[Eski] Sistem yedekleme daha sonra çağırma...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar böyle şeylere yabancı olduğumdan soruyorum, Acronis True Image isimli program hakkında şöyle şeyler duydum. Sistemi yeni kurup herşey temizken yedek alıyormuşuz daha sonra mesela 3 ay sonra bilgisayar cıvıttığı zaman aldığımız yedeği çağırıp o ilk günki gibi yapabiliyormuşuz doğrumudur.

Bu programlar dışında sizinde önereceğiniz başka şeyler varmı. Hadi ıvır zıvır işlere kullandığım bilgisayarı geçtim stüdyo bilgisayarını formatlayıp hazır hale getirmek iki günümü alıyor resmen.

Şu anda iki bilgisayarımda 0 kmde formattan çıktı tüm ayarları yapıldı programları yüklendi bu sistemide uygularsam heralde bida sırtım yere gelmez uzun bi süre :)

Eğer donanımların aynı kalacaksa bunu yapmanın yolları var... Dediğin program ile olabilir ya da Norton vb. benzeri şirketlerin ghost programları ile yapılabilir... Kullanımı oldukça basit zaten senin hiç bi şey yapmana gerek yok :)

Deep freeze buldum buda çok kıyakmış yahu :lol: Bikere donduruyosun tamam ilk hali duruyor ama pc yi kapamdan önce şifresini girince en son halini donduruyor tekrar

BeatMaster' Alıntı:
Şu anda iki bilgisayarımda 0 kmde formattan çıktı tüm ayarları yapıldı programları yüklendi bu sistemide uygularsam heralde bida sırtım yere gelmez uzun bi süre :)

Merhaba,

XP'de

Programs>Accessories>System Tools>System Restore
aracında yakın zamanların günleri işaretlidir. İstediğin güne dönebilirsin.

Eğer ileride bugüne döneceksen onu da işaretleyebilirsin.

Dönersen programlar uçar, dökümanlar uçmaz ama.

Deep Freeze demişsin. O program, internet cafe'lerin her açılışta ilk hale döndürme programı. System restore'da bugünü işaretlersen bir problemin kalmaz. Üstüne dökümanlarını da kurtarırsın. Deep Freeze'de dökümanlar uçuyor olmalı, tavsiye etmem.

BeatMaster, ben 4 yildir Acronis (True Image) kullaniyorum. Masaustu bilgisayarimda 1 kere anakart degisikligi oldugu icin, 2001 yilindan beri sadece 2 kez Windows kurdum. Onun disinda hep ana ve incremental dedikleri basamakli yedeklerle gidiyorum.

Windwos System Restore ozelligi, sadece Vista'da guvenilebilecek sekilde calisiyor. Su anda kadar Windows 98, 98SE, Millennium, 2000 ve XP versiyonlarinda guvenilebilecek gibi bir durum yok bence. System Restore noktalari bozulabiliyor malesef.

Acronis ile isletim sistemi partisyonu yedeginden, calismaz haldeki bilgisayarini en iyi calisir durumdaki haline getirmen sadece 5 dakikani alir. Acronis True Image, bence alinasi 4-5 onemli yazilimdan biridir.

İlter abi yazacağını biliyordum :lol: çünkü sistemle ilgili konularda önceden bahsetmiştin yaklaşık 3-4 yıldır format atmadığını bende şimdi Deep freeze kurdum şimdilik süper gibi sen sistemi kurup herşeyi tamamlayıp programlar vesaire dahil buna ve Deep freeze yi aktif ediyorsun daha sonra sen pasif hale geçirmedikçe (deep i kurarken seçtiğin disk olmak üzere) hiç bir şekilde veri kaydedip silemiyorsun, önemli olan windows c sürücüsü programlarda orada yani işin büyük kısmı orada, oraya kurdum sistemimi tamamladım ve aktif ettim canavar gibi işliyor şuan. Bunla deneyip memnun kalmazsam Acronis i çok övdüler ona geçicem ama bunun tek dez avantajı mesela deep i pasif etmeden c ye bişey yükleyip pc yi kapatırsanız açtığınızda orda olmayacak o yüzden dikkatli olmak gerekli.

Sistem Yedekleme her işletim sisteminde olan bir program fakat bu bilgisayar içinde bulunan dosya ve sürücü sayısına göre alınan yedek boyutunda ciddi farklılıklara yol açıyor. 3. parti yazılımlar bunlar için en ideali diye düşünüyorum. Bahsedilen programı hiç kullanmadım ama en kısa zamanda deneyeceğim. Ghost bu iş için senelerdir kullanılan ve olumlu eleştiriler alan en tanındık program.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri