[Eski] Roland JP-8000 Isı ve Output Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sinjektion

Yeni üye
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim,

JP-8000 sahibi olanlar yazarsa sevinirim, Bu cihaz daha öncesi bir defa voltaj yüzünden yandı (yaşadığım yerde sık sık elektrik gidip geliyor) sorun şu ki bu cihazı yaptırdıktan sonra power board'ının olduğu kısım bir kaç saat çalışma ile cayır cayır yanıyor çok ısınıyor. Bu normalmidir acaba? Ayrıca ses seviyesi baya düşük yani SH-201 gibi bi synth ile kıyasladığımda 4 - 4.5 db fark var arada bu da normalmidir?

Teşekkürler :)

sinjektion' Alıntı:
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim,

JP-8000 sahibi olanlar yazarsa sevinirim, Bu cihaz daha öncesi bir defa voltaj yüzünden yandı (yaşadığım yerde sık sık elektrik gidip geliyor) sorun şu ki bu cihazı yaptırdıktan sonra power board'ının olduğu kısım bir kaç saat çalışma ile cayır cayır yanıyor çok ısınıyor. Bu normalmidir acaba? Ayrıca ses seviyesi baya düşük yani SH-201 gibi bi synth ile kıyasladığımda 4 - 4.5 db fark var arada bu da normalmidir?

Teşekkürler :)

Benim JP 8080 de azda olsa ısınma var ama bu öyle dediğin gibi cayır cayır değil normal bir ısınma. Ses seviyesinde ise herhangi bir anormallik yok SH 201 ile kıyasladığımda.
Normal olduğunu sanmıyorum İstanbuldaysan Tünel'de servise gösterebilirsin. Servis ismini bilmiyorum ama sanırım forumda birkaç hafta önce yazılmıştı Tünel'de teknik servis ismi şimdi hatırlayamadım.

Ya aslında ısıyı diğer aletlerle karşılaştırıp daha fazla olduğunu gördüm ama hani bi laptop kadar ısınıyor sanırım normal birşey. bana cayır cayır gelmiş olabilir :) DTL Elektroniği diyorsan aman diyeyim, Alet yandığı zaman oraya gönderdim 6 ayda yapamadılar, Sürekli arıyordum telefomla aldığım cevap fix "Roland'tan parça gelecek onu bekliyoruz" İzmirde bi elektronikçi yaptı aleti, 6 ay bekledim bu aleti DTL'nin yapmasını, Artık dilim yandı o yetkili servis davasında, yine izmir yolu görünüyor sanırım :) Yani en azından SH-201 kadar loud geliyor diyorsun? Ne yaptısam olmadı şu anda bi sorun teşkil etmiyor hani ses kartından boost ediyorum clipping almadan ama sonuçta böyle düşük sesli olsun istemiyorum, bakıcam artık bir çaresine :)

Teşekkürler cevapladığın için :)

Geri