Öncelikle virüs olayý için bu zamana kadar bilgisyarýma bir sürü virüs girdi bazýlarý donanýmsal sorun yarattý bazýlarý hardý etkiledi yazýlýmlarý , windows u bozdu...
ADSL kullanýyorum eskiden bir ara X4 vardý modem olarak çok rahattým hiçbir program yüklemeye gerek kalmadan + windows un küçük update leri bile yapmadan kullanýyordum ethernet ten giriþ kendi firewall u basit olsada iþe yarýyordu. O modem elimden gitti yerine þimdi 5510 var daha önce almýþtým. Nete direk çýkýþ aldýðý için bazý update ler yapmak gerekiyor ama dediðim gibi Norton yok olamazda. Internet her ne kadar eletronik ortamda bilgilerin virüslerin uçtuðu bir yer olsada bana abartý geliyor belki biraz daha virüs bulaþsa yaparým, eninde sonunda zaten format gerekiyor.
Donanýmsal sorun çýkarýrsa da evet yaptýðým risktir ama programcýlýk okuyorum býrakma noktasýna gelsemde hala ilgim var :lol: yeni çýkan virüslerden online haberdar oluyorum ee artýk nete de çýkmamýþsa + arkadaþlar söylememiþse diyorum ki girerse girsin :lol: Birde virüsü yazan kiþi genellikle donanýmsal en büyük sorunu anakartýn Bios u ile ilgili yazar herþey orada bitiyor. Diðer virüsler yazýlýmsal aksaklýk verir vede özel bir amaç için yazýlmamýþsa sadece iþletim sistemini etkiler.
FBI dosyalarý saklamýyorum ki bana biri özel olarak saldýrsýn atýyorlar virüsü ortalýða kime rasgelirse :lol:
Format a gelirsek kulladýðýnýz hard kaç senelik yada aldýðýnýzdan beri kaç kez format attýnýz. Bir yeni alýnmýþ hardýn sesini dinleyin birde eski hardýnýzýn sesini yeni aldýðým için biliyorum ayný marka olmasada olur, harddisk lerin okuyucu kafalarý bir süre sonra aksak çalýþmaya baþlar bunun en büyük nedeni format vede badsector oluþmasý.
Þuan da bende 3 hard oldu biri kuzenin 80 lik seagate i biri benim 80 lik seagate biri de gene benim 160 lýk seagate.
Benim 80 lik aðzýna kadar dolu týrýt týrýt týrýt týrýt týrýt diye (artýk bin kez format yemiþtir 1.5sene içinde)çalýþýrken diðer iki hard mýrýl mýrýl mýrýl diye çalýþýyor bendeki bilgilerin aynýlarý diðer hardlarda da var. Ve iki 80 lik arasýnda bilgiye ulaþma olarak ciddi hýz farký var allahtan benimkinde badsector yok ama okuyucu kafasý ömrünü yavaþ yavaþ yitiriyor.
Dediðim gibi bunda en büyük pay format hatýrlýyorum günde 3 4kez format attýðým oluyordu sistemi yanlýþ kurarým bazen donanýmsal sorun yüzünden gene hardýn baþýný yerdim þimdi en temizinden 2 3 ay da bir atýyorum hatta çok gerekmezse 4 5 ay da oluyor.
Birþeye de kýzdýðým yok
Herkes kendi deneyiminlerinden yola çýkma hakký vardýr sonra dan fikri deðiþir o baþka...