[Eski] Roland'dan MusikMesse için yeni geri sayım: Jupiter 80 ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

atilla999

Yeni üye
Arkadaşlar Roland MusikMesse için yeni bir beklenti kampanyasına başlamıştı bir süre önce. Ama son yıllardaki, özellikle geçtiğimiz NAMM' daki hayal kırıklıklarından sonra bu kampanyalar fazla ilgi görmemişti.

Ama bu kampanya için yapılan bi spekülasyon yeniden bir hareketlenmeye yol açtı.

Öncelikle tanıtım:

http://www.rolandconnect.com/

Ve spekülasyon:

http://forums.rolandclan.com/viewtopic. ... 65#p228420

Roland'ın Jupiter 80 adında bir synth tanıtacağı söyleniyor. Yeni bir analog synth mi? VA mı? Workstation mı? Başka bir şey mi? Ya da Jupiter 80 isimli bir ürün gerçekten çıkacak mı? Bir çok söylenti var. Bekleyip göreceğiz.

Aynen hocam. Benimde çok büyük beklentilerim yok. Ama bi umut bekleyeceğim ben yine de. :mrgreen: Bir efsaneyi canlandıracağım diyor. Bakalım. Gerçi yeni Juno serisiyle Juno efsanesinden ekmek yemeye calışmıştı. Vukuatları say say bitmez. Bir de üstüne en son NAMM'daki akordeon komedisi... Of of. :roll:

Demonun 24. saniyesinde duyulan ses birazcık Jupiter-8'i anımsatıyor. Eğer analog sinti yapıyorlarsa bu ancak DCO temelli birşey olur ve belki Prophet-08 fiyatlarına satabilirler. Aslında 1500-2000$ civarı paralara hem Jupiter-6 hem de MKS-80 bulunabiliyor. Bu aletler JP-8 gibi "sıvı" bir ses tonuna sahip değiller ama yine de filtre chiplerinde JP-8 ile ortaklıklar mevcut. Roland eğer analog işine geri dönecekse en büyük rakibi yine kendi markasına ait eski analoglar olacak.

Bence "Virtual Analog / Dijital" olacak :| Videodaki ses eğer "o" alet ise fazla temiz geliyor.

Hayal kırmayı sevmem ama...

ustadlar videoyu izledim ve çalarken akustik enstrumanları göstermesi dikkatimi çekti. :?:

bence analog dan öte bir workstation gibi duruyor...

Valla ben herşeye hazırlıklıyım. Mızıka bile çıkabilir. :mrgreen: Ama flagship bi workstation ihtimali ağır basıyor gibi. Akustik enstrumanlardan yola çıkarsak, bahsettiği "efsane" de D50 olabilir. Bilmiyorum. Belki kronos'a bir cevap olabilir. Belli olmaz ya. Ama Japon büyüklerin analog teknolojiyle uğraşacaklarını sanmıyorum. Belki Korg öyle bir çılgınlığa girişebilir. Onun dışında analog yine eskisi gibi butik firmaların işi olacak gibi. Ama belli olmaz diyorum yine de ben. :mrgreen:

iPad'de çalışan bir "workstation" mesela :D

1-2 sene sonra bu mümkün olur...

Bu arada ben şu 2.5'u bir çıkarayım elimdeki DSI Mopho'nun filtresini iyice analiz edeceğim. Ayrıca bir de Mayıs ayında iPad ile beraber Korg Monotron alacağım, onda da MS20 filtresi varmış.

Sahnede çok işe yarayacak, bütçeyi fazla yormayacak, her yola gelir bir klavyeye benziyor.
Resimler gerçek mi, acaba?! Yoksa eski bilimkurgu filmlerinden falan mı alınma??? O ne öyle, yahu!

Hmm. Aslında başka bir isimle çıkarsalardı daha iyi olurdu. Şimdi duygularım karışık. :mrgreen:

Workstation değil, performansa yönelik dijital bir synth, sequencer'ı yok, arpejcisi var, amacı çok gerçekçi akustik seslerle sentetik sesleri hızlı bir şekilde layer ve split ile kullanıcıya sunmak. İsmi neden Jupiter, çünkü Roland en ileri görüşlü fikirlere sahip synth'lerine hep Jupiter ismini vermiş. Bugüne kadarda anca bu synth bu ismi haketmişmiş.

Bence mantığı itibariyle kesinlikle D-50'nin devamı olması gereken bir synth, tabii eğer geçmişle bağlantı kurulması gerekiyorsa. D50'de gerçekçi ve kaliteli akustik ses sorununa çözüm sunan bir synth idi.

Herşey güzel de gökkuşağındaki bütün renkleri koymanın ne anlamı vardı şimdi.
Toy_keyboard.jpg_200x200.jpg

Jupiter 8 ile aralarındaki tek benzerlik o rengarenk butonlar. :roll: Ki o tasarım bir külttür.

Bu arada bu synth gerçekten iyi olabilir, görmeden, duymadan, denemeden, tecrübe etmeden bilemeyiz, benim hayal kırıklığım Jupiter 8 kampanyasıyla tanıtılması, beklentileri çok farklı bir yöne doğru yönetmeye çalışması. Ve eski serilerinden ticari fayda sağlamaya çalışması. Başka bir isimle çıkarsaydı çok daha iyi olurdu.

Geri