[Eski] Roland FANTOM G 6

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sna369

Yeni üye
848663ROLAND+FANTOM+G6%5B1%5D.jpg

http://www.rolandus.com/products/produc ... arentId=83

Klavye
Hız ve kanal 61 tuşları, aftertouch
Ses Jeneratör BölümMamimum Polyphony
128 sesleri, örnekleme bölümünde paylaşılan
Parçalar
16 parçalar (Dahili) + 16 parçalar (Harici) + 2 parçalar (ARX) + 24 parts (Audio Track)
Dalga Bellek
256MB (16-bit linear equivalent)
Waveforms
2.230
Hafızalı
Yamaları: 1.664 + 256 (GM2)
Rhythm Sets: 64 + 9 (GM2)
Live Sets: 512
Studio Takımları: 128
Kullanıcı hafızası bir proje (başına)
Yamaları: 512
Ritim Set: 64
Live Sets: 512
Studio Takımları: 128
Etkileri
Yama Çok etkiler (PFX): max. 16 adet (76 çeşit)
Çok etkiler (MFX): max. 2 adet (78 çeşit)
Chorus: 1 adet (3 tip)
Reverb: 1 adet (10 çeşit)
Giriş etkileri: 1 adet (6 çeşit)
Mastering etkileri: 1 adet (3-band kompresör)
Örnekleme BölümVeri Biçimi
16-bit linear,. WAV veya. AIFF
Örnekleme Frekansı
44.1kHz
Maksimum Örnekleme Zaman
yak. 360 sn, mono/180 sn, stereo (zaman örnekleme bellek expanded/32 MB) değildir
yak. 108 dk, mono/54 dak, stereo (tam DIMM/544 MB) genişletilmiş
Numune Sayısı
2.000 (başına bir proje)
Sequencer BölümParçalar
MIDI (Dahili / Harici / ARX): iz max. 128
Ses parçaları: max. 24
Tempo track: 1
Beat track: 1
Çözünürlük
480 TPQN
Tempo
5,00 300,00 için
Songs
50 (başına bir proje)
İfadeler
2.000 (başına bir proje)
Kapasite notları
yak. 1.000.000 notları bir proje (başına)
Song Süre
9.998 önlemler
Kayıt Yöntem
Realtime kayıt, kayıt Adım
DiğerleriArpeggiater
128
Arpej Setleri
128
RPS Setleri
32
Rhythm Pattern Setleri
32
Chord Bellek
128
Chord Bellek Setleri
128
Göstermek
Grafik Tipi, 8.5 ", Wide VGA (800 x 480 nokta), arkadan aydınlatmalı LCD (Renk)
Pads
16 yastıkları, Hız ve Polifonik Aftertouch duyarlı
Denetleyicileri
Pitch Bend / Modulation Lever Control Knob x 4, Kontrol Slider x 8, atanabilir Switch x 2 D Beam Controller
Konektörler
Mic / Guitar Input Jacks: 1 / 4 inch phone type / XLR type (Phantom power) (Hi-Z) Headphones Jack: Stereo 1 / 4 inch phone type, A (MIX) Output Jacks (L / MONO, R): 1 / 4 inch TRS phone tipi: B Output Jacks (L, R): 1 / 4 inch phone type: Input Jacks (L / MONO / MIC, R): 1 / 4 inch phone type, Pedal Jacks: (Half Pedal Jack Hold pedal tanıma) OUT, THRU, USB Bağlayıcılar, MIDI Connectors: IN,: USB Bilgisayar Bağlantısı (transferi veya yığın depolama sınıfı dosya ve destekler Ses / MIDI), Digital Audio Interface: COAXIAL giriş / çıkış, AC Giriş
Genişleme Yuvaları
ARX genişleme kartlarına: 2 yuva
DIMM: 1 slot, PC133, CL = 2 / 3, 3,3 V, 128MB, 256MB, 512MB destekler
Harici Depolama Aygıtı
USB Flash Bellek
Güç Kaynağı
AC 117 V, AC 230 V, AC 240 V (50/60 Hz), AC 220 V (60 Hz)

Güç Tüketimi
30 W
Aksesuarlar
Kullanma Kılavuzu, CD-ROM (Editor, USB Ses / MIDI sürücüsü), Güç Kablosu
Seçenekleri
Expansion Board: ARX Serisi, Keyboard Stand: KS-V7, KS-18Z, Pedal Switch: DP series, Foot Switch: BOSS FS-5U, Expression Pedal: EV-5, USB Memory: M-UF1G
Boyut ve AğırlıkEn
1.066 mm
42 inç
Derinlik
411 mm
16-3/16 inç
Yükseklik
142 mm
5-5/8 inç
Ağırlık
14,5 kg

Bilgi için teşekkürler. Bu cihazı merak ediyorum çok, İzmirde tanıdığım arkadaşlarımda maalesef yok bu alet, müzik mağazalarında da rastlamadım hiç. İstanbul' a da gitme fırsatım bu aralar olmadığından, cihaz hakkında, sesleri hakkında, ne tarz müziklere daha uygun olduğu hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum. Yamaha motif xs6 kullanıcısıyım, bu klavye ile benim klavyem arasındaki farkları sıralayabilen olursa da sevinirim.

Bu ay içinde İzmir'de Zuhal Müzik açılacak. O zaman Roland klavyeleri inceleyebilme şansı doğacak.

Ulen 5 senedir İzmir'de öğrenciydim. Tam ben mezun oldum adamların İzmir'e gelceği tuttu. Bu nasıl bir zamanlamadır yaa :((

Eskiden, fırsat bulabilirsem hesaplı alışveriş yapmaya İstanbul'a gelirdim. Şimdi İstanbul'a taşındım, yurt dışına gidesim geliyor. Refah seviyesi olarak en altta olmamıza rağmen fiyatlar şöyle;

Zuhal
http://www.muzikenstrumani.com/index.ph ... orkstation

Avrupa
http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Rol ... 003238-000

Amerika
http://www.music123.com/Roland-FANTOM-G ... 9.Music123

Artık yeni birşeyler incelemekten korkar oldum ya hoşuma gider de yurt dışından getirtemezsem diye -ki şahsen getirtemiyorum koca klavyeleri.

ONLYtheSTRONGsurvive' Alıntı:
Bu ay içinde İzmir'de Zuhal Müzik açılacak. O zaman Roland klavyeleri inceleyebilme şansı doğacak.

Ulen 5 senedir İzmir'de öğrenciydim. Tam ben mezun oldum adamların İzmir'e gelceği tuttu. Bu nasıl bir zamanlamadır yaa :((

Bu habere çok sevindim. Uzun süredir İzmirde Roland klavyelere hasret kaldık. Genelde burda ağırlık Korg ve özellikle pa serisi, birde Trigon Müzikte yolumuz düşerse de Yamaha ile ilgilenme fırsatı oluyo. Bu sıralar can sıkıntısı işte, aklıma Roland G serisiyle ilgilenmek, aklıma yatarsa da motifi elden çıkarmak gelmiyo değil:))

İzmir'de Roland'ları deneyebilecek olmak iyi haber gerçekten. Ama bundan sonra bir Roland'ın bana Yamaha sattırabilmesi ihtimali zor görünüyor, keşke sattırsa ama :)

Dream_Gypsy' Alıntı:
Ama bundan sonra bir Roland'ın bana Yamaha sattırabilmesi ihtimali zor görünüyor, keşke sattırsa ama :)

+1

Ben kısa süreli de olsa Fantom G serisini kurcaladım ve Motif XS ya da Korg M3 sattıracak bir alet olduğunu düşünmüyorum.

Bende G6 var. Bi ara kullanıcı gözlemleri forumuna ufak bişeyler yazmaya çalıştım ama baktım uzadıkça uzuyor bitiremedim, üşendim. :roll:

Merak ettiğiniz birşey olursa kısa süredir kullanıyor da olsam cevaplamaya çalışırım.

izmir trigon müzikte bu klavye mevcut ve istediğiniz gibi inceleyebilirsiniz. korg m3 den daha ii bi klavye olduğuna bende inanmıyorum.

Ben de bir ara deneme firsati buldum G6'yi epey zaman oldu. Fakat en buyuk artisi bir cok diger markanin da son modellerinde yaptigi gibi sliderlarin bu modelde kullanilmasi olmus. Boylece on tane tusa basmadan dogrudan bir cok parametreyi degistirebilme sansi doguyor. Ayni zamanda ana klavye olarak kullanilacagi zaman gercekten iyi bir kontrol klavyesi olmus oluyor. Yeni modelde de artik ekran iyice goze batar hale gelmis. Konser verirken maclari canli seyretme sansi dogacak yakinda herhalde :)

Ben M3 un tasarimina pek alisamadim o nedenle belki biraz gorsel bir yaklasimla fantomlari tercih ederim. Gozume daha derli toplu gorunuyor.

M3'ü deneme fırsatım olmuştu. Gayet güzel ve şık bir alet. İlk bakışta bence Fantom G den çok daha şık olduğunu bile söyleyebilirim, ya da en azından daha az korkutucu. Üzerindeki kontroller de birbirlerine çok yakın.
Sesleri de çok hoş, zaten sıkça yaptığımız sound karşılaştırmasını çok doğru bulmuyorum. Çünkü genelde alışkanlıklarımza göre değerlendirme yapıyoruz. M3 de Fantom G ler de cidden üst sınıf enstrumanlar.

M3 gayet güzel özellikler sunuyor, örneğin X/Y kontrol görevini gören geniş, renkli bir ekran. Fakat bu dokunmatik ekranı (videolardan gördüğüm ve sitesindeki pdflerden incelediğim kadarıyla) çok da kafanıza göre kullanamıyorsunuz, ayrıca arayüzü de çok donuk. Bu diğer bir takım donanımı için de geçerli.

Fantom G'nin ise farkı burda ortaya çıkıyor. Evet size gayet güzel özellikler sunulmuş fakat alette esas nokta bu özellikleri aklınıza gelebilecek neredeyse her şekilde kullanabilmeniz.

Örneğin; 8 patch kullandığınız bir live setin 5. patchinin pfx'nin (ön efekt diyebiliriz, bu bir amfi modellemesi olabilir, phaser olabilir, reverb olabilir vs..) trashold değerini klavye üzerindeki herhangi bir donanıma ya da pedala atayabiliyorsunuz. Ya da pedalın atandığı parametreye etkisinin hızını, hassasiyetini vs.. ayarlayabiliyorsunuz. Her şeyi her yere yönlendirilebiliyor. Sahneye çıkarken klavyedeki setleri özenle ayarlayan biri için çok faydalı bir nimet oluyor bu söylediğim, çünkü kurduğunuz setup doğrultusunda herşey elinizin altında. Yani Roland, fantom G de midi olayının suyunu çıkarmış bu nedenle cidden çok güçlü bir master klavye olmuş.

Enstrumandan beklentinin ne olduğu da önemli tabi burda, örneğin benim için master klavye özellikleri çok önemli değil, çünkü kullanmıyorum. Ya da büyük ekranı olması, kullanımı kolay olması gibi özellikler de çok fazla birşey ifade etmiyor, çünkü zaten çok ciddi layer/split'ler kullanmıyorum, hem hangi marka/model olursa olsun biraz zaman geçirince alışılınıyor. Benim için öncelik tamamen aletten çıkan ses, duyduğum ses hoşuma gidiyorsa tamamdır, tipiymiş, kolaylığıymış çok fazla gözümde değil.

Fantom G hakkında esaslı atıp tutmadan önce de bir denemek isterim, her ne kadar duyacağım şeyi üç aşağı beş yukarı tahmin etsem de. Zevkler renkler :)

Geri