[Eski] shure beta 57a vokale ne kadar uygun

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

weswicked

Yeni üye
shure beta57a bir çok ünlü grubun tercih etmesinin (başta korn) sebebi n olabilir vokale uygunluk derecesi nedir en çok rağbet gören sm58 ile arasında n kadar vokale uygunluk farkı vardır??daha çok entürüman mikrofonu olarak anılmasının sebebi nedir??ama asıl sorum vokalde nasıl sonuçlar verir vokale uygunluğu nedir?? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

57 serisi 58 serisine oranla ayrintilari daha cok yakalar. Sesi daha saydam bir sekilde yakalar,tabi ki hatalari da. Bir cok unlu grubun tercih etme sebebi de budur. 58 gibi bazi hatalari hos gormez, bircok hatayi da goz onune serer. Enstruman mikrofonu olarak anilmasinin sebebi de bu ayrintilari belirgin olarak alma ozelligidir diye dusunuyorum. Ilginc bir detay, Amerika baskanlari yillardir SM57 e konusur basin aciklamalarinda vs.
Bazilari su mikrofonu kullaniyor diye bu is illa ki o mikrofon ile olmuyor, siz de bu isi onlar kadar iyi yapacak seviyeye geldiginizde o mikrofon sizin onunuze konacaktir zaten. Ayrintilara degil, butune odaklayin kendinizi.

Yazim tarziniz, forumun tarzina uymuyor.Su cevabi yazabilmek icin uc-dort defa okumam gerekti mesajinizi. Biraz daha dikkat ederseniz, iletisimin kolayligi acisindan daha iyi olur.

BB

4 tane SM58'imiz var, 2 tane de SM57. Favori sahne vokal, gitar amplisi ve perküsyon mikrofonumuz.

Beta57 hiç kullanmadım, bilmiyorum. Ama söylenene göre gayet güzelmiş, nerede kullanıyorlarsa artık, bilemiyorum. Bizim Michael Harrison'da var Beta serisi birkaç mikrofon, 57, 87, 7 vesaire. Alıp bir ara denemem lazım.

Kolay gelsin.

M.

Beta serisi biraz daha parlak (hem görünüş hem ses açısından :) ) mikrofonlar. 58 ile karşılaştırdığımızda, 58'in içindeki "pop filter" süngerin bile buna bir etken olabileceğini düşünüyorum.

grego' Alıntı:
57 serisi 58 serisine oranla ayrintilari daha cok yakalar. Sesi daha saydam bir sekilde yakalar,tabi ki hatalari da. Bir cok unlu grubun tercih etme sebebi de budur. 58 gibi bazi hatalari hos gormez, bircok hatayi da goz onune serer. Enstruman mikrofonu olarak anilmasinin sebebi de bu ayrintilari belirgin olarak alma ozelligidir diye dusunuyorum. Ilginc bir detay, Amerika baskanlari yillardir SM57 e konusur basin aciklamalarinda vs.
Bazilari su mikrofonu kullaniyor diye bu is illa ki o mikrofon ile olmuyor, siz de bu isi onlar kadar iyi yapacak seviyeye geldiginizde o mikrofon sizin onunuze konacaktir zaten. Ayrintilara degil, butune odaklayin kendinizi.

Yazim tarziniz, forumun tarzina uymuyor.Su cevabi yazabilmek icin uc-dort defa okumam gerekti mesajinizi. Biraz daha dikkat ederseniz, iletisimin kolayligi acisindan daha iyi olur.

BB

Aslında sesin daha iyi yakalaması değil, genel karatkter olarak hi ve hi-mid ve mid frekansları daha iyi yakalar. İşte bu yüzden genelde gitar tonlarıda bu frekanslarda olduğundan hep amp lileri yada snare falan mikrofonlarken 57 görürüz. Beta serisinin farkıda ses daha doğal parlak gelir. Mesela geçen haftaki seslendirmemizde Rober Hatemo Shuıre telsizden beta kafayı söktürüp normal 58 kafası taktırdı ve bende acaba neden diye düşündüm :?: :lol:

işin teknik konusunu bilmiyorum fakat ben beta 57a yı bazı ünlü grupların kullandığını duydum araştırdım canlı performans ekipmanları arasında gördüm ve merak ettim.hatta gittim bi sm 58 le karşılaştırdım mağzada denedim ve aldığım sonuç daha parlak daha temiz bi ses olarak cevap verdi beta 57a.ama sonuçta ben bu mikrofonla çalışmadım bi canlı performasda bulunmadım o yüzden vokale canlı performansda n kadar uygundur bunu merak ediyorum diceksiniz ne uğraşıyon al bi sm58 öle ama takıldı bi kere kafaya :lol: o yüzden kullanan arkadalar varsa neticilerini buraya yazarsa sevinirim teşekkürler

Weswicked yazımını düzelt. Bu sana bu başlıkta yapılan ikinci uyarı. Forum kurallarını iyice oku.

M.

Arkadaşlar,
Shure mikrofonlarında Beta serisi ile Beta olmayan düz modeller arasındaki tek fark, Beta serilerinde High ve Bass frekanslarda arttırım vardır, bir çeşit EQ kullanımı vardır...
Bkz.. www.shure.com
Beta ve ya SM57 ise, aslında enstruman mikrofonudur, nadirende sert gelmesi için back vokallere kullanılır. Vokalde shure markada 58 serisi yada özel kondenser serileri asıl tercih edilir.. Mesela beta57 , beta58 e göre daha yönlü bir mikrofon olduğu için, vokalistin mikrofonu hareket ettirdiğinde tüm ağzından çıkan tüm sesleri almaz... O yüzden genelde vokalde tercih edilmez...
saygılar..

sm beta serisi

Yurtdisindaki konserlerde tecrube ettigim kadari ile sm serisi artik pek hos gorulmuyor...Ingiliz britrock gruplari neredeyse sadece beta serisi sure mikrofon kullaniyorlar (vocalde)...Ozellikle Beta 57 ve Beta 86 son zamanlarda herkesin favorisi...Ben sure u sahsen tercih etmemeye calissamda encok bulunabilen pratik microfonlar,osebepten oturude kullanmak cogu zaman kolaylik oluyor...

BeatMaster' Alıntı:
ama 57 lerde 58 lere göre feedbackte biraz boldur, yani 58e göre tehlikelidir.
sesin frenkasını azaltırsan pek birsey olmaz zaten vokal olarark kullanacaksın 57 i bence vokale en idael mikrofonlardan biri

Türkçe Yazım Kuralları'na dikkat lütfen.
Özgür

hahaha ilginc bir yaklasim olmus sesin frekansini azaltmak :)

beta 57 ile yapilan diger bir "studio trick" de gitar part'lari kaydedilirken lead bolumlerin mix'in icinden dogal olarak siyrilmasi icin ritimlerde sm57 kullanirken bunlari beta ile almakdir.

sahne vokal icin akg d5'i cok begendim ben

aziz.

Shure dünyada en çok tercih edilen bir markadır.Örneğin: Bir arkadaş bir mekanda beta58 vocal mikrafonunun tonlarını çok beğenir.Yarın gider hemen alır.Ama bakarki aynı beğendiği tonu kendi sisteminden alamaz.Bu sefer mikrafonu kötülemeye başlar.Yani mikrafondan çıkan sesi, mixerden tutun, kullandığınız kablolar ve connektörler de dahil olmak üzere çoğu malzeme etkiler.Sen tut 1 tane düğüncü küp anfisine beta 58 tak...bu faktörleri unutmayın.Shure şuan şunu söylüyor.Diyor ki; "Bizim sattığımız ürünlerin uzun yıllar arıza yapmadan kullanılması bizi sevindirmez.Bizi sevindirecek olay ancak şu olabilir; Bir müşteri bizim ürünümüzü alıp, kullanmaya başladığı andaki kaliteyi, tonu eğer yıllar sonrada alabiliyorsa işte biz o zaman mutlu oluruz." diyorlar.Yani adamlar önce ton diyorlar.Bu yazıyı geçen sene bir dergide okumuştum.

Kısaca şöyle açıklamak istiyorum.Abartısızca şuan bende Shure un çoğu modeli mevcut.Kullanan biri olarak, her modelin kullanıldığı alanlar var.Mesela; Beta57 modelini gidip vokalde kullanmak gereksizdir.Beta57 modeli çok güzel bir modeldir.Ve enstruman mikrafonudur.Yeterki amacına göre kullanılsın...

tuncayakyz' Alıntı:
Shure dünyada en çok tercih edilen bir markadır.Örneğin: Bir arkadaş bir mekanda beta58 vocal mikrafonunun tonlarını çok beğenir.Yarın gider hemen alır.Ama bakarki aynı beğendiği tonu kendi sisteminden alamaz.Bu sefer mikrafonu kötülemeye başlar.Yani mikrafondan çıkan sesi, mixerden tutun, kullandığınız kablolar ve connektörler de dahil olmak üzere çoğu malzeme etkiler.Sen tut 1 tane düğüncü küp anfisine beta 58 tak...bu faktörleri unutmayın.Shure şuan şunu söylüyor.Diyor ki; "Bizim sattığımız ürünlerin uzun yıllar arıza yapmadan kullanılması bizi sevindirmez.Bizi sevindirecek olay ancak şu olabilir; Bir müşteri bizim ürünümüzü alıp, kullanmaya başladığı andaki kaliteyi, tonu eğer yıllar sonrada alabiliyorsa işte biz o zaman mutlu oluruz." diyorlar.Yani adamlar önce ton diyorlar.Bu yazıyı geçen sene bir dergide okumuştum.

Kısaca şöyle açıklamak istiyorum.Abartısızca şuan bende Shure un çoğu modeli mevcut.Kullanan biri olarak, her modelin kullanıldığı alanlar var.Mesela; Beta57 modelini gidip vokalde kullanmak gereksizdir.Beta57 modeli çok güzel bir modeldir.Ve enstruman mikrafonudur.Yeterki amacına göre kullanılsın...

bir kere daha yazmıştım yine yazacağım, (condenser mikrofonla ilgili bir topicti sen açmıştın)
bu işi yapıyor olup bu hatayı nasıl yapabiliyorsun hayret ediyorum
mikrAfon değil mikrOfon
orjinali microphone.

SM 57 yi vocalde kullanmak sacmalik degildir...Sm 57 vocalde kulanilmaz demek SACMALIKTIR...

bknz...sound garden, stone temple pilots, brendon o brain....

sadece enstruman microfonu nedemek onu anlamiyorum...nereye istersen onu istedigin yere koyarsin...

neumann U 87 sadece vocal mikrofonudur gitara konulmaz denebilirmi? diyen varsa biraz arastirmasi gerekir...

sahnede VOX AC 30 un onune koyan cok gordum...

ayrica vocal mikrofonu olarak AUDIX harika bir marka...(vokal serisi om5 ve om7)favorim oldu bile[/quote]

EKlemek isterim sadece SM 57 degil Beta 57 icinde ayni seyleri dusunmekteyim...

NE istedigini ve ne alacagini biliyorsan bu iste hersey mubahtir...

Zaten bu isin guzelligide burda bence...Herkezin soundu kendine :))

Şitthhh beyler eski konuları kurcalamayalım lütfen.... Eskidi bunlar..

Mikrofonların tabi ki belli bir amaç için üretiliyorlar, öncelikle bu amaca hitap ederler. Ama bazı mikrofonlar da çok amaçlı üretilir ve kullanılırlar.

Sonuçta, senin mikrofondan ne beklediğin ve ne kadarını elde ettiğin ile önemli değil midir?

Yıllarca (yaşı tutanlar iyi bilir) Shure 565 sahnelerde güzide solistlerimizde kullanılmadı mı?
Bkz. Kayahan

Oysa ki Shure'un kataloğunda okul, otel, otobüs, mağaza vb. gibi yerler için "ANONS" mikrofonu olarak imal edilmiş olduğu yazmaktaydı...
E tabi internet olmayınca bizde bilmiyorduk...

Beta57 meselesi buna benzemiyor, çünkü Shure kataloğunda Vokal için uygundur diye yazmakta...

Bkz. Shure Beta57 özellikler:
Beta57
Tailored frequency response provides drums, guitars, vocals, and horns with studio quality sound
Uniform supercardioid pattern for high gain before feedback and superior rejection of off–axis sound
Hardened steel mesh grille that facilitates use of proximity effect and resists wear and abuse
Neodymium magnet for high signal–to–noise ratio output
Minimally affected by varying load impedance
Advanced pneumatic shock mount system that minimizes transmission of mechanical noise and vibration
Legendary Shure quality and reliability

ozgurcakici' Alıntı:
Yıllarca (yaşı tutanlar iyi bilir) Shure 565 sahnelerde güzide solistlerimizde kullanılmadı mı?
Bkz. Kayahan

Oysa ki Shure'un kataloğunda okul, otel, otobüs, mağaza vb. gibi yerler için "ANONS" mikrofonu olarak imal edilmiş olduğu yazmaktaydı...
E tabi internet olmayınca bizde bilmiyorduk...

Fasılcılar hala bunu istiyor. Hatta SM58 verince bu ne yaaa. 565 yokmu sende evlat diyen bile var. :D :D

Bende 565 in eski modelleride var. Hatta 60 yılı yapımı olanlar bile var. Kutusunda duruyor. Bir ara foruma asarım fotolarını. Tonlarıda çok farklı 4 pinli XLR girişe sahiplilerde var.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
bir kere daha yazmıştım yine yazacağım, (condenser mikrofonla ilgili bir topicti sen açmıştın)
bu işi yapıyor olup bu hatayı nasıl yapabiliyorsun hayret ediyorum
mikrAfon değil mikrOfon
orjinali microphone.

Sayın TuncaEskiyerli, tamam beni düzeltiyosun farkındayım haklısın ama ben tüm teknik terimlerin gerçek yazılışlarını biliyorum bana burda bunu öğretmene gerek yok.Bana bakma sen ben bazen mikrofon yazarım bazen mic yazarım bazen de, mikrafon yazarım.Bu tamamen bana kalmış bişeydir.Bu senin için önemli olduğu kadar benim içinde önemlidir.Ama çokta üstünde durmana gerek yok.Ben senin yerinde olsam yorum yapardım ve birilerine faydalı olmaya çalışırdım.

Geri