[Eski] ses kartı sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SOTHIS

Yeni üye
Ses kartından çıt pıt sesler geliyor durduk yerde ve sürekliliği var bu durumun. Tüm bağlantıları ve kabloları değiştirdim ama kesilmiyor. ses input olarak geldiği için kayıda da giriyor haliyle.
Neden olabilir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Buffer size diye arattiniz mi acaba forumda? Bir cok baslik var gorebilirsiniz, belki o yuzdendir, hos o durumda kayda girer mi ses bilemiyorum.

Buffer Size değerlerini (seskartı ne bu arada? ) düşük tutmak, yüksek sampling rate değerleri ile yüklü projelerde çalışmak veya firewire çipset kavgası bunlara neden olabilir.

İlk akla gelen seskartı ayarlarından buffer değerini biraz yükseltmek.

teşekkür ederim. Buffer size düşük. ama belki firewire girişi ile alakalı olabilir. Ses kartı motu 828mk2. daha önce yoktu böyle bir problem bir süredir kullanmıyordum cihazı 2 gündür yaşıyorum bu sorunu. bozuldu mu acaba? :)

Buffer size ı artırdım eksilttim fark etmiyor, ses hala devam. Firewire kartını değiştirdim o da etkilemedi. Anlayabilmiş değilim.
Karta hiçbir giriş yokken(mic, gitar, herhangi bir jack vs.), bütün programlar kapalıyken, sadece pc açık ve hiçbir işlem yapmazken de kendi kendine o ses geliyor ve mikrofon girişini gösteren sinyal ışığı yanıyor. Girişlerde oksitlenme gibi birşey olabilir mi acaba?

+48 volt açık mı kaldı acaba diyecemde çok saçma olucak. Belki evde bir voltaj probleminiz olabilir. Birde sadece ses kartı açıkken (yani kayıt programlarını kullanmıyorken, pc ve ses kartı açık sadece ) o ses geliyorsa, seskartının mixerinden çıt pıt sesleri çıkartan kanalı mute etmeyi deneyin. eğer devam etmiyorsa muhtemelen o mikrofon girişinde bir arıza olabilir.

+48 volt açık mı kaldı acaba diyecemde çok saçma olucak. Belki evde bir voltaj probleminiz olabilir. Birde sadece ses kartı açıkken (yani kayıt programlarını kullanmıyorken, pc ve ses kartı açık sadece ) o ses geliyorsa, seskartının mixerinden çıt pıt sesleri çıkartan kanalı mute etmeyi deneyin. eğer devam etmiyorsa muhtemelen o mikrofon girişinde bir arıza olabilir.

48v açık değil tabi ki:) kanalları mute edince evet ses kesildi dışarıya gelmiyor yani ama giriş sinyal ışığı olarak çıtırtıları aletin ekranında görüyorum. sanırım girişte bir problem var, haklı olabilirsiniz. neden böyle bir problem oluşmuş olabilir acaba?

gerçi cue mix console diye bir software var bu cihazı kontrol etmek için kanalları o şekilde pc den mute ettim ama(yani ettiğimi sanıyorum) çünkü çıkış faderından ses seviyesine kumanda edilimiyor nedense. gerçi bunun için belki bir daha kaldırıp yüklemek çözebilir sorunu. çıtırtı konusu ile ilgisi yok bunun tabii. bu ayrı bir dert.

Levent bey, dediğiniz doğru USB girişlileri var ama bendeki cihaz firewire girişli. Satın aldığım kişi amerikadan getirmiş ve bu şekilde almış. yani bende usb giriş yok 2 tane firewire girişi var cihazın üzerinde.

yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

Levent bey vermiş olduğunuz makale ile ilgili bende teşekkür ederim. Acaba bu sorun sp3 içinde geçerli olurmu? ben sp3 XP kullanıyorum. Firewire bağlantılarım düşük hızda mı çalışıyor yada yüksek hızda mı bilemiyorum. Bunu öğrenmenin bir yolu var mı acaba ?

Bu durum sp2 için geçerli bir durum sanırım. Sp3 te böyle bir sorun bende bulamadım.
Başka bir başlıkta Berkay'ın belirttiği gibi büyük bir ihtimalle SP3'te düzeltilmiştir.

Levent

Motuda bu seçicilik kesinlikle var.

Binim PCde şu an takılı olan kart TI zaten. Ses kartını aldığımda pc nin üzerindeki eski firewire girişi ile uyumsuzluk yaşadığım için o dönemde Texas instrumens yeni firewire kartı alıp konuyu çözmüştüm.

Levent beyin gönderdiği makale güzelmiş evet ama ben bu pc ye güncelleme yapmadım hiç, internet bağlantısı yok zaten.

Gerçi düşününce şöyle bir şey oldu ama bir alakası olabilir mi bilmiyorum. Yaklaşık bir hafta önce yeni bir harici hard disk alıp bu pc den back up almıştım. Daha sonraki pc nin açılışlarında bir iki kez uyarı çıkmıştı setup ile ilgili ama tabi işin acele olduğundan ben o uyarıları dikkate almayıp okumadan es geçtim:(

acaba o hard diski takınca kendi kendine bu sp ayarlarında değişiklik yapmış olabilir mi?

Hayır böyle bir şey mümkün değil. İnternet'e bağlı olduğunuz sürece ve otomatik güncellemeler açık ise güncelleme uyarısı alırsınız.
TI chipset, temiz kablo, doğru sample ayarları, doğru driverlar, temiz işletim sistemi. O halde bir donanım arızası gibi duruyor. Başka bir bilgisayar üzerinde denediniz mi hiç?

Levent

Aklıma bir şey geldi benimde. Bizde daha önceden desktop bilgisayar için bir firewire kart almıştık. İkinci el bir digi002 almıştım vede firewire girişim yoktu. Satın aldığım arkadaşta sağolsun kablosuyla beraber göndermişti. Uzun olduğu için firewire kartın kutusundan çıkan kabloyu kullanmamıştık. Kardeşim aynı ses kartını sahnede laptopla kullanıyor. Laptopların girişleri farklı olur biliyorsunuz. Firewire kartın kutusundan çıkan kabloyu denedik ve takılmalar, atlamalar vs. bir ton sorun yaşamıştık. Tekrar kendi desktop makinamıza taktığımızda herşey yolunda çalışıyordu. Bizde gidip en pahalı firewire kabloyu aldık laptop için. Şuan kusursuz şekilde çalışmaya devam ediyor..

kablodan olabilir belki. bir de yani bir kablo ile deneyeyim. o da olmazsa artık cihazı kontrol ettirmem gerekecek sanırım. bunun için nereyi önerebilirsiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri