[Eski] ROLAND FANTOM X6 yardım !!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sna369

Yeni üye
Arkadaşlar roland fantom x6 almayı düşünüyorum kapalı kutu fiyatı 3.200 TL bu parayı hak ediyor mu? daha önce motif es kullandım hiç roland marka kullanmadım. genelde pop müzik yapıyoruz solo çalıyorum. klavyenin tuşe kalitesi ve sesleri motif es6 ya göre nasıldır. kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur. aleti görmeden alacağım. ilginiz için teşekkür ederim.

Görmeden alma derim ben :)
Hatta görmek de yetmez sahnede de kullandıktan sonra karar vermek daha iyi olur. Motif ES'in hacimli seslerinden sonra seni tatmin etmeyebilir. Ben ikisini birlikte kullandım daha önce. Beni tatmin etmedi. Kısa süre sonra sattım.

Cihan kardeşim ilgin için teşekkür ederim. Bulunduğum şehirden istanbul'a gitmek fazla paraya mal oluyor, görmeden almam gerekiyor yoksa alete vereceğim paranın yaklaşık 4 te 1 i git gel konaklama vs.. masrafı oluyor. Önerebileceğin başka markalar var mı ? tuşe kalitesi çok önemli en az motif es kadar olmalı. Pop müzik çalıyoruz güncel şarkıların sololarını çalabileceğim bir ses bankası olmalı. beklentim bu şekilde. Önerileriniz benim için çok önemli yoksa en son çare istanbul'a gidip bir model düşük klavye almak.

Şahsen o paraya o klavyeyi almazdım. Neden, çünkü Roland'în FantomX serisi ensturmanlarında aradığımı bulamadım. Eğer hiç denemediysen FantomX'leri, denemeden almak çok büyük hata olur bence.

Tabi denemeden alıp sevebilirsin de, ancak bunu görmek için 3000TL parayı riske ediyorsun.

Hocam hangi şehirde olduğunu bilmiyorum, ama 3000 TL'yi riske ettiğini farkında mısın?

İstanbul'a oldukça uzak olan Kars, Hakkari, Artvin gibi şehirlerde bile olsan, uçak+otobüs bağlantısıyla aynı gün içerisinde gelip gidebilirsin. Dersen ki "ben aracımla gelirim, otelde kalırım, yediğim içtiğim para tutar", o zaman başka. Ama tek amacın almayı planladığın klavyeyi en düşük maliyetle satın almak ise, yol masrafından kısma derim. Artık THY ile en uzak yerlere bir çok makul ücretlerle gidip gelebiliyorsun.

Diyeceğim o ki; klavyeye 3000 TL vermeyi göze alıyorsan, nerede yaşadığını bilmemekle beraber tahminen 300 TL'yi de yol için ayır. Böylece gönül ferahlığı içinde karar verebilirsin.

sna369' Alıntı:
Cihan kardeşim ilgin için teşekkür ederim. Bulunduğum şehirden istanbul'a gitmek fazla paraya mal oluyor, görmeden almam gerekiyor yoksa alete vereceğim paranın yaklaşık 4 te 1 i git gel konaklama vs.. masrafı oluyor. Önerebileceğin başka markalar var mı ? tuşe kalitesi çok önemli en az motif es kadar olmalı. Pop müzik çalıyoruz güncel şarkıların sololarını çalabileceğim bir ses bankası olmalı. beklentim bu şekilde. Önerileriniz benim için çok önemli yoksa en son çare istanbul'a gidip bir model düşük klavye almak.

Söylediklerin doğrultusun kendimi senin yerine koyduğumda (kendi tercihlerime göre) ikinci el M3 bulabileceğini tahmin ediyorum. Bulamazsan Motif ES6 olabilir. Sıfır konusunda ısrarlıysan işin zor. Çünkü 3200TL ye kadar tuşesi güzel ve diğer isteklerini karşılayacak alet aklıma gelmedi.

ilginiz için çok teşekkür ederim. korg m3 hakkında ne düşünüyorsunuz ? tuş kalitesi, fiyatı vs..

sna369' Alıntı:
ilginiz için çok teşekkür ederim. korg m3 hakkında ne düşünüyorsunuz ? tuş kalitesi, fiyatı vs..

M3, benim Korg kullanmama sebep olan alettir. Motif XS'i aratmayacak bir tuşesi vardır. Özellikle siyah tuşlara dokunduğunda, piyanoya dokunuyor hissini duyarsın.

Cihank' Alıntı:
sna369' Alıntı:

M3, benim Korg kullanmama sebep olan alettir. Motif XS'i aratmayacak bir tuşesi vardır. Özellikle siyah tuşlara dokunduğunda, piyanoya dokunuyor hissini duyarsın.

M3 kullanmadım, ama şöye bir benzetme yaparsam sanoyorum hatalı olmaz:

Korg M3'ün karizması ile BMW M3'ün karizması birbirine oldukça benziyor. Bana kalırsa her ikisi de keyifle kullanmak için alınacak cihazlar. Korg M3'ün dedesi (veya babası) olan Korg M1 bildiğim kadarıyla Korg'un uzun yıllar best-seller olan bir cihazıydı. 1970'li yıllarda üretilen ama bildiğim kadarıyla ülkemize ithal edilmeyen BMW M1 de zamanının en karizmatk arabalarındanmış.

M3 becerdiği işler ve içerdiği seslere oranla çok uygun fiyatlı. Tuşesi bana ilk anda (uzun süre) tuhaf geldiyse de satın aldıktan sonra kısa sürede alıştım ve master klavye şu anda 6 oktavlık modeli. Dahili sequencer özellikleri vs de oldukça başarılı.

Geri