[Eski] shure PSM 600 ve audio technica M3 (acil yardım)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Erhan Unal

Yeni üye
Arkadaşlar;
Solistim ve sahnede kullanacağım önbilgisi ile soruma geçeyim.

Yakın zamanda amerikadan gelecek olan bir arkadaşımdan audio technica M3 modeli IEM istedim ancak sonradan internette araştırmalarıma devam ederken bir takım frekans aralıklarından falan bahsedildiğini gördüm.Şöyle ki ;İngilterede M bandı Türkiyede F bandı kullanılıyormuş.Ve yanlış cihaz almaktan korktum açıkcası.
sorularım şunlar:
1- Audio technica için soracak olursam,makine bir tane ve o bantları biz mi seçiyoruz,yoksa bahsedilen bantlar için ayrı ayrı cihazlar var ve ben o cihazı mı almalıyım?
2- Shure PSM 400 de boyle bir sıkıntı yok direkt onu mu al dersiniz?
Başka önerileriniz ne olabilir? PSM 400 kullandınız mı?

Bu frekans bantları yüzünden ve garanti den dolayı Türkiye den almakta fayda var bence. A&T'yi Radikal getiriyor ve Avrupa fiyatlarından çok farklı değil. Üstelik 2 yıl garantiniz var. Bence düşünün.

Sizin sorunuzun yanıtı ise şöyle: Band farkından dolayı Türkiye de çalışmama gibi bir sorun olmaz. Sadece mikrofonlara ülkelerde tahsis edilen frekans bandları bunlar. Bizde hala düzelmiş, bir sisteme oturtulmuş değil frekans olayı. Türkiye de en çok 600-900hz arası başarılı çalışıyor.

PSM 400, M3 kadar çekim kalitesi sunmaz. Shure alacaksanız PSM900 alın derim.

Özgür;

Yanıtın için çok teşekkür ederim.Amerika fiyatı 650 dolarlar civarında türkiye fiyatı 2500 lira civarı.Ciddi fark var yani.
Amerikada ki teknik desteği arattım arkadaşıma o da amerika da 2 bant olduğunu söylemiş ancak ordan gelecek bi ürünün burada çalışıp çalışmayacağı ile iligli bi net cevap alamadık..Ben de A&T istiyorum eğer diyorsan ki al burda da çalışır ben ordan alacağım,emin olamam diyosan beklemeye alıcam bu işi şimdilik.

Çünkü ebayde satılan ürünlerde L band M band gibi ibareler mevcut.Her frekansda çalışabiliyor olsaydı bunları neden koyarlar ki? Cidden bilemedim ya..1-2 gün vaktim kaldı..

Burada çalışmama gibi bir sorun olmaz. Sadece mesela 99 band var cihazın üzerinde, sağlıklı çalışan sayısı yarıya iner.
Daha geçen gün bir arkadaşım Sennheiser 300G3 IEM aldı, sorunsuz çalışıyor burada. (Gerçi ilk aldığında orada denedi, bir otelde işi vardı, çalışmadı! Geri götürüp değiştirecek vakti vardı Allah'tan.. İkinci aldığı çalıştı)

Özgür;

Teşekkür ederim bir arkadaşımdan da dün destek aldım.O da aynı şekilde çalışmama durumu olmaz dedi.Ben bunu alıyorum.Kullandıktan sonra değerlendirmemi de paylaşırım.Sevgiler.

Türkiye de frekans sorunu yok diye biliyorum ama amerikada bir grup frekansı iptal ettiler bu yüzden baya bir ikinci el telsiz mikrofon vs satıldı... dijital karasay yayın frekansına karıştığı için... geçenlerde 2 set sennheiser aldım ve Metan Sinan Avşarla konuştuğumda hangı frekans grubundan istersem (Sennheiser telsiz lerde 5 grup satılıyor yanlış bilmiyorsam) alabileceğim söylendi... ben Amerika veya Dubai fiyatından bir gıdım farkla Türkiyeden almayı tercih ediyorum hem garantim oluyor hemde her zaman desteğim oluyor. Kaldıki Metan dubaiden alınan ürünüme bile hiç sorgu sualsiz destek verdi daha önce.

amerikada bir sitede desteklediği bandları buldum.Fbandı da var o listede sıkıntı olmayacak gibi..siparişi verdim.

merhabalar,

Ozgur abi sorum oncelikle sana olacak; PSM 900 ve Sennheiser ew300 g3 arasinda hangisini tercih edersin? ayni fiyat araligindalar ancak ikisini de kullanma tecrubem olmadi. kullandiklarimdan PSM 400/600 cok cektirmisti zamaninda, Sennheiser'da ise 2000 serisi ile sorunsuz calisiyorum son 1.5 yildir.

simdiden tesekkurler,
Aziz.

Valla 900 çıkana kadar ben hep EW-300 tercih ediyordum. Şimdi yeni 900 oldukça başarılı. İkisi de güzel, sorunsuz. Yazı tura at bence :)

Cihaz geldi..Çok mutluyum.Kullanma klavuzunu incelediğimde F bandında çalışma frekanslarının da yazılı olduğunu gördüm ve mutluluğum bir kat daha arttı.Henüz deneme fırsatım olmadı ancak bu akşam studyoda bir kontrol yapacağım.Son durumu da paylaşacağım.Sevgiler..

Evet arkadaşlar..Yorumum şudur. "Budur" :))

Kendimi bu kadar net duyduğumu hatırlamıyorum.Sesim biraz bi önceki geceki konserden kısıktı.Ona rağmen 1er saat ten 3 set şarkı söyledim ve program bittiğinde sesimde en ufak birekstra kısılma yoktu.İlaç bu ilaç.. :)

Geri