[Eski] synthesizer önerirmisiniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yani sonunda zorla bir Jupiter-8 aldıracaksınız bana :lol: Her Jupiter-8 gördüğümde benim A6'nın ondan çok daha iyi olduğu konusunda kendi kendime telkinlerde bulunuyorum... Yanlışta sayılmaz gerçi...

Anolog konusunu anladım teşekkürler.Ancak öneri almak istiyorum sizlerden,elektronik müzikle ilgileniyorum,bana synthesizer için ne önerirsiniz ucuz birşeyler arıyorum(800-1200ytl arası),araştırdım iki alet hoşuma gitti.Bunlar roland sh 201 ve korg micro korg, bu iki alet ile ilgili biraz inceleme yaptım,pek fazla ingilizcem olmadığı için yeterli bilgiye ulaşamadım.Bu iki aletle ilgili bilgisi olan yada kullanan arkadaşlara sorularım olacak.Mesela roland sh 201 anolog bir synth anladığım kadarıyla.Peki bu aletin içinde mevcut sesler yokmu bu konuyu anlamadım mesela ben şimdi midi klavye kullanıyorum vstler ve midi klavye aracılığıyla sesleri alıyorum bu aleti alırsam yine vstlerlemi çalışıcam,birde bu aletin özelliklerine baktım dediğim gibi ingilizcem iyi olmadığı için tam çözemedim.linki vereyim:

http://www.rolandus.com/products/produc ... jectId=769
bu linkte roland sh-201 özellikleri var.

birde korg modeller arasında korg microkorg nasıl bir alet onu öğrenmek istiyorum.Küçücük bir seye benziyor ama belki işlevleri güzeldir en azından kulanan arkadaş vardır.Sizce arkadaşlar elektronik müzikle ilgilenen biri için hangisi uygun aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim...

Sizce arkadaşlar elektronik müzikle ilgilenen biri için hangisi uygun aydınlatırsanız sevinirim.

Hepsi uygun elektronik müzik için. Ama SH-202 nin özellikleri daha fazla gibi, en azında Cubase'de entegre çalıştırabiliyorsun bir VST instruments gibi. Bence almadan gidip satılan yerde kurcala aletleri, seslerini dinle. Hangisi senin kafandaki sese yakın bir şeyler çıkartıyorsa onu al.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bülent kayıplara karışmış durumda ama, bulana aşk olsun. :)

Yikilmadim ayaktayim beyler! :lol: ODTU'de bittorrent kullandik diye 1 haftadir internetimizi kesti arkadaslar sagolsunlar :evil:

SM'in dokumantasyonu ile ugrastigim icin kayiplardayim. Su anda rahat bir 35 sayfa oldu. 2 gun kasip bitirme hedefindeyim ondan sonra artik asosyalliktek siyrilacagim soz :)

Bülent'i bu aralar fazla rahatsız etmek yok ! :lol:

Cosmic arkadaşım, bahsettiğin SH-201 isimli alet analog bir sinti değil, rompler dediğimiz Triton,, Motif gibi sample temelli dijital bir alet. MicroKorg kullandık, bence gayet güzel bir alet. Preset sesleri daha çok tekno, trance tarzı uygulamalara yönelik. Programlama seçenekleri çok ama ingilizcen yoksa biraz zorlanabilirsin. MicroKorg, Virtual Analog (Sanal Analog) tabir edilen aletlere bir örnek, SH-201 ise Sampling synth veya Rompler denen aletlere örnek. İlk başta SH ile başlaman daha kolaylık olur bence.

Selçuk Jd990 var bende eðer jd800 çok geliyorsa fiay taçýsýnda jd990 dene derim aralarýnda ses farkýna rastlamadým ben , birde onu programaldým vsti gibi kullanýyorum. Süper......

Bu arada sorayým bari , novation supernova2 prox , yamaha cs6x , waldorf q+ a rastlýyanýnýz oldumu tr de . Setup a eklemek sitediðim son 3 alet eðer bir bilginiz varsa yardýmcý olursanýz çok sevinirim arkadaþlar..

Saygýlar Sevgiler...

Emre setupına artık analog bir şeyler ekle paso virtual analog takılıyorsun. Ben artık hayatta VA bir synth almam virus bana yetiyor da artıyor bile.

Z1 alın, 335 dolara eBay'de var. Almayanı döverler. Virtüel mirtüel ama aslan gibi alet. :)

97'de 2500 dolar saydım.

Geri