[Eski] Topladığım pc hakkında birkaç soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar. Aşağıdaki özelliklerde pc topladım ve yakın zamanda almayı düşünüyorum. Uzun süredir notebook kullandığım için masaüstü pclerde teknolojiye bayağı bir uzak kalmışım. Bu yüzden önerileriniz benim için çok önemli.

Kullanım amacı: %70 müzik %30 oyun

Sorularım:

1) Kasanın yanında gelen 550 watt power işimi görür mü?
2) işlemcinin kendi soğutucusu yeterlimidir. Yazın ısınma sorunu yaşarmıyım bunun yanında extra cpu soğutucusu almam gerekir mi?
3) Anakartım ne durumdadır? piyasadaki en ucuz ti chipsetli anakart.
4) Seçimimi amd athlon x4 3.0 ghz'dan yana kullanmalımıyım, arada 30 dolar gibi bir fark var.
5) i5 önermeyiniz :D bütçem ne yazık ki el vermiyor.
6) son olarak kasa seçimim bu fiyat çerçevesinde uygun olabilirmi?

Topladığım pc şu şekilde:

CPU:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
146 $ ( 233,45 TL)

ANAKART:
GIGABYTE 880GA-UD3H, AMD 880G, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250, CrossFireX
122 $ ( 195,08 TL)

BELLEK - RAM:
KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 KVR1333D3N9K2
52 $ ( 83,15 TL)

HARD DISK:
SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
44 $ ( 70,36 TL)

EKRAN KARTI:
PALIT GTS 450 SONIC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, DDR5, 128 bit, 880/3900
133 $ ( 212,67 TL)

KASA:
GIGABYTE Setto 1000 Siyah ATX Tower Kasa 550W
115 $ ( 183,89 TL)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2784#kf

550 Watt tepe değer. Kasa ile gelen güç kaynağının sanırım sürekli 400 Watt gücünde olması gerek. Kalite açısından pek iyi değildir, belki biraz sesli de çalışabilir. Fakat iş görür.

2) işlemcinin kendi soğutucusu yeterlimidir. Yazın ısınma sorunu yaşarmıyım bunun yanında extra cpu soğutucusu almam gerekir mi?

İşlemci ile beraber gelen soğutucuların fan devir hızları ısı ile değişiyor. Doğal olarak yazın oda sıcaklığı arttığı için sesli çalışıyorlar. Odanızda klima varsa bu ses artışını bir nebze kesebilirsiniz. Ses sorun değilse ve overclock yapmayacaksanız başka bir soğutucuya gerek yok.

Bence diğer seçimleriniz bütçeniz dahilinde gayet uygun :wink: .

( Not: Giriş seviyesi bir PC olacağını ve çok kanallı kayıt alınmayacağını varsaydım.)

Sedat ARABACI' Alıntı:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2784#kf

550 Watt tepe değer. Kasa ile gelen güç kaynağının sanırım sürekli 400 Watt gücünde olması gerek. Kalite açısından pek iyi değildir, belki biraz sesli de çalışabilir. Fakat iş görür.

İşlemci ile beraber gelen soğutucuların fan devir hızları ısı ile değişiyor. Doğal olarak yazın oda sıcaklığı arttığı için sesli çalışıyorlar. Odanızda klima varsa bu ses artışını bir nebze kesebilirsiniz. Ses sorun değilse ve overclock yapmayacaksanız başka bir soğutucuya gerek yok.

Bence diğer seçimleriniz bütçeniz dahilinde gayet uygun :wink: .

( Not: Giriş seviyesi bir PC olacağını ve çok kanallı kayıt alınmayacağını varsaydım.)

Ses konusu o kadar da önemli değil açıkçası. Tabi evde kamyon gibi çalışan bir pc olmadıkça :D 10-15 kanal midi kullanabilmek amacım. Mevcut bilgisayarımın ani ölümüyle birlikte bütçemin el verdiği sistem bu şekilde. Overlock'tan hiç anlamam ve İzmir'in kavurucu yaz sıcaklığı nedeniyle bu işe girmeyi hiç düşünmüyorum. Pc' yi nova bilgisayardan topladım ve internet üzerinden satın alacağım. Yakın çevremdeki mağazalarda bu sistem novadan 350 lira daha fazla. Nova hakkında pek bir bilgim yok. Sizin görüşleriniz, deneyimleriniz oldu mu acaba?

Bu güç kaynağı çetrefilli iş, başımdan geçeni anlatayım; Tagan marka 480 W güç kaynağım vardı. Biraz eskidi. Haliyle gürültü vs. yapıyordu, sistemi yeniledim ama onu kullanmaya devam ettim. O güç kaynağı o hali ile en ufak sorun çıkartmadan çalıştı. Lakin dediğim gibi ses yapıyordu. Ben de High Power marka 750W bir güç kaynağı aldım. Crysis oynarken küt diye ekran kesildi. PC açık ancak monitöre sinyal gelmiyor uyarısı geldi. 3D Mark Vantage'i çalıştırdım, yine aynı hata. Acaba ekran kartında mı sorun var diyerek (MSI HD 6870) 480W olanı terkar taktım. Sorunsuz... Ben de High Power'ın 750W güç kaynağını iade edip, Thermaltake XT 775W modelini aldım, sorun yok. Okuduğum kadarı ile bazı güç kaynakları, 2 kanaldan oluşuyor. Yani 60A ise, 30 + 30 şeklinde 2 ayrı kanala ayırıyor. Ki bunlar problem çıkartabilenler. Yeni aldığım güç kaynağı tek kanaldan 60A veriyor.

Belirtmekte fayda var. Akım verilmez, akım çekilir :wink: .

Bir çoğumuzun başından böyle bir olay geçmiştir;

Örneğin odamızda 2 kW ısıtıcımız var. Otomatik sigorta ise 5 A. Isıtıcı çalıştığı zaman ortalama 10 A akım çekeceği için sigorta atar. Faz ve nötr birbirine değdiği zamanda sigorta atar. Sebebi ise kısa devre anında çok yüksek akım çekilmesidir.

Bilgisayar güç kaynağı üzerinde yazan tepe değerdir.

85982649.jpg

En fazla 64 A kadar doğru akım çekilebileceğini belirtir.

( kW = Kilowatt , A = Amper )

Power seçimini gigabyte poseidon 310' un yanında gelen 550 watt'tan yana kullandım. Benim evdeki şartel sorununu da düşünürsem en kısa zamanda ups almam lazım.

power olayına çokda takılma çok güçlü bir ekran kartı kullanmadığın sürece
google da almak istediğin sisteme göre power tavsiyesi veren sihirbazlar var onlardan yararlanabilirsin.wattından çok verimlilik değerlerine bak 80+ ne alırsan al her anlamda oyun vs.... memnun kalırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri