[Eski] Ses kartı bağlantı sorunu-Acil Yardım Lütfen!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KeyMaster

Yeni üye
Selamlar,

2 yıldır sorunsuz biçimde kullandığım bilgisayar ve müzik sistemim sorunlarla karşılaştı. 2 haftadır uğraşmama rağmen çözebilmiş değilim.

Konfigürasyonum:

Intel Pentium D930 3 ghz işlemci
ASUS P5LD2se anakart
Kingston 3 gb RAM 667 mhz
ASUS x1300pro ekran kartı
M-Audio Firewire Audiophile ses kartı
Digitus PCI Firewire kartı
Seagate 320gb 16 mb HD
Windows XP sp2 orj. lisanslı

Karşılaştığım sorunlar:

2 hafta öncesine dek hiç problem çıkarmamış olan bu sistem, geçtiğimiz Pazartesi akşamı çalışırken aniden sorunlar çıkartmaya başladı.

Birincisi: mp3 dinlerken herhangi bir anda ses kesilip program kilitleniyor. Programı kapatıp tekrar açtığımda (ör: winamp) mp3 yeniden çalınıyor fakat başka bir anda yeniden kilitlenip kapanabiliyor. Ses kartının simgesine tıklayıp kontrol panelini açmak istediğimde "cihaz bulunamamıştır" gibisinden bir mesaj çıkıyor. Ses kartını kapatıp açtığımda yeniden mp3 çalınabiliyor ancak yine herhangi bir anda ses gidebiliyor.

İkincisi: Cubase'de çalışırken herhangi bir anda program "error" verip kilitleniyor. Kapatıp açtığımda yeniden çalışabiliyorum ancak yine herhangi bir anda kapanabiliyor. Üstelik "device setup" menusunde ses kartım yerine onboard ASIO sürücüsünü görüyorum. Yani Cubase ile ses kartının bağlantısı kopuyor.

Anladığım kadarıyla bilgisayarla "external" ses kartımın arasındaki iletişim kopup duruyor. Eskiden hiç olmuyordu bu.

Uyguladığım fakat yanıt alamadığım çözüm yöntemleri:

1) Ses kartının en güncel sürücüsünü internetten indirip kurdum. Faydasız!

2) Ses kartını ve tüm sürücülerini bilgisayardan kaldırıp registryden sildim. Sonra yeniden kurdum. Faydasız!

3) Ani ve ağır bir kararla 1 yılda özenle kurduğum sistemime (tüm program ve pluginleri feda ederek) format attım. Sistemi en baştan özenle ve tertemiz kurdum. Hiçbir extra yükleme yapmadan ses kartını kurdum. Faydasız!

4) Ses kartını bilgisayara bağlayan firewire kablosunu yenisiyle değiştirdim. Faydasız!

5) Ses kartını anakarta bağlayan PCI IEEE 1394 veriyolu kartının tozunu aldım ( :p ) ve slotunu değiştirdim. Faydasız!

6) Ses kartımı laptopuma bağlayıp kurdum. Hiç sorun çıkarmadan mükemmel çalıştı. (ASUS F3Sc, Intel Core2duo 2,2 ghz, 2gb ram, 160gb HD)

:(

........

Bugün yeni bir firewire PCI kartı ve kablosu alıp deneyeceğim. Ayrıca bir arkadaşımdan M-Audio Firewire 410 ses kartını ödünç alıp kendi bilgisayarıma kurup deneyeceğim. Bunlar da bana fayda sağlamazsa başka ne yapabilirim bilemiyorum. Aklına yeni çözüm yolları gelen varsa lütfen benimle paylaşabilir mi?

Sorunumu çözene en kralından "Ankara döneri" ısmarlayacağım ;-P

İyi günler...

keymaster, sorununla alakasız ama şu başlıkta

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... ic&t=15693

inan hiçbirşey yapmadan düzelmişti sorunum. Bu o kadar can sıkıcı ki. Yazacağım şeylerin hepsini denemişsin.

Ama sen yine 5 numaradaki uygulamayı tekrarla bence. Çalıştığını bildiğin slota geri tak.

Onboard ses sürücüsünü disable et demiyeceğim bile, zaten maudio o şansı tanımıyor diye biliyorum.

Ağ ieee1394 bağlantısının işletim sisteminden bir ayarı olabilir belki..

Bir de:

Birincisi: mp3 dinlerken herhangi bir anda ses kesilip program kilitleniyor. Programı kapatıp tekrar açtığımda (ör: winamp) mp3 yeniden çalınıyor fakat başka bir anda yeniden kilitlenip kapanabiliyor. Ses kartının simgesine tıklayıp kontrol panelini açmak istediğimde "cihaz bulunamamıştır" gibisinden bir mesaj çıkıyor. Ses kartını kapatıp açtığımda yeniden mp3 çalınabiliyor ancak yine herhangi bir anda ses gidebiliyor.

İkincisi: Cubase'de çalışırken herhangi bir anda program "error" verip kilitleniyor. Kapatıp açtığımda yeniden çalışabiliyorum ancak yine herhangi bir anda kapanabiliyor. Üstelik "device setup" menusunde ses kartım yerine onboard ASIO sürücüsünü görüyorum. Yani Cubase ile ses kartının bağlantısı kopuyor.

bu yazdıkların bana o kadar tanıdık geldi ki. Yıllar önce creative audigy kartım ile birebir aynı sorunları yaşadık. En son sattım da kurtuldum. :) Sonra bir presonus firestudio ile yaşadım, geri verdim kurtuldum... :shock: :D

Anlıyacağın ben becerememiştim. Ama senin pc tarafından sorunun olduğu netmiş. Umarım çözersin.

Pek öneri sayılmayacaktır belki ama, ben böyle durumlar yaşadım mı önce bir "Ya Allah!" çekip, formata girişiyorum.

Daha önce gül gibi çalışan sistem, durup dururken bunu yapıyorsa, -internet bağlantısı da varsa- ilk aklıma gelen bu.

Genelde düzeliyor. Sadece Windows için değil, OS X üzerinde de aynı şekilde.

KeyMaster' Alıntı:
2 hafta öncesine dek hiç problem çıkarmamış olan bu sistem, geçtiğimiz Pazartesi akşamı çalışırken aniden sorunlar çıkartmaya başladı.

:shock: Night of the Crime

:D

KeyMaster' Alıntı:
Selamlar,

2 yıldır sorunsuz biçimde kullandığım bilgisayar

2 yil PC icin iyi bir sure artik emekli olma vakti.

Berkay' Alıntı:
Sadece Windows için değil, OS X üzerinde de aynı şekilde.

Sevgili Berkay Os X e Win muamelesi yapma

Repair permissions yapman yeterli

Mac Os X te format zamanlari:
-Cheetah
-Puma
-Jaguar
-Panther
-Tiger
-Leopard

:D

caci, repair premission dahi yapmıyor, daha bir aylık Leopard'ım. :(

Bana göre bilgisayar bilgisayardır. Dosyalar oraya buraya dağılır, bir şey kurar kaldırırsın, 5 ay sonra alakasız bir yerden onun artıkları çıkar.

Arada format atarım. Hiç bir şey olmasa kafamı rahatlatır. :)

Ödünç aldığım diğer ses kartı bilgisayarda sorunsuz şekilde çalıştı. Bu benim ses kartımın bozuk olduğu anlamına geliyor. Ancak kendi ses kartımı laptop'uma bağlayıp denediğimde hiç sorun çıkmadan mükemmel çalıştı. Kafam da iyice karıştı. Ne dersiniz?

Selamun Aleyküm,

Merhaba arkadaşlar, Yeni başlık açmak istemedim. Sizlere birşey danışmak istiyorum.

P4 3,2 Gh işlemci (çift çekirdek değil) 2GB Ram Xp Professional işlem kullanmaktayım. Ses Kartım Motu Ultralite. (firewire)

Sıkıntım şöyleki; PC de atıyorum winamp ta şarkı çalıyor, Cd den bir şey kopyalamaya çalışınca ses kartına etki yapıyor ve cazır cuzur sesler geliyor. Bende birşey kopyalarken müzik dinlemiyorum :) ama bu hiç iç açıcı bir durum değil. Acaba işlemcimi yükseltmemmi gerekir.

Mesela Aynı Seviyede Bilgisayar hatta 1 gb lık rami ile Cubase LE Edition'u çatır çatır çalıştırırken ben Zaman zaman gecikme Ses kartını tanımama Monitörlerden ses alamama ayarların kendiliğinden değişmesi gibi sorunlarla karşılaşmaktayım. Bunları giderebilmem için ne yapmalıyım.

* Farklı bir edit programı kullanmam sıkıntı yapabilir cubase için :?: :roll:

* İşlemci yada Ram i yükseltmem mi gerekir :?: :roll:

* Pc 2. Senesi bitirdi Ama hiç format atmadım. Format atmammı gerekir :?: :roll:

* Virüs girmiş olsa böyle bir sıkıntı doğmuş olabilirmi :?: :roll:

Rumuz: Ya ne uğraşıyon müzikle otur aslanlar gibi GTA4 oyna gitsin :D

Aynı sorun benimde başıma gelmişti p4 3.2 aynı işlemci.Kuzenimdeki 2.4 ghz lik makina cd kopyalarken winampdan müzik çalarken benimkinin takılması çok ağırıma gitmişti :D:D Bilgisayarında nero varsa sil sonra format at ve nero yu bir daha hiç yükleme :D Benim sorunum böyle çözüldü neroyu yüklemedim tahminim ondan kaynaklanıyodu :D Yada cd rom vb kabloları kontrol etmeyi dene.Pc pro 2000 se bu dediklerim kesin çözüm olcaktır :D:D

oem' Alıntı:
Aynı sorun benimde başıma gelmişti p4 3.2 aynı işlemci.Kuzenimdeki 2.4 ghz lik makina cd kopyalarken winampdan müzik çalarken benimkinin takılması çok ağırıma gitmişti :D:D Bilgisayarında nero varsa sil sonra format at ve nero yu bir daha hiç yükleme :D Benim sorunum böyle çözüldü neroyu yüklemedim tahminim ondan kaynaklanıyodu :D Yada cd rom vb kabloları kontrol etmeyi dene.Pc pro 2000 se bu dediklerim kesin çözüm olcaktır :D:D

NERO :!: mu :shock:

nero he :!: demekki koynumuzda yılan beslemişiz :? Ama nasıl olur.Acaba programlarmı çakışıyor. Ben başka codeclerde yüklü acaba onlardan da kaynaklanıyor olabilirmi :roll:

Yani ben artık Ses kartımdan şüphelenmeyede başlamıştım ve en kısa zamanda çift çekirdek bir işlemci almayı düşünüyordum :roll: Nero yüklü bende Onunla bütün kopyalama işlerimi yapıyordum oysa, Kendi video dvd mi bile yapabiliyordum. Bunu yapan başka program varmı hemde kolay kullanılan :?: :roll:

kardeşim ilgin için teşekkür ederim. Ama hala nerodan olduğu aklıma gelmiyor :?

Rumuz: Hey Nero Mavi hapmı, kırmızı hapmı? Ben Daimond alim abi :D

Format gerekli bence. Formatsız iki yıl, çok uzun bir süre. Windows klasörün kabarmıştır baya, ki pc'nin performansına doğrudan etki ediyor sanırım.
Bence işlemcini yükseltmeye gerek yok.

rammyroo' Alıntı:
Format gerekli bence. Formatsız iki yıl, çok uzun bir süre. Windows klasörün kabarmıştır baya, ki pc'nin performansına doğrudan etki ediyor sanırım.
Bence işlemcini yükseltmeye gerek yok.

Şimdi Bi noktada birleşelim :!:

Format mı Atıyoruz, Neroyumu Atıyoruz :)

Evet 2 sene olacak 3 ağustosta pc yi alalı. (Zaman ne kadar hızlı akıyor değilmi) :wink: hiç format yemedi o kadar program var gözümde büyüyor şimdi format deyince, Neyse artık ana programları kurarım bende

Günün Menüsü;

Reason 3
Cubase LE
Winamp
Media Player
Salata
Çorba

Rumuz: Nerooo bakkala gidermisin lütfen, üff ya morpheus hep ben gidiyorum :arrow:

Selamlar;

Her söyleneni denedin ve hala sonuç alamadıysan anakartının veriyollarında problem vardır muhtemelen.

1) Bios güncelle
2) Tekrar Format at ve anakartın kendi ses kartını kullan 1 gün sonra sanki ilk defa aldın ve ilk kez kullanıcakmış gibi ses kartını tak ve kur.
3) Hala çare yoksa, yeni bir ses kartı almalısın.

Kolay gelsin.

Benim Kullandığım pc de internet bağlı değil ve son zamanlarda bu sıkıntılar arttı (son bir kaç ay) yani bana daha çok işlemcimi hızlandırmam gerekli gibi geldi. Çünki cd kopyalarken müzik dinleme pc kasıyor olabilir :!: bu sadece,

Ayk08 kardeşim merhaba,

Ses kartım iyi diye düşünüyorum. Yani Sistemim için yeterli olması lazım.Format atıcam en kısa zamanda Bir arkadaşta Nero dan kaynaklanıyor demişti Hala :shock: şoktayım. Görüyonmu bize yaptığını nero nun :?

İlk format atıp gözlem yapmam gerekecek Olmadı çift çekirdek alırım oda olmadı yanına fındık fıstık çerez bişiler daha alırım artık 8)
Teşekkür ederim ilginize çok sağolun.

Rumuz: ulan şeytan diyor bırak bu işleri ama neyse hadi bakalım :arrow:

bilgisayar üzerindeki parçalardan bir tanesinin transistörünü yakmışsın. muhtemelen anakart üzerindekilerden bir tanesi eridi.

bilgisayarını aç ve hangi transistorde erime olmuş kontrol et.

eğer önlem almazsan bilgisayarın bir süre sonra 1-2 dakikalık kilitlenmelere başlayacak,
ve sonra kendi kendi reset atmaya başlayacak
ve sonra açılırken 10 kere baştan açman gerekecek çünkü tam olarak açılamamaya başlayacak.

aynı sorun 234432 arkadaşımın başına geldi ben dahil. %99.99999 luk ihtimalle bu.

bu arada transistörü yakmışsın derken; kullanıcı hatası olduğunu düşünmüyorum . anakart transistörleri ortalama kullanım ömrü ile 4 sene içerisinde çatlar, patlar, erir, yanarlar.

Etkileyici bilgiler için teşekkür ederim.

En kısa zamanda bu duruma dikkat edeceğim. Zaten İşlemcimide değiştirmeyi düşünüyorum çift çekirdek almanın zamanı geldi sanırım.

Rumuz: Kedi olalı bir mouse tutamadık 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri