[Eski] ses karti sorunu (cubase 5)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

definder

Yeni üye
cubase aciyorum actigimda ses karti uyumlu deil yaziyor ama yine de ses aliyorum ve device setup ta kartin ismini goruyorum (realtek high defination)

cubase,i aciyorum new project >> empty >> ok hersey yolunda nexsus, grovee agent ses aliyorum

AMA tekrar cubase,i kapayip aciyorum new project >> dance prodiction yada electro prodiction vs. sectigimde hata mesaji geliyor (missing ports) ses karti ismi yok tanimiyor ses te alamiyorum nexsus vs ses yok yardim ederseniz sevinirim yeni ses kartimi alayim ne yapayim?

Sadece Cubase'de mi yaşıyorsun bu sorunu? başka bir program da denedin mi? Device setup ta kartın ismi görünüyor mu? ve bu on board kartın asio desteği var mı? Benim tavsiyem ses kartına bütçe ayırman yönünde olacaktır. On board kartlarla tatmin edici netice elde edemeyebilirsin. M audio fast track usb gibi ekonomik kartlara bir göz at istersen. Kolay gelsin...

Serkansicimoglu,
Onboard ses kartlarında ASIO desteği yok. Ancak oluşan sorunların asio ile ilgiside yok. Olası sorun midi klavye ve ses kayıt sırasında oluşacak olan gecikme problemidir. Fakat neden böyle bir şikayet yok onu anlamadım. :)
Oluşan sorunların nedenlerinden biri. Cubase crack olabilir. :( Eğer değilse.
Onboard ses kartı sürücüsü olarak asio4all kullanabilirsin. Bu gecikmeyi önleyecektir. Başka bir başlıkta link vermiştim ama google da arat hemen karşına gelir.
Bütçen varsa M-audio 24/96 gibi ASIO desteği olan bir ses kartı alabilirsin. Forumda bolca ikinci el ilanı var.

Serkansicimoğlu, mesajları biraz daha dikkatli okursak yardımcı olmamız daha kolay olur.
definder' Alıntı:
device setup ta kartin ismini goruyorum (realtek high defination)
serkansicimoglu' Alıntı:
Device setup ta kartın ismi görünüyor mu?

Serkan sicimoğlu kim? :mrgreen: Haklısınız Levent bey gözümden kaçmış :D Asio desteği varmı derken control panel de asio desteği olmayan kartlar hakkında bir takım sorunlar olduğunu duymuştum. Kendimce böyle yorumladım :roll:

definder, sorunu nasıl çözdüğünü anlatırsan aynı sorunla karşılaşabilecek diğer arkadaşlar için de iyi bir şey yapmış olursun. Bu forum tartışma ortamının yaznında aynı zamanda güzel de bir kaynak.

Geri