[Eski] roland gw-8 workstation

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Çok temiz durumdaki Yamaha MO-6 klavyemi nakit sıkıntısı nedeniyle satmam gerekiyor. Yapacağım en son fiyat 1700 TL'dir.

Eğer taksitle istiyorsan 2000 TL'ye 12 ay vade yapabilirim, sen de rahat ödersin. İlgilenirsen irtibata geçelim. Taksitle daha düşüğe vermemi istersen beni kurtarmaz, zaten nakit 1500 TL öneren arkadaş oldu. Ama cihazımın 1500 TL'den çok daha değerli olduğuna inanıyorum.

Yamaha MO-6 piyasadaki pek çok alete göre çok daha üstün standartlardadır. MO-6'nın yanında Roland GW-8, Juno-D, Juno-G, Korg X-50, Korg Triton LE gibi klavyelerin esamesi okunmaz. Gerek tuşe, gerek ses kalitesi olarak belirttiğim modellerden kat kat üstündür.

Diyeceksin ki "birader madem cihazın o kadar güzel, niye satarsın?" Bazen insan beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyor ve bazı şeylerden fedakarlık yapması gerekiyor. Şu an itibarıyla aynı anda hem bir synth, hem de ritimli workstation'a sahip olmam benim için lüks.. İşte o nedenle cihazımı satmak zorundayım.

İlgilenirsen irtibata geçelim.

'İyi olacak hastanın ayağına doktor kendi gelirmiş' derler.Tabi doktorun iyileştirmeye, hastanın iyileşmeye gönlü varsa :D

Archimed' Alıntı:
Yamaha MO-6 piyasadaki pek çok alete göre çok daha üstün standartlardadır. MO-6'nın yanında Roland GW-8, Juno-D, Juno-G, Korg X-50, Korg Triton LE gibi klavyelerin esamesi okunmaz. Gerek tuşe, gerek ses kalitesi olarak belirttiğim modellerden kat kat üstündür.
Motif es 6 dan söz etmiyor zaten

cancan' Alıntı:

Ben de Motif ES'ten bahsediyor demedim zaten. Dikkat edersen, ben Motif ES ile Mo6'nın tuşesini karşılaştırdım.

Ses kalitesi konusunda Mo6 iyidir ancak tuşe konusu da işin içine girdiğinde Motif ES tercih edilmelidir diyorum.

aslında ben bu foruma üye olmadan önce düğüncü dediğiniz forumlara sormuştum. juno-d mi midi klavye artı ses kartı mı alayım diye.. onlarda gw-8 al demişlerdi.. aleti biraz araştırdım. sonra aleti denedim ustunde tıpkı synthesizerdaki gibi cut off, atack, resonance vs. ayarları yapılabilio ustune d-beam fln da girince dedim bu alet guzel ses kalitesi de fena değil gibi geldi. dedim hadi fazladan ritim boxda olsun, nolcakki o da bulunsun öyle:) internetten baktım ram'i, polyphonysi fln da yuksek. hatta mp3 çalması, split, dual özellikleri beni benden aldı:) gerçi daha önce tuşesi bile olmayan çocuk işi bir casio ile sahneye çıktığımdan dolayı bu alet bana "obaaaa süper" dedirtmiş olabilir. fiyatı da ucuz diye buna yöneldim diyebilirim. açıkçası bu synthesizer dünyasında yeni bir kişiyim ve bu nedenle pek de bilgi sahibi değilim. biraz da bilgilenmem gerek aslında. örneğin bir yamaha mm6de bulunup gw-8 de bulunmayan ne var arkadaşlar?

bu arada gelen teklifler düşünülmektedir:)

chieameria' Alıntı:
örneğin bir yamaha mm6de bulunup gw-8 de bulunmayan ne var arkadaşlar?
Ben mm6 ve gw8 arasında kalsaydım klavye çalmaktan vazgeçerdim belki :D ( şaka tabi ) Ama dikkat edersen 1700 liralık bütçen olmasına rağmen çoğunluk daha üst bir modelden bahsediyor. Bir çoğuda 2.el alman gerektiğini düşünüyordur sanırım. Alım-satım forumunda bir çok 2.el klavye var. Onların teklifini bekleme ve sen yap teklifini. Belki taksit yapan olur. Herkes bişeyler alıp birşeyler satmaya ve model yükseltmeye bakıyor çünkü. Sana şans açıklığı diliyorum.

Cihank' Alıntı:
cancan' Alıntı:

Ben de Motif ES'ten bahsediyor demedim zaten. Dikkat edersen, ben Motif ES ile Mo6'nın tuşesini karşılaştırdım.

Ses kalitesi konusunda Mo6 iyidir ancak tuşe konusu da işin içine girdiğinde Motif ES tercih edilmelidir diyorum.

CihanK,

Arkadaşın bütçesi çerçevesinde ben bir takım modelleri belirtip kısa bir karşılaştırma yaptım. Motif ES, MO serisine göre daha iyi bir tuşeye ve pug-in kart desteğine sahip olduğundan, eğer alıcı daha yüksek tutarda bütçeye sahipse tercih edilebilir. Ama temiz bir ES-6'nın en ölüsünün bile 2000TL'den aşağı satılmadığı bir ortamda ES-6 ile Triton LE, X-50, MO-6 gibi ürünleri karşılaştırmak, bence Range Rover ile orta sınıf binek arabaları karşılaştırmaya benzer. Hal böyle iken daha yüksek bütçeler işin içine girince ES-6'nın yanı sıra Triton Extreme, Kurzweil'in bazı modelleri, Access Virus gibi cihazları karşılaştırırız, böylece iş belirli bütçesi olan bir arkadaşın işini görecek tavsiye vermek yerine, hangi klavye daha üst sınıftadır tartışmasına girer, iş amacından sapar.

chieameria' Alıntı:
bir de korg x50 hakknda görüşlerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

MO-6'dan önce ikinci el X-50 almıştım, cihazı 10 gün sonra sattım. Çok iyi sesleri var, ama işçiliği ve tuşesini beğenmedim, ayrıca cihazı çalmak için nedense başına oturasım da gelmemişti.

Başka bir forumda X-50 ile GW-8'i takas etmeyi düşündüm, bu forumda da yorumu olan bir arkadaş bana telefon açtı. Niyetim X-50 ile GW-8'i kafa kafaya takas etmekti, ama X-50'nin üstüne bir de fark talep edeceğini ifade etmişti. O arkadaş da klavyeleri iyi bilen, çok iyi ekipmanı olan birisi. Bir ara kendisiyle Roland Juno-G ile Yamaha A-1000 modelini takas yapacaktık, sonra iş olmadı..

Diyeceğim şudur ki, X-50'den uzak dur. Aynı veya benzer sesleri istiyorsan ya Triton LE'yi düşün veya bütçeni biraz daha yükseltip Triton TR'ı dene.. X-50'den önce üretilen X-5D bile çok daha kaliteli bir cihazdı.

Archimed'in teklifini sakın kaçırma derim :) ne güzel bir teklif kesinlikle düşün mo-6 ile gw-8 arasında sound açısından gerçek bir fark olacağı aşikardır.. Kaçırma , cok iyi bir teklif :D

kardeş 1700tl sıfır bi alet için aslında çok bi para değil... bugün en standart aletin sıfırı 1200euro... fakat o paraya 1700tlye temiz ikinci eller bulabileceğini düşünüyorum. ikinci elde de önem vermen gereken swiçler, ekran, tuşe ve çıkışlar olmalı. mekanizmada sıkıntı yoksa düşünmeden al kullan. kasadaki çizikler ezikler çok sıkıntı olmasın sana... bende ikinci el bir tane triton classic aldım.çelik kasa, gri renk. renk soluk, yan kapaklar plastik ve kırık. fakat ekran tuşe ve swiçler tertemiz olduğu için. sorunsuz çalıştığı için aldım kullanıyorum...

sana önerim alabiliyorsan motif classic motif es veya mo6 al. yok illa sıfır alıcam diyorsan ozaman bütçene biraz daha ekle korg M50 al. senin işini baya göreceğini düşünüyorum. hafif, dokunmatik ekran ve soundlarıda fena değil... gw-8den daha iyidir en azından... roland kullanmak istiyorsan xp-30 veya xp-60 öneririm ki fantom dahil bence başka modelini kullanma derim...

Archimed' Alıntı:
chieameria' Alıntı:
bir de korg x50 hakknda görüşlerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

...

Diyeceğim şudur ki, X-50'den uzak dur. Aynı veya benzer sesleri istiyorsan ya Triton LE'yi düşün veya bütçeni biraz daha yükseltip Triton TR'ı dene.. X-50'den önce üretilen X-5D bile çok daha kaliteli bir cihazdı.

X50 için fazla acımasız olmuş bence. X5D ise üretildiği zaman için olsun, günümüzdeki cihazlarla kıyaslarken olsun kalitesi gayet yeterli bir klavyeydi. Tuşesi çok hafifti ama sahnede çok kullandım, hiç sıkıntı çekmedim diyebilirim. Sadece aftertouch yok. X50 ise çok da kötü değil, ama teknolojisinin X5D2den kötü olduğunu ben de düşünüyorum. Triton LE'ye göre X50'nin sesleri daha iyi değil midir? Ben piyanolarını falan beğenmiştim. Ama bende sadece 2 gün kaldı.

Archimed' Alıntı:
Cihank' Alıntı:
cancan' Alıntı:

CihanK,

Arkadaşın bütçesi çerçevesinde ben bir takım modelleri belirtip kısa bir karşılaştırma yaptım. Motif ES, MO serisine göre daha iyi bir tuşeye ve pug-in kart desteğine sahip olduğundan, eğer alıcı daha yüksek tutarda bütçeye sahipse tercih edilebilir. Ama temiz bir ES-6'nın en ölüsünün bile 2000TL'den aşağı satılmadığı bir ortamda ES-6 ile Triton LE, X-50, MO-6 gibi ürünleri karşılaştırmak, bence Range Rover ile orta sınıf binek arabaları karşılaştırmaya benzer. Hal böyle iken daha yüksek bütçeler işin içine girince ES-6'nın yanı sıra Triton Extreme, Kurzweil'in bazı modelleri, Access Virus gibi cihazları karşılaştırırız, böylece iş belirli bütçesi olan bir arkadaşın işini görecek tavsiye vermek yerine, hangi klavye daha üst sınıftadır tartışmasına girer, iş amacından sapar.

GW8 için 1700TL vermeyi düşünen biri 300 daha üzerine koyabilir diye düşünerek Motif ES demiştim ben de. :)

ben ankaradayım. bugün nerdeyse kızılaydaki butun muzik marketlerini gezdim, ne bir mo-6, ne mm6 var dukkanlarda. korgları araştırayım dedim. ankaradaki korg distribütörü 1 senedir synthesizer satmıyorum o nedenle şu anda elimde yok diyor. aletleri denemeden de satın almak istemiyorum. şu anda tek denediğim aletler roland juno serileri ve gw-8:) diğer synthesizerlar hiç bi yerde yok kafayı yiycem. ankaralı arkadaşlar varsa bana nerden korg veya yamahalara ulaşabilceğim konusunda yardımcı olabilirler mi?

chieameria' Alıntı:
aletleri denemeden de satın almak istemiyorum. şu anda tek denediğim aletler roland juno serileri ve gw-8:) diğer synthesizerlar hiç bi yerde yok kafayı yiycem.
Ben bugüne kadar kullandığım/alıp sattığım dört klavyeden sadece birini deneyerek satın almıştım (oda Roland JV 90). Eğer önceden kesinlikle belirlenmiş veya olmazsa olmaz diye aradığın özellikler yoksa ( ki tahminimce yoktur :) ),alacağın ilk -gerçek anlamda bir- klavye seni tatmin edecektir. Şu demolara bir gözat derim mesela. Bu siteden aradığın tüm modellerin demolarını bulabilirsin ayrıca. http://www.videomideo.com/?tag=kurzweil ... ups%20demo.

cancan' Alıntı:
chieameria' Alıntı:
aletleri denemeden de satın almak istemiyorum. şu anda tek denediğim aletler roland juno serileri ve gw-8:) diğer synthesizerlar hiç bi yerde yok kafayı yiycem.
Ben bugüne kadar kullandığım/alıp sattığım dört klavyeden sadece birini deneyerek satın almıştım (oda Roland JV 90). Eğer önceden kesinlikle belirlenmiş veya olmazsa olmaz diye aradığın özellikler yoksa ( ki tahminimce yoktur :) ),alacağın ilk -gerçek anlamda bir- klavye seni tatmin edecektir. Şu demolara bir gözat derim mesela. Bu siteden aradığın tüm modellerin demolarını bulabilirsin ayrıca. http://www.videomideo.com/?tag=kurzweil ... ups%20demo.

alacağım adam akıllı ilk klavye olacağı için, ne yapcağımı bilememe durumu var aslında... o yüzden biraz ince eleyip sık dokuyorum:)

chieameria' Alıntı:
alacağım adam akıllı ilk klavye olacağı için, ne yapcağımı bilememe durumu var aslında... o yüzden biraz ince eleyip sık dokuyorum:)
İyi bilirim bu durumu. :) Bu gibi durumlarda kişi bazen hiç hesapta olmayan birşey alıp çıkıverir işin içinden. :cry: Ama sakin kafayla düşünürsen şöyle, aslında doğru seçimi yapabilirsin. Şu anda kaç klavyeyi tahmin bile edemiyorum :oops: Şöyle bir planlama yapmak en iyisi: 1-Teknik bilgiler ürünlerin sitelerinde veya ürünlerle ilgili sitelerde zaten yayınlanıyor. 2-Performanslar ve demolar youtube veya benzer sitelerde oldukça var.3-Geriye kalıyor kullanıcı yorumları; oda bu forumda mevcut zaten. ('ama çok zıt yorumlar var' dediğini duyar gibiyim ) Haklısın yorumlar bazen karmaşık gelebilir. Ama sen öğrenmek istediğin şeyi alabilirsin istersen. :wink:

Geri