[Eski] Sağlam Bir Prodüksiyon Bilgisayarı ???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kurzweil' Alıntı:
En az 256-bit, 1 GB'lık Crossfire yapılmış 2 adet ATI grafik kartı. (Çift ekran çalışmalardaki çözünürlük desteği için, crossfire ise çekirdek hızlarını artırıp daha verimli çalışmak için)

Bunlar herhalde zengin gostersin diye var. :)

Belirtilen amaci goz onunde bulundurursak bu kartlarin faydadan cok daha fazla zarari olacaktir. Cekecekleri guc, uretecekleri isi ve fan gurultusu oldukca fazla olacaktir. Ustelik yapilacak is gozetildiginde onboard ya da en ucuzundan cift monitor cikisi saglayan bir ekran karti bile fazlasiyla yeterli olacaktir. Crossfire'in cekirdek hizlarini arttirmak veya bu yapilan islerde verim almak ile uzaktan yakindan bir alakasi yok. En nihayetinde butun isler "desktop" diye tabir edecegimiz ortamda olacak. Herhangi bir 3D uygulama olmayacak.

Ozetle tamamen gereksiz hatta zararli bir konfigurasyon olur. Soruyu soran arkadas almasa bile sizin gelecekte yapacaginiz utopik bilgisayari yaparken bunlari goz onunde bulundurun. "Ver haci en iyisinden 3 kilo" mantigi bu islerde yurumuyor.

Sleepless' Alıntı:
Bunlar herhalde zengin gostersin diye var. :)

Belirtilen amaci goz onunde bulundurursak bu kartlarin faydadan cok daha fazla zarari olacaktir. Cekecekleri guc, uretecekleri isi ve fan gurultusu oldukca fazla olacaktir. Ustelik yapilacak is gozetildiginde onboard ya da en ucuzundan cift monitor cikisi saglayan bir ekran karti bile fazlasiyla yeterli olacaktir. Crossfire'in cekirdek hizlarini arttirmak veya bu yapilan islerde verim almak ile uzaktan yakindan bir alakasi yok. En nihayetinde butun isler "desktop" diye tabir edecegimiz ortamda olacak. Herhangi bir 3D uygulama olmayacak.

Ozetle tamamen gereksiz hatta zararli bir konfigurasyon olur. Soruyu soran arkadas almasa bile sizin gelecekte yapacaginiz utopik bilgisayari yaparken bunlari goz onunde bulundurun. "Ver haci en iyisinden 3 kilo" mantigi bu islerde yurumuyor.

Kesinlikle katılıyorum. Ancak sağlam bir prodüksiyon makinesinden bahsederken neden toplama yoluna gidiliyor.
Başka bir başlıkta da önermiştim. Paranız varsa benim önerim marka bir Workstation yada Server. Üzerine ilave isteğe bağlı olarak RAM. 250 GB HDD ve orta seviye çift monitör çıkışlı bir ekran kartı ve LCD . Server'ı dikkatli inceleyin. Sadece biraz gürültülü olabilir ama çözülmeyecek bir sorun değil. Paranız varsa dedim ama rakamlarada lütfen dikkat edin.

WS
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm ... 41498.html

SERVER (Yerinde garanti aynı gün) :)

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm ... 18837.html

LeventUslu' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Ancak sağlam bir prodüksiyon makinesinden bahsederken neden toplama yoluna gidiliyor.
Başka bir başlıkta da önermiştim. Paranız varsa benim önerim marka bir Workstation yada Server. Üzerine ilave isteğe bağlı olarak RAM. 250 GB HDD ve orta seviye çift monitör çıkışlı bir ekran kartı ve LCD . Server'ı dikkatli inceleyin. Sadece biraz gürültülü olabilir ama çözülmeyecek bir sorun değil. Paranız varsa dedim ama rakamlarada lütfen dikkat edin.

WS
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm ... 41498.html

SERVER (Yerinde garanti aynı gün) :)

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/sm ... 18837.html

Workstation veya server almak iyi fakat tuzlu bir secenek olacaktir. :D Workstation tamam ama server gercekten cok gurultulu olur ve susturmasi da oldukca zahmetli olur diye dusunuyorum. Ancak onemli olan stabilite ve sureklilik ise, tabiki dogru tercih bu olabilir. Paraya kiyip bir de Carepack alirsaniz, ariza durumunda 7/24 - 4 saat icinde mudahale edilmek uzere arkanizi saglama alirsiniz. :)

Demek ki kurzweil'ın görüşlerine katılmayanlar çoğunlukta.

Ayrıca ben de 10.000 rpm SCSI yerine SSD tavsiye ederim.
7200 rpm sabit diskler bile yetiyor hatta.

Öncelikle söylemeliyim ki, konuyu başlatan arkadaş Mahcem abi sert çıkarak çok ayıp etmiş vakt-i zamanında. Halbuki söylediği tamamen doğruydu mahcem abinin, madem ki adı PC bunun, personal computer yani tek kişi kullanacak, budur yani... misal ben babamı bile oturtmuyorum :twisted:

Ayrıca nacizane fikrim, üsütnde her ne iş yapılacaksa yapılsın bi sistem kurarken ileriye dönük olarak düşünmek lazım; örneğin benim anakartımda AMD Athlon 64 X2 var ama ilerde AMD Phenom de takabilirm... Yada 4 gb ram var ama 8 gb'ye de yükseltebilirim, aynı şekilde şuanki güç kaynağımı kullanarak 2 harddisk daha takabilirm. Kısacası bence sistemin gücü kadar ilerde geliştirilebilir olması da önemli... Altını çizmekte fayda görüyorum.

İşletim sistemi olmayan bir bilgisayara göre pahalı bence. Güç kaynağı zayıf, ekran kartı güçlü. (İşletim sistemi olmaması harika bu arada. Başka şeyler kullanacak olmamıza rağmen Windows almaya zorlanmıyoruz. Dell'i bu yüzden seviyorum, dizüstü bilgisayarımı da onlardan Free DOS ile almıştım.)

Bence müzik ile uğraşılacak bilgisayarın toplanması lazım. Ödediğiniz para başına daha çok performans alırsınız. Böylece alet edevata daha çok paranız kalır. Özelleşmiş ihtiyaçları olan bir alan müzik prodüksiyonu. Genele yönelik çözümler yeterince iş görmez.

ec' Alıntı:
... Bence müzik ile uğraşılacak bilgisayarın toplanması lazım. Ödediğiniz para başına daha çok performans alırsınız...
Ama o performansın sürekli olacağının, ve sistemin doğru çalışacağının garantisi olmaz.
PC'den Mac'e geçiş yapan kullanıcıların çoğu, toplama bilgisayarlardan canları yandığı için kaçıyor aslında. Toplama bilgisayarlarla elde edilecek düzgün performans, neredeyse şans işi.
Benim bilgisayarım güzel çalışıyor ama, bu forumda sorunlar yaşayan yüzlerce kişi var, eğer binlerce değilse.

Üşenmedim, donanımların fiyatlarına tek tek baktım. Aynı özelliklere sahip pahalı ve kaliteli donanımların fiyatlarını topladığımda 850$ + KDV gibi bir sayı buldum. Güç kaynağını 400W aldım.

Yerinde müşteri hizmeti de 350$ olsun.

(1239$ + KDV) - (850$ + KDV) - 350$ = 1462$ - 1003$ - 350$ = 109$ kardasınız, daha iyi donanımla. Ekran kartından keserseniz daha da kara geçersiniz.

Seçim sizlerin tabii. :)

Ama o performansın sürekli olacağının, ve sistemin doğru çalışacağının garantisi olmaz.
PC'den Mac'e geçiş yapan kullanıcılarının çoğu, toplama bilgisayarlardan canları yandığı için kaçıyor aslında.

Eğer iyi araştırıp toplarsanız hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. 15 yıldır kendimin topladığı bilgisayarları kullanıyorum. Müzik, oyun, mühendislik hesapları gibi bilgisayara yüklenen her türlü uygulamada overclocking yapmama rağmen bir kere bile sorunla karşılaşmadım. Son derece dandik bir fanla yazın İzmir sıcağı ortasında AthlonXP işlemciye inanılmaz yüklenmeler yaptığımı bilirim. Sıcaklık alarmları eşliğinde bir ay kullandıktan sonra ancak bozulmaya başlamıştı.

Şu korkuyu yenelim bence. Kendiniz tarafından toplanmış bir bilgisayarın başkaları tarafından toplanmış bir bilgisayarla çökme olasılığı neredeyse aynıdır, yeterince araştırdığınız sürece. Eğer bu başlıkta bilgisayar donanımı tartışabiliyorsanız, bu, problemlerle karşılaştığınızda başınızın çaresine az çok bakabileceğinizi gösterir.

Başınıza bir iş gelince başkasına bağırmanın keyfi için 500$ para veririm derseniz o sizin bileceğiniz iş. Ben onun yerine sıklıkla kaydeder ve o parayla birkaç disk alıp bir kısmıyla RAID'e geçer, bir kısmını da harici yedekleme olarak kullanırdım. Hem daha yüksek performans elde ederdim, hem de ekipman için ayırabilecek daha çok param olurdu.

ilterocktive' Alıntı:
Herkesin sizin kadar tecrübesi, bu işlere ayıracak sabrı ve zamanı yok.

Katılabileceğim tek nokta bu belki de. Benim kurcalamaya meraklı yapımdan kaynaklanan bir hobiydi bu, öyle başlamıştım. Bilgisayar ile çok haşır neşir olmayan bir müzisyenin kendine oturup hemen bir bilgisayar toplamasını bekleyemeyiz. (Gerçi etrafta her zaman iş yaptırılacak "bilgisayardan anlayan bir arkadaş" oluyor. :roll:)

Fakat yine de alternatifleriniz arasında bulundurmayı unutmayın diyorum ben. Kendi cebiniz için... :) Toplanmış ve test edilmiş bilgisayar satıp destek veren firmalar da var.

ec' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Herkesin sizin kadar tecrübesi, bu işlere ayıracak sabrı ve zamanı yok.
Katılabileceğim tek nokta bu belki de...
Zaten "hazır bilgisayar"ın tavsiye edilmesinin tek noktası o.
Ben de şu an kendi topladığım bilgisayarla çalışıyorum, ama 14 senedir PC'lerle haşırneşir biri olmanın verdiği tecrübeye güvenerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri