[Eski] roland gw-8 workstation

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

chieameria

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar, 1700 tl para sınırım var ve 0 bir klavye almak istiyorum. Roland gw-8 almayı düşünüyorum. Grupla beraber çalıyorum. gw-8 fiyat ve özellik bakımından çok uygun gözüküyor. 256 mb wave rom, 128 poliphony. Ancak sanırım tam anlamıyla synthesizer değil.
workstation olarak geçiyor. bu nedenle grupla sahne performansına iyi gider mi? önerileriniz ve düşünceleriniz nelerdir?

Birlikte çalışacağın grup ne tür müzik yapıyor? Bunuda yazarsan daha detaylı bir yardım alırsın. :)

tarza trip-hop, chill out diyebilirim aslında... portishead, massive attack, PJ Harvey, morcheeba, hooverphonic, radiohead benzeri bir playlistimiz var. Tabi bu saydığım amcamlar gibi ekipman alıcak durumda değiliz haliyle:) uyduruk casio kalvyeyle idare ediodum da o da bi yere kadar ,artık yeni bi klavye farz oldu anlıycağınız:) gw-8 yeterli olur mu ki?

ritimle pek işim olmıycak ama aleti denedim tonları falan hoşuma gitti aslında. ama sonradan da pişman olmak istemiyorum. diğer synthesizerlarla da arasında çok fiyat farkı var, örneğin juno g'den 600, juno stage'den 900 tl daha ucuz gw-8. juno-d'yi zaten saymıyorum. o fiyata başka nasıl alternatifler olabilir yoksa gw-8 mantıklı mı?

Eğer ritmbox kullanmayacaksan gw8'deki ritmlere boşa para vermiş olacaksın. Ayrıca bi üst sınıfa geçmek istediğinde synt kullananlar GW8'le takasa yanaşmayacaktır. Çünkü gw8 başka bir sınıfa dahil. Ben inceledim aleti ve 1600 lira verilecek bi alet değil bence. Herşeyden biraz olsun mantığıyla yapılmış lay-lay-lom bir alet gibi geldi. Tabi kullanıcıları varmı bu forumda (en fazla bir kişi bulursun belki) bilmiyorum. Daha doğru sözü onlar söylerler.

Bence 1700 lira bütçe ile daha sağlam bir klavye alınabilir. Hiç bir zaman bir markanın en düşük bütçeli ürününe sıcak bakamamışımdır. Nedendir bilmem:D

ONLYtheSTRONGsurvive' Alıntı:
Valla daha ucuza Yamaha MM6 var ama denemedim hiç. Ne kadar iş görür bilemiyorum.

GW8 den daha iyi olacağı kesin.

Bir arkadaşımda var. Alet 1 hafta kadar bende kaldı.

Sound hacimsiz, ritmbox'lı bir alet (aletten soğumam için ritmboxlı olması yeterli), "center canceler" özelliğinin kaç tane parçada etkili olduğu ayrı bir tartışma konusu, 2gb üzeri flash bellekleri tanımıyor, tuşesi berbat, kullanımı bana çok ters geldi vs. vs.

Juno D ile GW8 arasında tercih yapmak zorunda kalsam, Juno D'yi tercih ederim.

alet o kadar kötü mü ya? 1600 den fazla ton vardı içinde controller tuşlarıyla da synthesizer gibi kullanabilirim gibi geliodu aslında. başka önerileriniz nedir arkadaşlar sıfır klavye almak için, biraz daha para biriktirip juno stagemi yöneleyim? yoksa gw-8 işimi görür mü yav? yamaha mm6 aklıma geldi benim de aslında ama onun da 70mb rom'u 32 polyphony'si var. gw-8 in ise 256 mb rom, 128 polyphony ne yapayım arkadaşlar yav? iycene kararsız kaldım şimdi:)

Evet o kadar kötü demeyeceğim (içimden diyorum ama) yapmak istediğin şeyle pek ilgili değil bence. Casıo'dan sonra sağlam tuşeli bir klavyem olsun diyorsan, bu alet o duyguyu yaşatmaz sana.Ben tuşeyi çok önemsiyorum. Ayrıca genişletilebilir hafıza olması çokmu önemli senin için.Çünkü,genellikle bu yönlü seçim yapılır ama klavye içindeki sesler ve olanaklar yeterli gelir.(işin kurdu olmuş olanlar hariç :D ) Bence 2000 TL sınırını aşabilirsen daha geniş seçenek yelpazesi çıkacar karşına. Juno G (stage'ı bilmiyorum ama)güzel bir alet. Sesleride bir synth'iden beklenebilecek düzeyde. Ama onunda tuşeleri pek iyi değil açıkçası.Sırf bu sebepten dolayı satanları gördüm.Temiz 2. el klavyeler bulman mümkün ayrıca.İlla ki sıfır olsun demiyorsan daha mantıklı bir seçim olur bence.

İkinci elde bütçene göre güzel cihazlar yakalayabilirsin.
Grupla çalacaksan ritmbox'lı bir cihaza kesinlikle bakma...
Çok bakarsan piyanist şantör olursun :lol: :lol: Şaka tabi...

Playlistinizdeki gruplara baktığımda (ki liste çok güzel bu arada) senin işini Roland'ın eski XP serisi bile görür..

İstanbul'da isen tünele bir uğra, çeşitli ikinci el cihazları bir gözden geçir derim...

2000TL bütçe varsa, ikinci el Motif ES6 almak en mantıklısı. Waverom büyüklüğüne göre kıyaslama yapmak yanlış olur. Önemli olan büyüklüğü değil, işlevi :)

Fantom XA'nın sadece 64mb, Motif ES'in 175mb, Fantom X6/7/8'in sadece 128mb, M3'ün 256mb, Fantom G'nin 256mb. waveromları var.

eger ikinci ele sıcak bakarsan, bir çok kaliteli klavye bulabilirsin, kaliteli klavyeyi kullanan abilerimiz sağolsunlar gayet temiz kullandıkları için kafan çok rahat olur.. İkinci el es6 , fantom x6 , korg'un bir kac modeli (korg hakkında pek fikrim olmadıgı icin yazamadım) bulabilirsin ; ancak butceyi söyle 2000 sınırına taşırsan cok cok rahat edersin...

hmmmmmmm , bak işte o olmadı :) yani söyle bir düşeş yakalarsan gayet güzel olur : Ekipmanı alacagın kişinin dükkandan bir alacagı olur sen onu alır magazadan taksit yaptırırsın kendi ekipmanını taksitle almış olursun :) :)

Bu forumda duyacağını sanmam. Ama düğüncülerin forumlarında 'belki biri çıkıp al karderşim, iyi alettir' diyebilir. Chieameria şunu anlamdım ; yani bu alete olan sevdan nedir ki böyle. Rüyanda falanmı gördün bu aleti :D

Geri