[Eski] Roland Xp60

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

synth_module

Yeni üye
Arkadaşlar Xp Serisinde ses nasıl yazılıyor? Günlerden beri uğraşıyorum bir türlü nereden yazılabileceğini bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Sanırım sürekli sorular sorarak biraz başınızı ağrıtıyorum :roll:

xp 50 ye virüs gibi tonlar yazdım ama elinde house ve hip hop olması gerekiyor,bide disket sürücüm olmadığından senin bu yazdığım tonları kullanman imkansız demiyimde zor abi..bize gelirsen olur midiyle enver atar:))))bide board ların olması gerek tabi

karaduman biraz biraz çözmeye başladım en azından hazırdaki sesleri değiştirip istediğim sesi oluşturabiliyorum artık. Benim esas sorunum terimler konusunda cahil olmam. Parametrik ayarlar konusunda sadece deneyerek birşeyler yapabiliyorum. Onun için klavye başında saatler harcamak gerekiyor. :? :shock:

Birde internetten çok güzel user'ler buldum onlarda baya iş görüyor

xp50yi 2000senesinde kullanmaya başladım o zamanlar pek randuman alamıyodum ama şimdi ömürlük klavyem oldu diyebilirim, zaten satarsamda bedavaya gidicek hiç gerek yok çok güzel seslerim var onda,hatta badem grubunun yakında sen ağlama isimli şarkılarının remixi çıkıcak onda kullandım:)güzel alet satma sakın:))

karaduman pazartesi bir alıcı ile görüşecektim. Kafamı karıştırdın. Bu aletler çok eskidi. Açıkçası sorun çıkartmasından korkuyorum. Ses çözünürlüğü hoşuma gitmiyor ama hammond ve piano konusunda çok iyi bir alet. :D . Fiyat olarak sence ne kadar demeliyim üstünde 2 tane board var. Satabilirsem ya Novation X-Station yada Motif-Es6 almayı düşünüyorum.

pianoları ondan kullanmıyorum ama sahnede risksiz bir piano tonu var,satıcağında bedavaya gitceği için sakın satma derim boardlara zaten 20ytl falan sayar eğer dükkana veriyorsan:)evet eski alet problemler çıkartır benimde çıkıo arkadaşım yapıyor ama sağ olsun:)yinede madem bana soruyorsun satma abicim:)hangi boardlar var sende bu arada?

world ve techno var. Abi gerçekten kararsız kaldım.Aslında satmayı düşünmüyordum. Eskişehirdeki Morfil bayii'nin sahibi Murat abi bir alıcı var hemen satalım dedi dün akşam. Bende olur dedim. Dükkana vermeyeceğim. Direk alıcıya gidecek alırsa eğer. Alet tertemiz bugüne sadece bir kere problem çıkarttı. Sahnede output'larım yandı. Ertesi hafta hemen değiştirdim output'ları.

1000 ytl'den açmayı düşünüyorum. satılmasa da çok önemli değil zaten müşteri çıkmış ve acil almayı düşünüyormuş.

1milyar alet için güzel bir fiat,ama şuanda 1 milyarada o aletden daha iyi alabileceğin bi alet yok,güzel boardlarla ve iyi pluginlerle güzel işler çıkartılabilecek bir alet..içindeki sesleri hala dünyada çıkan r&b albumlerde duyuyorum..

xp60 temiz durumdaysa ve üstünde boardlar da varsa, 900-1000 ytl civarında gidebilir bence. Uzun zaman xp80 kullandım; bi ara istersen alete beraber bakabiliriz. Ama satıp yeni alet alacağım dersen; öncelikle Motif es-6 ya da es-7 öneririm. Ayrıca 88 tuşlu Mo-8 var ki bu 3 klavye de xp serisinden kat kat üstün...

Motif es6 almayı düşünüyorum da senkop müziğe baktım listeden çıkartmışlar. Acaba üretimden mi kalktı? Yoksa Motif es serisinde gözüm var. Para çıkartabilsem motif xs almak isterim ama şöyle 1-2 sene geçsin düşer belki fiyatı :lol: En kötü ihtimalle mo6 alırım. Yada 6 ay sabredip Almanaya'ya gittiğimde daha ucuza mı alsam diye de düşünüyorum.

Sabır Sabır ya Sabır. :p

abi onu bunu bilmemde sabır gerçekten,,dün aceleci davrandım 700dolara bi synth mi satabiliyorken söz verdiğim için 500dolara vermek zorunda kaldım,sende hemen alma acil klavye lazım deilse..sabret araştır gör..düşer elbet seneye nelerin fiatı düşücek..listeden çıkartdıysa motif konusunda işin daha kolay..senkopta arkadaşım var tioları alırım ondan;)

eskişehirde ki senkop'un müdürü ile aynı grupta çalışıyoduk bir ara gitaristimizdi. Bende bir onunla konuşayım. Abi klavye konusunda aceleciliği bıraktım aslında. Xp60'ı da o yüzden elimde tutuyorum istediğim fiyatı veren olursa hemen satarım. Geçen sene mart-nisan gibi Korg Micro-X ile Axiom 61 almıştım. Compel'in forumundan bulmuştum ikisini de çok uygun fiyatlara aldım. İkisi de sıfır gibiydi. Uzun bir süre araştırdım ama. Bekleyeyim artık ne yapayım. Almanya ile Türkiye arasında bazı aletlerde 200-300 euro fark oluyor. 2 sene önce Korg Micro alacaktım. 350 euro demişti Köln'deki Musicstore mağazası. Almaya gittim ellerinde kalmamış, alamadan geri döndüm. Türkiye'ye geldim en azından buradan alırım diye. Burada bana 550 euro dediler. Tabii bende ne heves kaldı ne istek. Vazgeçtim almaktan o yüzden Almanya'ya gidene kadar beklemem iyi olacak. En azından Musicstore mağazasında satılan tüm ürünleri tek tek deneme şansın oluyor. Belki başka bir alet hoşuma gider onu alırım :wink:

Musicstore, aşmış bir mağaza. Elemanlarla pazarlık da yapılıyor.

Alışveriş yaptıkdan sonra kesin tax free kağıdını al ve dönüşte, havaalanında tax free ofisinden ödediğin verginin bir kısmını geri al.

Aslında hepsini alabilirsin ama onun formalitesi çok uzun, tax free ofisinde çat diye nakit olarak veriyorlar paranı, kendi komisyonlarını düştükten sonra.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Musicstore, aşmış bir mağaza. Elemanlarla pazarlık da yapılıyor.

Alışveriş yaptıkdan sonra kesin tax free kağıdını al ve dönüşte, havaalanında tax free ofisinden ödediğin verginin bir kısmını geri al.

Aslında hepsini alabilirsin ama onun formalitesi çok uzun, tax free ofisinde çat diye nakit olarak veriyorlar paranı, kendi komisyonlarını düştükten sonra.

Almayı unutur muyum hiç selçuk abi :D Hatırladığım kadarıyla aldığın fiyatın %10'unu geri veriyorlardı. Korg Micro'yu almaya gittiğimde malum ellerinde kalmamıştı. Satış elemanı bana kartını verdi.Türkiye'ye gidince beni ara eğer alet varsa sen bana havale ile parayı gönder,(Şahsına) bende buradan aleti gönderiyim sana demişti ama güvenemedim. Yamaha Motif, Roland V-Synth, Nord Lead, Alesis Andromeda A6'yı ilk defa orada denemiştim. Kafayı yemiştim. Dünya kadar klavye ve neredeyse hepsini tek tek denemiştim. Neredeyse bütün günümü mağazada geçirmiştim :D

Ben de geçirdim bir günümü orada. :)

Dayanamadım kaptım geldim Moog Little Phatty'yi. Erkan'dı galiba ismi, bir de Türk var orada, o da ilgili bir çocuk.

Geri