[Eski] Ses Kartı Sorunu...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OnurKul

Yeni üye
Arkadaşlar çözemedim gitti...

msn'de karşılıklı görüşme yapamıyorum.Mikrofon hata veriyor.Gtalk kullanamıyorum Hata veriyor.Skype kullanamıyorum hata veriyor.Fonda müzik çalarken üzerine kayıt yapamıyorum hata veriyor :oops:

Mikrofon sağlam çalışıyor.Kayıt yapabiliyorum.Ses klibide yaratabiliyorum.Ama gel gör ki mesela winampta şarkı çalıyor benim alet kayıt yapmıyor.Msn'de görüşme yapamıyorum...

giriş ve çıkış aynı mıdır nedir ? bi türlü çözemedim...

Nedir sorun çözemedim elalem çatır çatır msn'de konuşuyr,müzik çalarken vokal kaydı yapıyor...

Az da olsa fikir yürütürseniz sevinirim...

ESS Audio yazıyor üstünde...Cd'si yok kayıp.Kasayı açtım içine baktım valla...Başka ne yazıyor bakiim hah bi de made in china yazıyor :)

Şakası bir yana gördüğüm sadece markası.ESS AUDİO DRİVE yazıyor üstünde bilgisayarda ve kartın üstünde (kasa hep açıktırda benim)

Ses kartýn onboard bir model sanýrsam. Büyük ihtimalle "Half Duplex" bir kart yani ayný anda playback ve recording kabiliyeti yok.

Zaten pro bir arabirim kullanmýyorsun, gidip creative vibra cinsi bir þey al 10ytl civarýna bulursun. Hem full duplextir hem de büyük ihtimal þu anki kartýndan daha iyi ses verir.

öneri teşekkür ederim...Anlaşıldı ki bu ses kartından adam olmaz...Creative bi ses kartı alıcam...Elinize sağlık..Teşekkürü borç bilirim saygılarımla...

Baska bir yerde basa bir mesajini okudum OnurKul, onun icin yazma ihtiyaci hissetim...

Bir gun buraya gelip, "Muzik yapmak istiyorum, bana ucuz Creative kart onerdiniz" deme sakin.

Bahsettigin islevi gerceklestirmek icin, profesyonel bir kart gerekmiyor, Batuhan da onu demis. Fazlasi degil, baska anlamlara gelmesin, aman ha...

ilterocktive' Alıntı:
Baska bir yerde basa bir mesajini okudum OnurKul, onun icin yazma ihtiyaci hissetim...

Bir gun buraya gelip, "Muzik yapmak istiyorum, bana ucuz Creative kart onerdiniz" deme sakin.

Bahsettigin islevi gerceklestirmek icin, profesyonel bir kart gerekmiyor, Batuhan da onu demis. Fazlasi degil, baska anlamlara gelmesin, aman ha...

Yok niye öyle bi şey olsun? Söz konusu bile değil...Ses kartı ile ilgili bilgim var benimde.Ama müzik için işimi ne görür onu bilmek istedim.Gayet güzel bir şekilde cevabımı aldım...
İŞTE BU FORUMU BUNDAN SEVİYORUM...YARDIM ÜST SEVİYEDE

müzik için iþimi ne görür

Ýþte bunu diyorudum ama müzik dinlemek, msn de müzik dinlerken sesli görüþme yapmak için iþini görür, ötesini deðil. Yani müzik kaydetmekten falan bahsediyorsan baþka bir ses arabirimine yatýrým yapman gerekir, bu iþini görmez. Yanlýþ olmasýn da. :)

Batuhan Bozkurt' Alıntı:
müzik için işimi ne görür

İşte bunu diyorudum ama müzik dinlemek, msn de müzik dinlerken sesli görüşme yapmak için işini görür, ötesini değil. Yani müzik kaydetmekten falan bahsediyorsan başka bir ses arabirimine yatırım yapman gerekir, bu işini görmez. Yanlış olmasın da. :)

kayıt teknolojisi bölümünde konulara baktım. orada ses kartlarıyla ilgili bilgiler var yani üst düzey bilgiler.Oradan yararlanırım geri kalanıyla..Şimdi ufak bişey alayım işimi görür dediğin gibi msn falan bi de ufak tefek kayıtlar.. :idea:

Ess 1869'dur o haha, bende de var lanet olası 1997 model (pci).. Msn'de sorun yok ama orjinal driverları ile bile tanıtılamıyor bir kısım techizatı. Kontrol edilemeyen bir teknoloji :D

OnurKul' Alıntı:
OnurKul' Alıntı:
QUAKE SOUND CARD 32 BIT PCI işimi görür mü?

Evet kimse cervap yazmadı ben yazayım insanların bilgisi olsun...

QUAKE SOUND CARD 32 BIT PCI iş görüyor...İyi bir kart.

Ya Onur kusura bakma ama benimsinemalarim.com'da ahkam kesiyorsun "kisa filmlerinize ucretini odediginizde muzik yapariz, inanamadigimiz ise girmeyiz, cok profesyonel calisiyoruz her konuda, yakinda kim oldugumuzu gorursunuz ! ! !, sudur budur..." diye. Ondan sonra da muziktek.com'a gelip bir baslikta yok 'quake is gorur mu", diger bir baslikta "100Hz-10Khz aralikli mikrofon var elimde, profesyonel diyorlar" yok "abiler yardima muhtacim kayit yapmam lazim, ay ay oluyorum muhtaciyetten" gibi seyler soyleyerek cok degisik bir kimlik ciziyorsun gozumde. Nerede durust oldugun belli. Ama burada durust olman , seni durust bir insan yapmiyor. Boyle olunca da sana cevap vermeyi falan cani istemiyor insanin. En azindan benim canim istemiyor.

benimsinemalarim'da da muziktek'te de insanlari oyalamaktan baska bir sey yapmiyorsun. Mahcem trolleme konusunda hakli bence.

Onur

Not: Hani kayittan anlamak durumunda degil illaki bir muzisyen, o baska. Ama obur tarafta o konuda da hic sorunun yok gibi gorunuyor... Iyi, guzel. Muzisyen olarak da ne boyuttasin hic bilmiyorum, konusamam. Ama o Hande Yener miksi bana bir sey ifade etmedi.

OnurKul' Alıntı:
(kasa hep açıktırda benim)

Kasanı kapatmanı tavsiye ederim, konu ile alakası yok ama açık kasada hava sirkülasyonu planlandığı gibi gerçekleşmez, açık kasa içindeki ısı üreten parçalar, kapalı kasaya göre daha sıcak olurlar. (Sıvı ya da gaz soğutmalı ve/veya fazsız bir soğutma sistemi kullanıyorsan söylediklerim geçersiz olabilir.)

OnurErbas da ne diyorsa haklıdır...

Ess 1869.

O kart zamanında az para harcatmadı bana.

Hiç yoktan servislere para verdik.

Orjinal sürücüleriyle bile windows un tanımak istemediği, illet bir karttır o.

Uzak durun.

Mümkünse yanından bile geçmeyin.

Windowsu kurmak 45 dakika Ess 1869 u çalışır hale getirmek 2 saat.

Tehlikeli bir kart Ess

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri