[Eski] PT ve dither

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeventUslu

Yeni üye
Sevgili dostlar.

Bu soruyu wavelab içinde sormuştum ancak PT de karşıma aynı şey çıktı bakalım aynı durum burada da var mı?

Mix bitti ve mixdown yapılacak. Master fader üzerine plug-in olaran Pwr dither ekledik ve 16 bit olarak ayarladık. Ancak mixdown penceresinde tekrar bir 24-16 seçimi var.

Şimdi Master fader üzerine bir dither plug-in koymaya gerek var mı?

Master fader'a dither uygulamasak Mixdown da 16 bit seçtiğimizde dither uygulanmıyor mu?

HD2 ve daha üstü kullanıcılar, nasıl bir yol izliyorsunuz.

LE veya HD ile alakasi yok, eger downconverting yapiyorsan, zincirin son ucuna dither i koyucaksin.
IE:kayit ve mix 96kHz 16 bit olan session dan CD standartina gecerken..

44kHz 16 bit kayit ve mix yaptiktan sonra sinyala distortion eklemisin cok birsey farketmez...

berk

Berk,

C24 fader sorumada cevap verirken bir anlaşmazlık oldu bunda da :lol: :lol: Tabii ki 24 bit işi 16 bit'e indirirken bir dither uygulamak zorundasın. Yada iş 16 bit çalışıldıysa tabii ki dither uygulamana gerek yok. Sorun şu;

Şimdi mixdown yaparken sistem sana soruyor. 16 - 24 bit. Sende 16 seçtiğinde mixdown yapıyor. Hatta convert bounce sırasında mı yoksa sonramı yapılacağınıda seçiyorsun. Şimdi burada bir dither uygulanıyor mu uygulanmıyor mu?

Eğer uygulanıyorsa ben masterfader üzerinde bir dither plug-in neden koyayım.

Şimdi biraz daha anlaşılır oldu sanırım.

sanırım biraz gec kaldım ama genede yazmak istedim...Gelismis converterlarda extradan dither plugini koyman gerekmiyor artık...ProTools onu otomatik olarak yapıyor...(programın algoritmasında var zaten o yüzden bounce ederken sana soruyo ne yapayım diye...)HD gibi gelişmiş sistemlerde butarz seyere gerek yok...iyi calısmalar

Geri