[Eski] Sürücülerde Sıralama Değişikliği

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
Bilgisayarıma yeni harddisk alıp taktım ancak bir sorunum var. Şimdi 2 harddisk var (500 GB ve 150 GB)

500 GB ı ikiye böldüm. Dolayısı ile 3 bölüm var. Şimdi sistemin olduğu Yerel Disk G: , Müzik Disk H: ve Çöplük C: sürücülerinde. Bu sürücüye harf ataması her yeni harddisk aldığımda değişiyor. Bunun bir yolu yok mu?

Ben Yerel Disk C: , Müzik Disk D: Çöplük E: olsun istiyorum.

BIOS ayarları ile ilgili sanırım ama nereden yapabilirim bilemiyorum. Kuzene sordum çok uzun iş ve zor dedi.

Kuzen beni yiyor galiba :? :lol:

Bilgisayarım a sağ tıkla yönet de disk yönetimine gir sürücü yolunu değiştirmek istediğin partisyona sağ tıkla sürücü harfi ve yolunu değiştir de...
İstediğin harf ve yolu ver..

Sistem yüklü olan sürücü harfini değiştiremezsin. Diğer sürücüler için gencoguven'in dediği yol doğrudur.

Peki sistemin yüklüğü olduğu sürücüyü C: yapma ihtimalim yok mu? Format atarken de bölüm oluşturma işleminde direkt G: yi verdi bilgisayar. C: D: E: boş dururken ne diye G: H: I: yı verir anlamıyorum.

BIOS ayarlarından sürücü seçiminde primary ide, slave, secondary... ayarları ile ilgilimi acaba :roll:

Sanıyorum ki bilgisayarında card reader var ki sen disk taktığında seni G: ye atıyor önceden C:, D: falan ona ayrılmış olduğu için. Böyle bir tahmin yürüttüm ama bambaşka bir şey de olabilir. Sistemini bilmediğimden bir şey diyemeyeceğimdir.

Herhangi bir card reader yok. Sistemdeki sürücülerim şunlardan ibaret :

1 Cd-rom
1 Cd-writer
1 Dvd-writer
1 Floppy
1 500 GBlık Sabit disk (2ye bölünmüş)
1 150 GBlık Sabit disk

Sen format atarken C: boş değilmiş demek ki. Sanal sürücü veya öyle birşeyler olabilir o anda. Kurulum yaptığın CD, boot ettiğin floppy veya CD artık her neyse, kurulumdan önce C: yi boş görüp oraya sanal disk yapmış olabilir kurulum için gerekli dosyalar için. Şu an tahminden öte gidemeyeceğim o anda neler olduğunu bilmediğimiz için :D

Ilk kurulumda sistem diski haricindeki diskleri cikar

Sistem diskindeki butun bolumleri sil daha sonra istedigin oranlarda bolumleme yap
harfler istedigin gibi olur.

C: yi 2. HDD e vermiş. D: ve E: yi de sırası ile dvd-writer ve cd-writera vermiş.

Peki 500 GB lık HDD bilgisayarın hızında bir gerileme yaratırmı. Malüm koca bire havuzdan bilgi bulmak daha zor olacaktır. 100 GB daha rahat okunabilir.

İşlemcim P4 3.00 Ghz + 1 GB Ram mevcut.

Benim masa üstü pc mde 2 adet 80, 1 adet 250,1 adet external 500gb hdd var problem yok gayet hızlı.Önümüzdeki günllerde 2Tb a kadar çıkmayı düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri