..Donanımsal bişey heralde ama bir türlü arızayı tespit edemedim.Hatta bios'dan onbord olan ses kartı,eternet,fw400 felan hepsini kapattım..Yine aynı..Bakalım bu gün ne olacak...

arkadaşlar kullandığınız, windows sürümünün kendi içindeki build sürümleri, service packleri vs de etkileyebiliyor. Bi de son zamanlarda bu editli windows cd leri moda. Mevcut kurulum cd niz haricinde bir cd den işletim sistemi kurulumu yapıp denemenizde bi alternatif olabilir. Saygılar.

Herkeze tekrar merhaba,

Öncelikli olarak hem windowsXP hemde Windows7 lisanslı.Bahsedilen konu benimde anakarttan şüphelenmemi sağlıyor.Çünkü ses kartının sürücüsünden olsa veya işletim sisteminden sorun olsa,edirol ua4fx benim netbookta da çalışmaması gerekliydi.Ancak sonarın demo projelerini %80 cpu kullanımda bile çatırtı pıtırtı olmakasızın kesintisiz çalabiliyor.

Windows7 yi anladım yeni bir sistem onda problem var da XP ye ne oluyor?Arkadaş yazmış sorun yaşadığı ses kartı winxp yüklü macbook ta sorunsuz çalışmış 4 saat boyunca.buda yine donanımsal bir uyumsuzluktan dolayı sorunun olultuğu anlamına gelir.

Bu arada internette gezmek ve müzik dinlemek senaryosun da kesilmeler yaşadığımı belirtmek isterim.Aynı anda sonar uygulamasını açmıyorum.En basit haliyle testlerimi yapıyorum.

Anlaşılan oem sistemde müzik yapabilmek için bilgi dışında şansta gerekiyor :)

bu konuda ilerleme kaydeden varmı arkadaslar.. cok benzer bir sorunu bende yaşıyorum..asus n61v serisi laptop uma via cipsetli FW pcmcia express aparatı taktım ve TC electronic impact twin ses kartı kullanıyorum. ilk taktıgımda fw aparat hiç tanımadı ama sonra forumlarda arastırdım ve fw aparatın surucusunu legacy(eski) yaptım ve ses kartımı tanıdı.cubase i calıstırdı mp3 calıstırdı.ancak bu seferde kesilmeye basladı sesler. 2-3 saniyede bir kesilip kesilip geliyor..sonra tesadufen soyle bir cozum buldum.aygıt yoneticisinden ekran kartımı geforce gt240m yerine standart vga bagdastırıcı olarak sectim..tum sorunlar cozuldu ancak bu sefer de ekran kalitem dustu :D laptop um windows 7 işletim sisteminde ve daha cok yeni ve tum suruculeri full ve guncel.. ya anakartta yada ekran kartı ve ses kartı çiplerinde bir cakısma var sanırım?? yardımcı olabilecek birileri varmı ?

Benim de aynı sıkıntılar yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. 2-3 ayrı laptop ile EMU 0404 USB kullandım. Sürekli drop outlar ve cızırtılarla uğraştım. Laptoptaki nerdeyse herşeyi disable ettim sonra denedim biraz düzeldi. Latency checker ile sistemi gözden geçirince her 10 saniyede latency değerinin 200 msden 18.000 ms düzeyine fırladığını gördüm. Bendeki sorun wireless adaptörü disable edince düzelir gibi oluyordu.

Geçen hafta ses kartımı aldığım yere (BL müzik) götürdüm. Kartı satıp masaüstü platforma geçmeyi planladığımdan ötürü ses kartının durumunu merak ettim. Sorumlu bir kullanıcı olarak ses kartından kaynaklanan bir sorun çıkması halinde cihazı satışa koymayacaktım. Test edildi ve kartın testlerde en ufak bir sorun çıkartmadığı söylendi. Hatta orada ufak tefek kayıtlar vs falan da yaptık ve canavar gibi çalıştı. Teknik servisin verdiği rapor doğrultusunda ses kartının 10 numara çalıştığına ikna oldum.

Laptop ve mobil cihazlardan gına geldi artık. Eskiden P4 masaüstü bilgisayarımdaki sıradan audiophile kart ile sorunsuz albüm kaydederken, donanım olarak çok çok daha iyi bir makine ve ses kartı ile 2 VST aynı anda çalıştıramıyorum. Sorun sadece sistemlerin uyumlu çalışması ile ilgili.

Şimdi yakın zaman içinde sistem kurmayı düşünüyorum. PC ve ya MAC platformunda en stabil çalışacak donanımı araştırıyorum. Teknoloji ilerledikçe, yapılar sistemler değiştikçe birlikte kullanılan donanımların uyum sorunları artmakta. Keşke imkan olsa da sistemleri testlere tabi tutup ondan sonra alma şansına sahip olsak. 2000 dolar para harcayıp alınacak ve ya kurulacak PC ve ya MAC bilgisayarın neyi düğü belirsiz bir donanım sorunu yüzünden insanı delirtmesi çok kötü.

Saygı Sevgi

Yerinde olsam üst seviye pci kartları mercek altına alırdım Evren, ben yıllardır pci kullanıyorum en ufak stabilite sorunu yaşamadım ve birkaç ay kadar önce pci ses kartımı Xp yüklü sistemimden söküp Windows 7 64 bitlik yeni sistemime taktım; aynen devam ediyorum..

Ayrıca BL Muzik'in teknik servisi senin de söylediğin gibi gayet iyi ve güvenilirdir, hiç gözün arkada kalmasın. Ben yanlış hatırlamıyorsam 3-4 yıl önce yabancı forumlarda bile rastlamadığım bir sorunla karşılaşmıştım (hem de pci bir kartla), beni kartı teslim ettikten 2 gün sonra arayıp yeni bir kart vermişlerdi. Sonraları başka cihazlarla da 1-2 küçük sorunum oldu, onları da çok kısa sürelerde titizlikle halletiler. Açıkçası teknik servisin kalitesi bile BL Müzik'ten alışveriş yapılması için yeterli bir sebep..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri