[Eski] SSD sürücüsü düşünüyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kuzeysafak

Yeni üye
Merhabalar

"SSD sürücülerinden MasterDrive MX serisi, 30 GB, 60 GB ve 120GB kapasitelere sahip ve fiyatları da sırasıyla $299, $499 ve $699. Teknik verilere bakılırsa bu SSD'ler, SATA-II arabirime sahip ve 120 MB/sn okuma, 40 MB/sn yazma hızına sahip. Performans olarak bakıldığında özellikle yazma performansı üst seviyede değil, daha iyi yazma değeri sunan sürücüler var ve bunlar oldukça pahalı."

Müzik PC'inde ağırlık olarak sample kullanan VSTi 'ler kullanıldığında yazma hızından ziyade okuma hızı mı daha ön plandadır? Durum böyle ise yeni toplamayı düşündüğümüz sistemde SSD disklere yer vermeyi düşünüyorum.

Bu arada SCSI veya Raptor serisi HDD düşünmemekteyim.

Onun yerine RAM'i yükseltmek çok daha ucuz ve performans açısından faydalı olacaktır. SSD sonuçta RAM'e göre çok yavaş. Bütün enstrümanların sample olduğu geniş orkestral düzenlemeler yapmayacaksanız 7200 RPM standart bir hard disk ve 4GB hafıza bir DAW için yeterli.

RAID'in bu konularda pek işe yaramadığını söyleyeyim hazır disk performasından konu açılmışken.

SSD'ler performanstan ziyade elektrik tüketimi, ısınma ve yer sorularını aşmak için geliştirildi. O yüzden performans istiyorsanız dönen plakalardan daha iyisi henüz yok.

Ya da fiziksel RAM'in bir kısmını aracı programlar vasıtasıyla hard disk gibi kullanabilirsiniz. Ancak çoğu VSTi'ın "load samples to RAM" seçeneği yüzünden bunun da pek bir anlamı yok.

SSD için 2-3 sene daha beklemek gerek, acele etmeye hiç gerek yok.. hızlı ve emin adımlarla ilerliyor ssd, ama henüz değil...

bir ikincisi müzik pc'si için konuşuyoruz sanırım yani? hdd den bahsediyoruz? alakayı kuramadım açıkçası? yani söz konusu olan bir db server, yada access time zaruriyeti had safhada olan web uygulamaları filan söz konusu olsa anlayacam da?.. müzik ve hdd yazma hızı konusunda hiç alaka kuramadım doğrusu.. alelade bir sata diskle hdd konusunda maximum performansı alabilirsin arkadaşım, ben sana garanti veriyorum.

accuracy' Alıntı:
müzik ve hdd yazma hızı konusunda hiç alaka kuramadım doğrusu.. alelade bir sata diskle hdd konusunda maximum performansı alabilirsin arkadaşım, ben sana garanti veriyorum.

Nasıl kuramadın alakayı?

Biz boşuna mı aldık SCSI'leri?

Berkay' Alıntı:
accuracy' Alıntı:
müzik ve hdd yazma hızı konusunda hiç alaka kuramadım doğrusu.. alelade bir sata diskle hdd konusunda maximum performansı alabilirsin arkadaşım, ben sana garanti veriyorum.

Nasıl kuramadın alakayı?

Biz boşuna mı aldık SCSI'leri?

valla bence öyle. konuyla ilgili olarak spesifik bir araştırma yapmadım ama teorik olarak düşünürsen, disk yazma hızının üst düzeyde önem taşıdığı uygulamalar bellidir, bunlar data serverlarıdır.. yani web, mail, domain, sql gibi uygulamalardır.. olayı bir DAW için düşünürsek yüksek erişim zamanları pekte birşey ifade etmiyor... belkide benim bilgi sahibi olmadığım yüksek disk erişim hızını isteyen DAW uygulamalarıda vardır..

ama tabi herşey bir yana, sistem stabilitesi ve sağlam bir "iş bilgisayarı" için scsi artı bir faktör.. yani her halukarda iş yapılan bir sistemde "scsi" olması boşuna olmaz. :)

40-50 kanal, 24-48 sinema filmini oynatırken de -hele bir de görüntüyü de PT koşturuyorsa- gerekli olabiliyor.

:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri