[Eski] Tahta Trampet VS Metal Trampet

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ckibrisli

Yeni üye
Tabiki çalınan stile göre tercihler değişir trampet konusunda !

Benim sadece tahtayla çalmışlığım vardır (ah güzelim ne dövdük seni :D )

Metalle çalmış arkadaşlar varsa fikirlerini rica edeceğim.

Ayrıca nasıl bir trampet seversiniz?

Ana trampet :idea: olarak metal kullanırım.tahta olan hi-hatin solunda bulunur.işte öyle. :twisted:

ya esasında bu sadece dw nin modellrini kapsıyo yoksa maun ağacı falan olsa daha da boğuklaşır ton. veya ne bilym mesela tüm trampeti abanozdan oydursan heralde burdaki en parlak tonlu trampet gibi falan ses verir. o tip şeyler

bildiğim kadarı ile metal trampetler biraz daha çınlama yapıyordu ve daha parlak tonlara sahipti. Ahşap olanlar daha boğuk ve ılık tonlara sahipti.

Rock ve Metal icin metal trampetler en uygunu. Agac trampet ise markasina gore cok farkliliklar gosteren bir alet. Iyisi icin iyi para dokmek gerekiyor. DW collector series super bir alet mesela. Metal de ise Ludwig'den sasmam, Yamaha, Premier de cok iyidir. Trampet ne kadar agirsa sesi o kadar kontrollu ve tok gelir.
Hayatimda duydugum en guzel trampet tonu ise Brooklyn funk essentials'in davulcusuna ait mother of pearl kaplama agac Ludwig, rimleri, luglari degismis vintage alet. Amcamin calis ta tabi super, kasnaktan kasnaktan. :)

Ayni sey metaller icin de gecerli. Bunlar da cok farklilik gosteriyor. Ben genelde tahta tercih ediyorum ama zaten hi-hat'in sol tarafinda biraz daha yuksek akordlanmis bir metal snare kullaniyorum. Bir de agac snare bence davulla daha iyi entegre oluyor. Metal snare'lerin iyisi icin de epey para dokmek gerekiyor. Kanimca alinabilecek en iyi metal snare'lerden birisi Ludwig Black Panther. Ludwig Millennium Brass on Brass'ta epey iyi. Paiste'in Spirit of 2002 adli 2002 zil serisinde testi gecmemis zillerden yaptigi snare de harika. Simdi serinin adi S-bronze oldu sanirim. Remo Gold Crown Special Edition, Pearl Chad Smith Signature Snare, Tama Hammered Steel Shell Soprano, GMS Grand Master Series Hand Hammered Copper aklima hemen gelen saglam birkac metal snare modeli. Gretsch Vinnie Colaiuta Signature Custom Plus, DW Edge Brass/Maple, Pearl Masterworks, Tama Starclassic G Maple, Yamaha Bamboo, DW Collector's Series 10+6 All-Maple (10 kat agac), Ludwig Black Panther Maple, GMS Special Edition Series Maple, Yamaha Musashi ise aklima gelen saglam agac snare'ler. Bugune kadar gelmis gecmis en iyi snare'lerin listesini de asagida bulabilirsiniz...

1. Ludwig Supraphonic 400 (1950'ler)
2. Slingerlan Radio King (1935'te uretim baslamis)
3. Ludwig Black Beauty ( 1920'lerde uretim baslamis)
4. Leedy Broadway (1930-50 arasi)
5. Rogers Dyna-Sonic (1962-82)
6. Gretsch Progressive Jazz
7. Ludwig Jazz Festival
8. Ludwig Super Classic (1940-50 arasi)
9. Slingerland Gene Krupa Sound King (1960'lar)
10. Rogers Powertone

Bu listeden de gorulecegi gibi davul tarihinde en iyi snare'leri ureten firma her zaman Ludwig oldu.

ahşap ve metal trampetler çok geniş bir konu..bu da herşey gibi zevk meselesi..ahşap trampetleri birçok değişik tür ağaçtan yapıyorlar.. en çok tutulanları maple(akçaağaç) ve birch(huş).. bunların ses karakterleri farklı.. metal trampetlerde pirinç, bakır, çelik ve aliminyundan yapılıyor.. tabi bunların da ses karakterleri farklı.. bir de işin içine boyutlar ve deriler ve hatta cort mekanizmaları girince araştırmanın yetmeyeceğini, denemenin şart olduğunu ve bunun da çok zor olduğunu anlamam çok sürmedi..

Geri