[Eski] tavsiye workstation? synthesizer? ne ise artık

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cihank' Alıntı:
- Breath istiyorsan Motif ES serisi alman gerekiyor.
- Seq. ve sampler kullanımı konusunda en pratik alet Fantom X6-7-8 ya da G dir.
- Sound kalitesi konusunda M3 ya da XS derim. Fantom X te G de aşırı hacimsiz sound a sahip aletler. Fantom X6 kullandım ve nefret ettim. (Kurz. tecrübem hiç olmadı ancak ekran küçüklüğünden dolayı olacağını da sanmıyorum :))

Ama en önemlisi kendin dinle ve kendin karar ver. Her aletin alıcısı var ve herkesin zevki farklı.

Bu arada M3 te sampling olmadığını nereden duydun Turkarmoni???

Bu kadar kesin yönlendirmeler yapmadan önce klavyeler hakkında biraz daha tecrübe edinsen daha iyi olur kanımca.

Turkarmoni' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler birde klavyelerde polyphony denen terim ne işe yarıyor ?

Türkçesi "çokseslilik" demektir. Klavye özelliklerinde belirtilen "polyphony" ise klavyenin aynı anda çıkarabileceği maksimum ses sayısını ifade eder.

Klavyeler hakkında 15 senedir çalıyorum kanımca.m3 olayına gelince acele ile m50 serisi ile karıştırmışım hepimiz insanız.Ayrıca breath denen olay sadece es serisi için geçerli değildir.Triton serisi ile de kontrol görevi görebilirsiniz. polyphony olayı çok sesli bir olay tamam bunu biliyorum fakat aynı anda çıkarabileceği maksimum ses sayısı derken bu kısmı anlamadım.

Yani şöyle, eğer bir klavye 64 ses polifonik ise 64 nota basılıyken 65'inciyi bastığında daha önceki seslerden biri kesilir.

Irmak' Alıntı:
Yani şöyle, eğer bir klavye 64 ses polifonik ise 64 nota basılıyken 65'inciyi bastığında daha önceki seslerden biri kesilir.

Bununla birlikte kullanılan sesi üretmekte kaç oscillator kullanılıyorsa polifoniyi bu sayıya bölmek gerekiyor. Örneğin iki osc kullanıyorsa çalabileceğin nota sayısı 64 polifonik bir sentezleyicide 32 olarak düşünülmeli. 33. nota basıldığında ilk basılanın sesi kesilir.

şu an 2. el triton studio(mossboardlu) yada zor ama extreme de düşünüyorum nette bakınıyorum cazip bulamadım korg m3 hiç 2.el yok bütçe 2500TLcivarı, doğal olarak motifXS listeden çıktı

Şu ara 2. el alet yok, tam sezondayız. Fakat bitti bitecek, Ramazan ay'ıyla beraber ufak ufak alet ilanları artacak. O zamanı beklemek lazım..

Bu arada Cihan, sen M3'ü kaça almıştın?

3000tl ye satılık triton extreme gördüm, yanlış bilmiyorsam Extremelerin Studiodan artısı Studioya takılan çoğu boardun üzerinde hazır bulunması ama studionun moss board ile yakalanan çok hoş tonları var sanırım bu board Extremeye dahil değil yine bulup takmak gerek.
ikinci el M3 6oktav3300 7oktav3600 buldum M3de korgun tarifine göre mini bir Oasys bu da bayağı ciddi ve düşünülmesi gereken bir tercih oluyor. Sırf sequancer için ekranı için fantoma gerek yok diye düşünmeye başladım ve etkenlerden biri olan sample konusu ise bulacağım çoğu kmp olur buda ilk başta düşünmediğim korga itiyor. peki bu moss board M3 için geçerlimi? o boardın özelliklerini kapsarmı? dahili mi? yoksa takılabilirmi?
Topicin başında maymun iştahlıydım şimdi kendime geldim yavaş yavaş :D

M3 için Radias kartı var. Moss'un 6 polifonisine karşılık Radias 24 polifonik. Yeni sesler de oldukça başarılı. Lead ve padlerde sürekli Radias kurcalıyorum bu aralar.

Orcunn' Alıntı:
Şu ara 2. el alet yok, tam sezondayız. Fakat bitti bitecek, Ramazan ay'ıyla beraber ufak ufak alet ilanları artacak. O zamanı beklemek lazım..

2500TL civarı bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Turkarmoni' Alıntı:
Klavyeler hakkında 15 senedir çalıyorum kanımca.m3 olayına gelince acele ile m50 serisi ile karıştırmışım hepimiz insanız.Ayrıca breath denen olay sadece es serisi için geçerli değildir.Triton serisi ile de kontrol görevi görebilirsiniz. polyphony olayı çok sesli bir olay tamam bunu biliyorum fakat aynı anda çıkarabileceği maksimum ses sayısı derken bu kısmı anlamadım.

15 senedir klavyelerle uğraşan biri bu terimin de ne amaçla kullanıldığını bilmeli diye düşünüyorum. Tabii ki bilmemek ayıp değil. Ama bilmeyen birinin de kişilere yanlış yönlendirmeler yapmasının kişilere maddi zararlar vereceğinden dolayı yönlendirme yapmak yerine yeni bilgiler toplamasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Senin daha önceki tüm mesajlarında gözlemlediğim "git şu aleti al", "şu alet işe yaramaz", "bu alet kötüdür" şeklindeki keskin cevaplar klavyelerin hepsini yemiş bitirmiş insanlar tarafından bile kullanılmayan cümlelerdir.

Breath denen olayın ES serisi için geçerli olmadığını ben de biliyorum. Ama triton ile breath controller kullanmak istiyorsan, breath controller masrafına ek olarak "Midi Solutions Breath" için 300€ civarlarında bir bütçe ayırman gerekiyor.

Haftasonu Yamaha Mo6 yı denedim. Ondan önce Ant Müzikteki ikinci el Kurzweil K2500 ü denemiştim.

Kurzweilden gerisi yalanmış. Yamaha resmen oyuncak gibi geldi. O piyanolar pad ler nasıl bir rezilliktir ya.

Ben de 96-97 yıllarında aldığım bir farfisa f5 var. Sene olmuş 2009 Yamaha synthesizer çıkartıryor ama farfisa f5 ile aynı kalitede tonlar var.

Yazık ki ne yazık... Bu nasıl ar-ge bu nasıl ses mühendisliğidir. Hiçbir şey geliştirememişler mi ya!

Aşırı kızıyorum.. Hem Yamaha'ya hem Roland'a biraz da Korg'a..

Bu markalar değil 2500-3000 TL, 500 TL bile etmiyor gözümde.

Kurzweil de olmasa klavyeden soğuycam valla :) Pahalı falan ama hakkını da veriyor işte alet. Al, arşive at direkt!

nasit' Alıntı:
Cihank' Alıntı:
Orcunn' Alıntı:

2500TL civarı bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.

2500TL'ye kadar bulursam uygunmu? 2400e hardcase ile vardı.

Valla La-Fa Ferhat 1650 Euro'ya veriyor sıfır M3'ü. Fakat bu alet Radias kartı olmadan pek cezbedici bir alet değilmiş. Radias kart ta 400 Euro imiş. Yani o 2500 TL'lik M3'ü aldıktan sonra bir de 800 TL verip Radias alacaksın ki M3, M3 olsun. Bu da eşittir 3300 TL. Tabi Ferhat, Radias'la beraber 1900 Euro'ya veriyor. Gel de çık işin içinden :d

Orcunn, Radias 400TL civarı, Euro değil.

http://www.canelektronikltd.com.tr/asp/ ... ?group=OPT

Liste fiyatı bu linkte ;)

M3'ün çirkin görüntüsü ve üst üste binen krizler yüzünden sanırım birçok kişi uzak durdu. Kaldı ki ilk versiyondaki sesler de oldukça tatsızdı. Şu anda elimin altında duran klavye hiç de fena değil. Yani yıllar önce Roland XP serisi sesleri kadar heyecan vermiyor bana ama gerçekten hakkını vermek lazım.

Bununla birlikte her cihaz yeni çıktığında parasını bastırıp alan ihtiras sahibi müzisyenler olur ve bunların bir kısmı ihtirasları ile bocaladıklarından dolayı, bir kısmı davul-zurna nevale bulunamaması korkusundan dolayı 'alet elimde kalır' zihniyetiyle tuhaf fiyatlara satarlar klavyelerini. Hata bir kısmı çözemez, sesler çok yeni olduğundan dolayı ısınamaz; çünkü o direk piyasada kullanılan sesleri ister vsvs...

Taa Korg O1 zamanında başıma gelmişti bu. 16 milyon 100 bin lira idi (Gazetelerde böyle yazar ya rakamlar, bir atıfta bulunmak istedim ;) ). Bu tip kullanıcılar, daha Türkiye'ye giren ilk partinin satışı sürerken ellerindekini neredeyse 12 milyon ve altına satmaya başladılar, birkaç tane bulmuştum o şekilde. Sonra bir de baktık ve gördük ki O1'in ilk serisi E5, diğer serileri E6 olarak üretildi ve E6 serisi o dönem için çok öenmli olan SMF dosyalarını okuyabiliyordu.

M3 için böyle bir durum yok tabii. Versiyon 2 olarak EXpanded olayı var. Onu da netten yükleyebiliyorsunuz. Zannediyorum fabrika çıkışı M3'lerde sağdaki M3 yazısının altında kırmızı bir EXPanded yazısı basılı ama Türkiye'de bu durum henüz yok ve zaten önem arz edeceğini sanmam.

Bir süre sonra bu karışık fiyat durumları biter. Tabii bu süreçte alıp cihaza zarar verip satanlar da araya kaynamaya çalışır falan... Yine de ikinci el alet almakta başarılıysanız gidin 2400 falan verenlerden alın aletlerini :) O fiyatı fazlasıyla hak eden bir klavye çünkü. Bilhassa Korg'un sequencer özelliklerinden vazgeçemiyorum kendi adıma.

M3 Expanded modeli 256MB Ram ile birlikte geliyor, fiyata bunu da eklemeyi unutmayın 1900€ fiyatı o şekilde çıkıyor. 256MB kartı ayrıca satılıyordu eskiden ve bunu almadığınız durumda V2 olsa bile EX-USB'lerden yalnızca birini yükleyebiliyordunuz. Can Elektronik dünyada uygulanan 3 adet EX-USB'nin yanında dördüncü bir piyanoyu da yüklüyor, artı Cüneyt Beyin olduğunu sandığım birkaç alaturka sample de veriyor isterseniz.

Allah allah Tünel'de Radias'ın 400 Euro olduğunu ve Radias kartta asla indirim olmayacağını söyleyip duruyorlardı fakat sitede 400 TL civarı.. İlginç, sanırım ben yanıldım..

Er ya da geç alacağım bu cihazı. Demolarını beğendim, gidip çaldım dokundum elledim de.. Çok şık alet, tam benim odaya göre.. :) 1900 Euro ederinde mi bilmiyorum fakat muhtemelen 2. el iyi bir M3 düşüreceğim. Zaten alet kirlenmeyecek kadar yeni.. Hep biz mi satıcaz sıfır gibi temiz aletleri bedavaya :d

Valla bende anlamadım fiyat politikalarını dün aradım la-fa'yı m3'ün boş halinin 1950€ olduğunu :shock: ama kampanyalı hali ile
M3 + radias + M256 ve de turk seti ile 2100€ ya verdiklerini söyledi.
4500tl yapıyor :?
2500e kadar temiz 2. el alıp duruma göre radias ve m256yı(478tl+400tl liste fiyatı)eklemek daha mantıklı geliyor. http://www.canelektronikltd.com.tr/asp/ ... ?group=OPT

La-Fa'yı neden karıştırdığınızı anlamadım. İki mağaza üstte distribütör varken... Üstelik kampanyalı fiyatı da internette 1900€ olarak açıklamışken 200€ fazla fiyat vermez herhalde; La-Fa da gidip oradan alacak neticede.

Ferhat Bey sağolsun iyidir hoştur ama ucuz mal vermeyi pek sevmez. Bazen dükkanda oldukça iyi ikinci eller satılmasına rağmen piyasanın oldukça üstünde ister. Hatta, bir ara Çiftehavuzlar'da 350 Euro'ya satılan Novation Xiosynth'e 800 Euro gibi bir rakam çekmişti kendisi :shock: O nedenle kendisini kaç yıldır tanımama rağmen kendisinden kibrit çöpü bile almışlığım yoktur.

Bu durumda bence de 3-5 metre yürüyüp Can'dan sıfır M3 almak çok daha iyi bir fikir olacaktır.

Turkarmoni' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=MXygiS9kkjQ&feature=related

Radiasta bu samplelar varmı ?

Radias sample içermiyor, analog modeling synth'ler gibi düşünülmesi gereken bir devredir.

Bu videodakiler gayet sample. Radias ile alakası yok yani.

Geri