[Eski] RTAS ve VST Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Procell

Yeni üye
Selamlar.
Arkadaşlar bende imac var.
protools kullanıyorum.
midicontrol2 midi klavyem var.
mac içindeki GarageBand programında denediğim midi klavyemde hiçbir sorun yok.
Fakat protools'da açtığım vstler ve rtaslerde, midi klavyenin tuşları basılı kalıyor. Ses bir türlü kesilmediği gibi, ekrandaki vstnin arayüzünden de tuşun takılı kaldığını görebiliyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum. Herkese sevgiler.

Procell' Alıntı:
hold?
biraz açar mısın?
malesef holdu bilmiyorum.

Bu durum eğer dediğin gibi "bütün pluginlerde" mevcut ise o zaman büyük ihtimalle klavyenin üstünde bulursun. Ama klavyede öyle bir şey yok ise o zaman başkası belki yanıtlar çünkü ben PT'da öyle Global bir komut bilmiyorum, zaten MIDI ile çok iş yapan biri değilim.

Sadece, normalde MIDI tuşlarının basılı kalmasını sağlayan Hold/Latch/Freeze gibi (ismi yerine değişebiliyor) geçen fonksiyonların Pluginlerde veya klavyelerde mevcut olduğunu biliyorum ve sanırım sorunun bunun açık kalmasından kaynaklanıyor.

Klavyenin fonksiyonlarını görebilmek için yakın bir resmini aradım ama bulamadım bu yüzden çok fazla yardımcı olamıyorum, kusura bakma.

ilgi ve alakandan dolayı çek teşekkür ederim kardeşim.

ama sanırım benim sorunum klavye ile ilgili değil. zira garageband diye ekstra bir program var mac'de onda klavye gayet normal çalışıyor. olay protools a gelince kopuyor. protoolsdan açtığım vst-rtas lerin alayında aynı sorunu vermeye başlıyor. bir ra düzeldi gibi oldu, sampletank açtım, açmaz olaydım.. yine başladı..

arkadaşlar konu ile ilgili yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsun. iyice manuel ayara geldim.. çıldırıcam artık :?

Procell' Alıntı:
alakandan dolayı çek teşekkür ederim kardeşim.

arkadaşlar konu ile ilgili yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsun. iyice manuel ayara geldim.. çıldırıcam artık :?

Tam olarka hangi plugin(ler)de yaşıyosun bu sorunu?

sample tank açınca bir anda kopuyor.. hepsinde yaşamaya başlıyorum.
programı kapatıp açmak veya aleti resetlemek falan da işe yaramıyor. :S

bütün bu problemi sadece sample tank kullanmayıp, midi klavyemin usb kablosunu değiştirerek aştığıma inanamıyorum.

dostum yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. sanırım alet senin de şüphelerndiğin üzere sampletank i kaldırmıyor..

kullanamıycam mecburen diyerek bu midi ve vst karması problemi aşıyorum.

Şu an itibariyle başka bir problem başladı arkadaşlar (walla utanıyorum artık yazmaktan)
eastwest'in stormdrum ve RA vstlerini protools'u açtığım zaman insert menüsünde göremiyorum. velhasıl bu programları protools görmüyor. önerisi olan varsa allahaşkına bir el atsın şu garibana.. psikolojim bitti bu gün..

Arkadaşlar sorunu yine forumun derinliklerinde bir yerlerde çözmüş bulunmaktayım.. bir bölümde gökmen diye bir arkadaş usb kablosu aldığından bahsediyor.. 5m uzunluğunda.. çalışmamış klavye.. yani ışıkları falan yanıyomuş fakat, sinyal alamıyomuş..

neyse efendim vendor amcaya gidip konuyu izah ettiğinde o da şöyle bir cevap vermiş;

(sizin için türkçeye çeviriyorum)

-amca bu kablo çalışmıyo ver paramı geri!
-yav yeğen dur hele bir soluklan!
-yok kardeşim ben paramı istiyom! arıza yaptırtma bana mekanda!
-ne parası yidim paranı senin..
-nası yaaa
-dur bakiim o kablo 1.0 mı lan!?
-hee ne bilem.. bilmem ki?
-hah buldum ! sana 2.0 lazım.. dur hemen kapıp geliyom
-bak bu da olmazsa paramı alırım ha!
-olur olur.. şunu bi dene hele
-tamam deneyip gelicem hemen bi yere ayrılma
-e bi çay içeydik..
....

velhasıl bu dialogdan da anlaşılacağı üzere, bu sorunun bütün kaynağı, USB 2.0 istemesiymiş midi olayının..

allahımm aydınlanmaktan ampule döndümm.. bu sene oyu akp'ye mi versem... yok ben komünist çizgimi bozmayayım.. kendimi neden bozayım ben manyak mıyım.. tayyibe oy mu verilir lan..

Evet sorun yine yurdum insanına patladı.

Malesef bu ülkede üstüne USB 2.0 yapştırıp deli gibi USB 1 mal satan insan var, dikkatli olmak lazım :aynen:

Geri