[Eski] Sahne icin (mother) keyboard onerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

basarrrr

Yeni üye
oncelikle merhaba arkadaslar bu benim ilk mesajım olucak

Bu aralar sahnede kullanacagım tusesi cok iyi piano electro piano ve rhodes sesleri muazzam bir klavye arıyorum...aslında bu klavyeyi bulmustum (nord electro 2) ama odeme problemleri yuzunden bir turlu alamadım..daha fazlada zaman kaybetmek istemedigimden daha kapsamlı bir arastırmaya girdim...

su anda dusundugum modeller Yamaha p 140 ve Yamaha cp 33

p 140 ı clavinova serisine olan yakınlıgından dolayı biliyorum ama cp 33 ile ilgili bir fikrim yok

yani sonuc olarak 2000-2250 sınırı olan uzun soluklu bir stage piano alacagımm

yardımlarınızı ve tecrubelerinizi paylasırsanız sevinirim

tesekkurler

Master Keyboard aramıyorsun sanırım. Yani bu alet üzerinden başka aletleri de kontrol etmek gibi bir derdin yok.

Roland RS-9'a baktın mı?

Basar, 2000 liradan fazla para harcadiktan sonra, alacagin bircok stage pianonun soundu iyi olacaktir. Onemli olan kisisel tercihler.
Ikinci el mi yoksa sifir mi aradigini yazmamissin. Denediklerim arasinda tavsiyelerim sunlar olabilir:
Kurzweil pc1se, 76 tuslu olmasi buyuk avantaj. Soundu cok basarili. Bunu bulamazsan sp2x te olabilir.
Yamaha S90 calmadim hic ama motif imde S700 orneklerini gercekten severek kullaniyorum.
Roland rd300gx var, sx ten sonra cikan modeli. SX modeline gore hem tusesini duzeltmisler, hem de yeni piano sesleri eklemisler.

Kurzweil'in SP2X Stage piyanosunu şiddetle tavsiye ederim soundu gerçekten çok başarılı ve kullanımı pratik.

Geri