[Eski] trıton le tuşesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

cancan

Yeni üye
Arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum. Trıton le'nin tuşesi ağırlık açısından nasıl? Fantom xa ve fantom x kullandım daha önce. Bunlarla kıyaslarsak hangisine daha yakın? Bilen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim.

Fantom X'e le karşılaştırılmayacak kadar kötü, XA'nın tuşesinden de biraz daha kötü diyebilirim, arada çok fark yok ama.

XA yı da kısa bir süre kurcaladıktan sonra tuşesinin kötülüğü yüzünden X6 aldım ve 1 sene kadar X6 kullandım. 3-4 ay kadar da Triton Le kullandım.
Bana göre Triton Le'nin tuşesi X6'dan kötü fakat XA dan iyidir.

Dream_Gypsy ve cihank; fikirlernizi ortak noktada buluşturayım. O zaman trıton le'nin tuşesi Fantom xa ile aynı kalitededir. Ya da aşağı yukarı öyledir, diyelim. Tamam, bu bilgi yeterli benim için. Eyvallah

cancan' Alıntı:
Dream_Gypsy ve cihank; fikirlernizi ortak noktada buluşturayım. O zaman trıton le'nin tuşesi Fantom xa ile aynı kalitededir. Ya da aşağı yukarı öyledir, diyelim. Tamam, bu bilgi yeterli benim için. Eyvallah

Senin de ayrıca test etmende fayda var tabii ki :)

Selamlar.. Bir de şöyle birşey var, eğer ikinci el alacaksan hepsi aynı olmayabiliyor. Ben Triton Le almadan önce bir arkadaşımınkinde tuşesini denemiştim fena gelmemişti. Sonra kendim ikinci el almaya gittiğimde inanılmaz ultra mega rezil bir tuşe ile karşılaştım. Sanki çok kötü bir ritm boxlı klavyenin tuşlarını çıkartıp buna takmışlardı. Ama öyle değil işte ne yazık ki.. Tabii sıfır alacaksan söz konusu değil bu durumm..

Hoş haklısın sıfırı üretilmiyordur belki bile. Ama olsun, diğer klavyeler için de geçerli bir durum olsa gerek.. Ya hor kullanmaktan dolayı oluyor ya da başka bir nedeni var. Birebir yaşadım bu olayı..

Şu tuşe düzeneğinin üreticilere kaça mal olduğunu merak ediyorum doğrusu. Sırf üst modelleri daha cazip kılmak için olsa gerek; alt modellerde hep dandik tuş düzeneği kuruluyor. 100 lirası fazla olsun ama daha sağlam bi tuşe olsun,ne olacak ki?

Evet gerçekten garip bir durum. Aynı marka klavyelerin farklı modellerinin tuşeleri arasında dağlar kadar fark var. Şimdi tabii Yamaha PSR-A1000 ile Yamaha s90ES'in tuşesini nasıl karşılaştıralım? Biri daha ucuz klavye ve acilite yapılası yumuşak basit plastik, diğeri profesyönel, piyanistik kullanım için. Ama yine de yumuşak tuşe olsun ama kaliteli olsun be abi.. Belki de ellerinde eskiden kalma hazır dandik tuşlar vardır stokta. Bunları nasıl değerlendireceğiz diye düşünüp basit klavyelere koyuyorlardır :p

Orcunn' Alıntı:
Bu arada yeni başlık açmak istemedim; Triton Le'ye reset atmayı bilen var mı?

İki yolu varmış.

1. "Enter" ve "0" tuşlarına basılı tutarak klavyeyi açmak,

2. Global, F8, "Preload" seçerek onaylamak.

EYVAH!

Klavyeyi Enter ve Sıfır tuşlarına basılı tutarak açtım veee; Klavyenin içinde bir tane bile ses kalmadı :D Yani bir tanecik ses var, o da: Initial

Prog bankasındaki bütün sesler InitialProg001..002...003.....
Combi bankasındaki bütün sesler de InitialCombi001...002... diye gidiyor.. Yani alet sıfırlandı ama fabrika ayarlarına geri dönmedi.. Baya yani bi iş gelse gidemiycem :D İnşallah fabrika ayarlarına geri döndürebilirim :(

Edit: Global/F8/Preload ayarları ile hallettim..Biraz hızlı paniğe kapılmışım.. Gençlik işte (H).. Çok teşekkür ederim :)

Geri