[Eski] Tc electronic konnekt 24'ü bilgisayarım tanımıyor...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar. Yurtdışından Tc electronics konnekt 24d ses kartı aldım. Driver cd'sini taktım ve kartın yanında gelen kağıttan birebir söylenenleri yaptım. Setup tamamlanınca belirtildiği gibi kartı taktım fakat yeni donanım yüklendi gibi bir uyarı almadım. Yani bilgisayarım kartı görmüyor. 6 pin 4 pin giriş firewire kablosu ile bağladım. Notebook'umda 4 pin giriş olduğu için sadece bu kabloyu kullanabiliyorum. Acaba sorun nedir kafayı yemek üzreyim yardımcı olursanız cok sevinirim.

Umarım Konnekt'i kendi adaptörüyle besliyorsun?

Dizüstünün markası ve modeli nedir, PCMCIA girişi var mı? Belki dizüstünün firewire arabiriminde bir problem var (?).

İşletim sistemin ne?

Daha çok bilgi vermen gerek, doğru yanıt alabilmen için.

Konnekt'im yurtdışından geldi. Sadece adaptorun ucundaki üç girişli kabloyu Tr standartlarına uygun bir kabloyla değiştirdim. Kart standalone olarak çalışıyor fakat bilgisayarım tanımıyor. Notebook'un markası monster fl90 model. İşletim sistemim xp professional edition service pack 2. Bu arada kartı bilgisayarıma bağladığımda sağ alt köşede donanımı güvenle kaldırda firewire bağlantısı tc near olarak görünüyor. Benim anlamadığımda bu; firewire çalışmasa neden bağlantı görünsün :cry: Birde pcmcia firewire kartlarından alacağım öyle deneyeceğim :|

Halen sorunumu çözemedim.Bugün başka bir notebookta denedim. Arkadaşımın notebookundaki firewire benimkiyle aynı. Ohci uyumlu ana bellek denetleyicisi yazıyor ikisinde de. Arkadaşımda kart çalıştı fakat bende halen çalışmıyor :( Pcmcia kart alırsam sorun kökten çözülür mü acaba?
http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=2243 bu sitedeki kart texas instruments chipsetli görünüyor. Bu tür kartlar benim anakartımla uyum sorunu yaşar mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim kafayı yemek üzreyim :evil:

Benim normal kasa ve notebook ta sorunsuz çalışıyor.Notebook firewire "RICOH OHCI Uyumlu IEEE 1394 Ana Bilgisayar Denetleyicisi "onboard yani.
Bir dene bakalım büyük ihtimal PCMCIA alınca sorunun çözülür gibi.

Daha önce zamanım olmadı bu konuya dönmek için, kusura bakma...

Bilgisayarına Google yaparak baktım da, yeterince detay öğrenilemiyor tabii.
http://www.hardwaremania.com/forum/dona ... 85099.html

Konuyla ilgili olarak göze çarpanlar:
1 x IEEE1394
1 x PCMCIA Express 34/54

Device Manager'a bir bak, bakmadıysan.
My Computer (Bilgisayarım) sağ tıkla > Properties (Özellikler) > Hardware (Donanım) > Device Manager (Aygıt Yöneticisi)

devicemanagerj.png

O listede hem IEEE'nin hem de TC Near'in sarı uyarı/ünlem işareti olmadan, resimdekine benzer şekilde duruyor olması gerek. Tabii benim başka donanımlar da var o listede, sen onlara aldırma.

Açıklayıcı mesajın için teşekkür ederim ilteractive. Aygıt yöneticimde zaten bi sorun görünmüyordu. Halen böyle bir sorun yok. firewire'ım seninki gibi görünüyor aynen. (ohci uyumlu ... ) fakat işlev kısmında 0 yazıyor.
Tc near ' da da bir sorun yok herşey yerli yerinde aygıt yöneticimde ünlem işareti yok. Pcmcia kart alarak sorunu çözmek istiyorum fakat emin olmadan almak istemiyorum. Boşu boşuna 80 lira para vermek istemiyorum açıkçası :D Pcmcia kart ile sorunum kökten çözülür mü sence ? :roll:

Texas instrument çipsetli pcmcia firewire kart aldım. Markası digitus. Zor bulunuyor ben İzmir'de bimel de bulabildim ancak. Tc electronic'in forumunda okuduklarıma göre 4 pin girişli notebook firewireları çoğu ses kartın da aynı sorunu yaratıyormuş. Texas instruments çipsetli bir pcmcia kart derdinize deva olacaktır :D

Masaüstü Pc de gayet sorunsuz çalışıyor.Ama merak ettim Notebook (pcmcia kartsız kendi beslemeli firewire portuna) kuracağım bakalım bir sorun olacakmı yazarım burdan.

Bir arkadaşımın notebook firewire girişinde denedim kart çalışıyordu fakat bende çalışmıyor. Neyseki pcmcia ile sorunum ortadan kalktı pcmcia kart ile hayat çok daha güzel :mrgreen: reklam gibi oldu :wink:

bu pcmcia kartını nerde bulabilirm TI olanından ? ankaradaki bimelde görevliyle birbirimize girecektik nerdeyse :D bilen , satan yada TI olmadan da olur diyenler varmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri