Turkarmoni
Yeni üye
Cihank' Alıntı:- Breath istiyorsan Motif ES serisi alman gerekiyor.
- Seq. ve sampler kullanımı konusunda en pratik alet Fantom X6-7-8 ya da G dir.
- Sound kalitesi konusunda M3 ya da XS derim. Fantom X te G de aşırı hacimsiz sound a sahip aletler. Fantom X6 kullandım ve nefret ettim. (Kurz. tecrübem hiç olmadı ancak ekran küçüklüğünden dolayı olacağını da sanmıyorum)
Ama en önemlisi kendin dinle ve kendin karar ver. Her aletin alıcısı var ve herkesin zevki farklı.
Bu arada M3 te sampling olmadığını nereden duydun Turkarmoni???
Bu kadar kesin yönlendirmeler yapmadan önce klavyeler hakkında biraz daha tecrübe edinsen daha iyi olur kanımca.
Turkarmoni' Alıntı:İlginiz için teşekkürler birde klavyelerde polyphony denen terim ne işe yarıyor ?
Türkçesi "çokseslilik" demektir. Klavye özelliklerinde belirtilen "polyphony" ise klavyenin aynı anda çıkarabileceği maksimum ses sayısını ifade eder.
Klavyeler hakkında 15 senedir çalıyorum kanımca.m3 olayına gelince acele ile m50 serisi ile karıştırmışım hepimiz insanız.Ayrıca breath denen olay sadece es serisi için geçerli değildir.Triton serisi ile de kontrol görevi görebilirsiniz. polyphony olayı çok sesli bir olay tamam bunu biliyorum fakat aynı anda çıkarabileceği maksimum ses sayısı derken bu kısmı anlamadım.