[Eski] Synthesizer tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Bülent bey ilginize teşekkür ederim. Bu konuyu ayrıca düşüneceğim.

Lakin bir şey kafamı kurcalıyor. Bir synth e o kadar para vermek yerine daha uygun bütçeye Vsti alma fikrine dayanarak, Bir vsti den edineceğimiz ses ile synth ten edinilecek ses nasıl aynı olabilir. Aynı olsa Bu ürünlere neden stüdyolarda ihtiyaç duyarlar ki ? Yanlış mı düşünüyorum. :|

Ben kendi denemem sonucunda etkilendiğim için setupımı yazılım olarak değil donanım olarak revize etmeye ve synth almaya karar vermiştim. Vsti kullanımını destekleyen fikirler gelince acaba yanlışmı düşünüyorum dedim :roll:

Hardware ile analog synth almayı kastediyorsanız, vsti'ler analogun yerini tutacak noktada değil, o yüzden analog almak daha mantıklı olabilir. Ancak, içerisinde yazılım koşan, Virus, Nord Lead gibi hardware synth'leri kastediyorsanız, bence vsti'ler onlarla yarışabilir, zira o hardware'lerin içinde de yazılım var sonuçta!

Yazılımları da analog sinyal yollarından geçirin, olsun size Hybrid :)

Misal ben rocktron replifex'le Nord Lead 2 kombosunu seviyorum. Analog sinyal yolu var, efektler de oturuyor gayet güzel şekilde. 16 khz üstünü traşlıyor replifex, ama zaten Nord'un VA karakterine yakışıyor.

Analog filtre takıntınız varsa, yazılımların (ya da donanımların) filtrelerini bypass edip de kullanabilirsiniz gayet. Misal MoogerFooger filtre ile o klasik Moog filtresini kullanabilirsiniz. Waldorf için planlarım var misal o şekilde. :) X- Pole ( Q+ filtreleri) bulamasam da bu opsiyon ve daha fazlası mevcut. İlla subtractive olmak zorunda da değil hani, wavetable olur, granüler olur, sample olur. Deneysel kombinasyonlar hayalgücüyle sınırlı.

Harmonik güçlendiricilerle (Sonic Maximizer, Aural Exciter, Culture Vulture vb. ) da yazılımlara ek güç verilebilir. Üstelik yazılımın senkronuyla, modülasyonlarıyla beraber. İlla "Total Integration" gerekmiyor hani. :lol:

Ya da sevdiğiniz samplerların ya da donanımların preamplerinden geçirebilirsiniz. O kadar çok seçenek var ki... Yeter ki birinin üstüne düşüp iş akışı yaratın. Bir arkadaşım (müzisyen74) sanal orkestraları fostex preamp ten geçiriyordu, daha sıcak tınlıyor diye. Sadece bir örnek.

Yazılım synthler dijital tınlıyor diye küçümsemeyin yani, analog takıntınız varsa, geçirin analog ünitelerden, farklı tatlar çıksın :)

Geri