[Eski] sata harddiskte sorunmu var

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

iLKeR

Yeni üye
yaklaşık 2 aydır 120 gb 8mb önbellekli western digital sata harddisk kullanıyorum ve 2 haftada bir windowsum düzenli olarak çöküyor windowsun çökmesi dışında hiçbir veri kaybına uğramıyorum daha öncede forumda böyle problemleri olan kişilerin yazılarına şahit oldum bana yardım edebilirmisiniz sata almadan önce bu problemler yokdu dolayısıyla direk hdd den şüphelenmekteyim bütün updatelerim virüs programım spybotum herşeyim yüklü idi makinada hiçbir anlam veremiyorum. Xp güvenli modda açılırken windows/system32/config/system dosya eksik veya bozuk şeklinde hata alıyorum

konfigürasyon yazayım
amd 2500 barton
epox KRAI7 kt600+lan +audio
256 mb 400 mhz oem ram
120 gb wd sata hdd 8mb cache
raidmax kasa 420 watt 5 fan
samsung cd writer
floppy

harddiski interetten almıştım ne gibi haklarım olabilir sonuçta harddiskte ne bi bad sector var ne başka birşey?

cevaplarınızı bekliyorum vakit harcadığınız için teşekkürler

Pohaha , abi valla çok geçmiş olsun, aynı konfigrasyon birebir bende de var, benim kide çöküyordu window xp, , hatta 2 haftada bir düzenli olarak aynı seninkisi gibi. Hatta çöktükten sonra da tekrar windows xp yi yükleyemiyordum. Şimdi windows 2000 kullanıyorum başım rahat.

2000 e dönmek işime gelmiyor açıkcası bakalım kuzey köprüsü driverlarını güncelledim ne olacak bekleyim 2 hafta epox anakartlar sata ile bu sorunu yapıyormuş anladığım kadarıyla

lefter' Alıntı:
epox kartım var sata hdd seagate ama hiç bi sorunu yok sanırım hdd nin kendisinden.

yok HDD nin kendisinden olamaz çünkü ben garanti kapsamında hdd yi 3 kere değiştirmiştim bu yüzden. sende bi sorun olmadığına göre, seagate den değil.

İLker : senin windows göçtüğünde ve tekrar yüklemeye kalktığında HDD yi görmemezlik yapıyor mu? benimkisi yapıyordu ve komple fdisk atmak zorunda kalıyodum HDD e.

Aynı problem benim başımada geliyordu. 30 gb'lık garantiden yeni gelme sıfır maxtor harddisk ile hemde. 10 günde bir makine patladığından diagnostik işlemleride çok uzun sürdü. Deniye yanıla harddiskten olduğunu anladım sonunda. 1,5 ayda çözmüştüm anca ....

basslakickiayıramayanadam' Alıntı:
İLker : senin windows göçtüğünde ve tekrar yüklemeye kalktığında HDD yi görmemezlik yapıyor mu? benimkisi yapıyordu ve komple fdisk atmak zorunda kalıyodum HDD e.

hayır benimki goruyor hiçbir veri kaybımda yok sadece windows çöküyor en güncelinden virus programım spybot firewallım serfice pack 2 falan hepsi yuklu ustelik

Aynı problem benim başımada geliyordu. 30 gb'lık garantiden yeni gelme sıfır maxtor harddisk ile hemde. 10 günde bir makine patladığından diagnostik işlemleride çok uzun sürdü. Deniye yanıla harddiskten olduğunu anladım sonunda. 1,5 ayda çözmüştüm anca ....

ozan harddiski internetten aldım ne gibi bir yol izlemeliyim?

BIOS'unda ayarlara goz at derim ben. Bunu BIOS hakkinda bilgi edinmeden yapmamani tavsiye ederim. Bilmeden yapacagin herhangi bir degisiklik basini cok agritabilir.

basslakickiayıramayanadam' Alıntı:
ilker benim sorunum xp SP2 yükledikten sonra düzeldi. Artık çökmüyor iki haftada bir.

bende zaten sp2 yuklu ilgin için teşekkürler hala 2 haftada 1 windows kuruyordum en son epoxun kuzey köprüsü sürücülerini güncelledim şu an sorun yok gibi 2 hafta sonra bilgi veririm :)

yine çöktü :evil:

internette biraz daha araştırma yaptım işletim sisteminin oldugu bölmeyi fat32 olarak formatlayınca halloluyormuş bakalım birdaha çöksün fat 32 formatlayacağım (düştüğümüz hale bak ya)

Windows xp ve 2000 en verimli ntfs ile calisir. Ozellikle 120 gb'lik buyuk bir harddiskte fat32 kullanmak hatadir. Bu sorunlarini cozmez, aksine arttirir. Eger hard diskinin garantisi varsa, garanti suren dolmadan, geri gotur ve degistir derim ben. Eger hala sorunun devam ediyorsa o zaman donanim ayarlarina veya driverlarina goz at derim. Ama zaten bu isten bu kadar anlamiyorsan kendin sorunun ustesinden gelmeye calismak pek mantikli degil. Ayni hard disk bende de var ve hic bir sorun yasamiyorum. Device manager'da WDC WD1200JB-32EVA0 olarak gormen lazim. Eger motherboard'unun chipseti VIA ise, VIA Hyperion 4in1 driverlarini yuklemeyi dene. Driverlar icin gereken linkburada.

yardımların için sagol zaten donanım bilgim var bilgisayarımı parçaları alarak kendim topladım harddiskim WDC WD12 00JD-00HBB0 SCSI disk device via 4+1 driverları en güncel bios ve via raid tool sp2 yüklü harddiski ise internetten aldım açıkcası 2 haftda bir windowsum çöküyor desem değiştirmeyeceklerini biliyorum harddisk elimde patladı gibi fat32 denedikten sonrada (sadece c yi 15 gb)olmazsa birtanede 40 gb alıp windowsu ona kurup kullanacağım başka önerin varmı?

iLKeR' Alıntı:
yardýmlarýn için sagol zaten donaným bilgim var bilgisayarýmý parçalarý alarak kendim topladým harddiskim WDC WD12 00JD-00HBB0 SCSI disk device via 4+1 driverlarý en güncel bios ve via raid tool sp2 yüklü harddiski ise internetten aldým açýkcasý 2 haftda bir windowsum çöküyor desem deðiþtirmeyeceklerini biliyorum harddisk elimde patladý gibi fat32 denedikten sonrada (sadece c yi 15 gb)olmazsa birtanede 40 gb alýp windowsu ona kurup kullanacaðým baþka önerin varmý?

Kesinlikle geri gotur derim ben hard disk'i. Elinde kalmasi gibi birsey soz konusu olamaz. Genelde hard disklerin 1 yil garantisi olur. Bad sector var dersin olur biter. Kimsenin oturup 120 gb hard diskte fiziksel test yapip bakacagini zannetmiyorum. Eger butun driverlarim yerli yerinde, guncel, BIOS ayarlarim olmasi gerektigi gibi, sistemimde herhangi bir conflict ya da donanim uyusmazligi yok ve aletim bu hard diskten once iyi calisiyordu diyorsan kesin bad sector vardir. Fiziksel scan yapip bad sector var mi bir bak derim oncelikle.

My Computer (Bilgisayarım)'dan C: diskinin üzerine sağ tıkla, düşen menüde en altta Properties'e git, orada Tools tabında Error-Checking ve Defragmenter vardır, Error Checking'e tıkla, açılan ekrandan XP scandisk'i çalıştır, sana "bu işlemi bilgisayarı yeniden başlattığınızda yapacağım" der, tamam de bilgisayarı yeniden başlat. XP'yi yüklemeye başlamadan önce o taramayı yapacaktır.

Mahcem' Alıntı:
My Computer (Bilgisayarım)'dan C: diskinin üzerine sağ tıkla, düşen menüde en altta Properties'e git, orada Tools tabında Error-Checking ve Defragmenter vardır, Error Checking'e tıkla, açılan ekrandan XP scandisk'i çalıştır, sana "bu işlemi bilgisayarı yeniden başlattığınızda yapacağım" der, tamam de bilgisayarı yeniden başlat. XP'yi yüklemeye başlamadan önce o taramayı yapacaktır.

Abi teşekkürler onu biliyorum ben komple yüzey taraması yaptırıp bad sector varmı diye bakmak istiyorum (scandiskin gozunu seveyim bana windows 98 imi geri verin)

Yeniden veri kayıpları başladı bilgisayarda

Aklıma birşey geldi Hatayda okuyorum malesef burada voltaj çok dalgalanıyor ve hat topraklı değil bundan kaynaklanan bir problem olabilirmi?

Birşey farkettim bir mp3 dinlerken bilgisayarı resetleyim yeniden açınca mp3 dosyasının boyutu 0 oluyor o an işlem yaptığı dosya gidiyor windowsumun da çökmesi büyük bir ihtimalle bundan kaynaklanıyor
ileri okumayı kapatma seçeneğinide denedim birşey farketmedi dediğim gibi bir kesintisiz güç kaynağı alacağım olmazsa c yi fat32 biçimlendireceğim oda olmazsa gidip 40 gb nomal harddisk alıp windowsumu ona kuracağım

Başka önerisi olan?

Ýlker, internetten aldýn diye haklarýndan vazgeçecek deðilsin ya? Bu her nasýl bir aletse ya bozuk ya da uyumlu olduðunu söylediði donanýmla bir sorunu var, ara aldýðýn yeri geri yolla al paraný derim. Baþka bir marka sata tak en temizinden bitsin derdin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri