[Eski] PT 7'de Kulaklık Mix

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeventUslu

Yeni üye
Sevgili PT ciler,

PT 7 de Bus çıkışını 96 I/O 7-8 den yapıyorum Control 24'ün aux girişlerine, Aux çıkışlarını kulaklık anfisine giriyorum. . Aynı zamanda kulaklıklara efekt göndermekte gerekiyor. (Harici Efekt) Fakat kayıt esnasında birisi kendi enstrümanına efekt istemedi diğer kanallarda efekt olsun dedi. Bende efektli dinlemek istiyorum. Bu arada diğer kanalları kısmak istediğimde efekt dönüşünden yine ses kulaklığa gitmeye devam ediyor. Neyse oldukça karışık oldu kısaca

Kulaklık için bus ve sinyal yolu hakkında bilgi verebilecek birileri var mı?

İlave Aux kanalları açıp C24'ün foldback kontrolünü devre dışı bırakarak diğer boş çıkışlardan ayrı foldback miksler yapabilirsin, ama bana sorarsan orada müziği çalan adam kayıdı yapan adamdan (yani senden) daha önemli. O yüzden adam kendi sesini kuru duymak istiyorsa ne yap yap, adama kuru gönder, sonra kendi başının çaresine bak. İstersen "arrggh! Reverbsiz saz, midem bulandı" diye git kus farketmez, kayıda doğru performansı al yeter. Bir mühendis olarak senden istenen o orada, müziği nasıl dinlemeyi sevdiğin değil.

Ayrıca efektli kayıt takibi bana her zaman daha zor gelmiştir. Kuru dinlemelerde hataları daha çabuk yakaladığım için belki de.

M.

Selam,
her group veya track icin bir send hazirlanmalisin. diyelim buss 9-10(only PT7) daha sonra streo AUx track olusturak, bu track in input u buss 9-10 olarak assign et. sonra olusturdugun o AUX un output nu I/O 7-8 yap.
yarattigin butun buss leri PRE-FADER yapmayi unutma.
Solo lari -PC de oldugunu goruyorum-, ctrl+click e safe solo ya getirebilirsin.
bu basamaklari tekrarlayarak, farkli cue mix ler elde edebilirsin.

ayrica kanallari flip mode getirirsen, C24 uzerinden headphone amfisine giden sinyali miktarini kontrol edebilirsin.

kolay gelsin

berk

Kayıt performansı bakımından kesinlikle haklısın. İyi bir sonuç için içerideki adamı özgür bırakmak çok önemli.

Efektli dinlemeye gelince bende kuru almayı tercih ediyorum ama bazı zamanlar efekt de duymak istiyorum ancak sinyal yolunu öyle kurmak istiyorum ki

müziği çalan adam kendini duysun, İsterse efekt verelim. Diğer kanallarıda dinlesin isterse onlarada efekt verelim. Kulaklık göndermelerini kısarken efekt dönüşlerinden sinyal kulaklıklara gitmesin. Bu arada bende istediğim şekilde dinleme yapabileyim. Bu yolu PT de kurdum sayılır ama yinede tam olmadığını yada daha iyi bir yol olabileceğini düşünüyorum.

berk' Alıntı:
Selam,
her group veya track icin bir send hazirlanmalisin. diyelim buss 9-10(only PT7) daha sonra streo AUx track olusturak, bu track in input u buss 9-10 olarak assign et. sonra olusturdugun o AUX un output nu I/O 7-8 yap.
yarattigin butun buss leri PRE-FADER yapmayi unutma.
Solo lari -PC de oldugunu goruyorum-, ctrl+click e safe solo ya getirebilirsin.
bu basamaklari tekrarlayarak, farkli cue mix ler elde edebilirsin.

ayrica kanallari flip mode getirirsen, C24 uzerinden headphone amfisine giden sinyali miktarini kontrol edebilirsin.

kolay gelsin

berk

Berk teşekkürler benimde yaptığım buydu (tabiiki İskender bey ve ufuk beyin yönlendirmesi ile sağolsunlar çok yardımcı oldular)

Ancak Flip yapınca kulaklık dönüşlerini görebiliyoruz. Burada her hangi bir kanalın kulaklığı kısmak istediğimiz zaman ses kısılmıyor çünkü efekt dönüşlerinden (kulaklığa giden efekt) ses gitmeye devam ediyor. Ancak kanal fader çekilince kısılıyor.
Burada PRE FADER demişsin böyle olunca bu işler fader a bağlı olmuyor Post Fader daha doğru olmaz mı? Safe Solo olayınıda biraz açabilirmisin. Şimdi manuelinde de bir bakayım

Selam,
simdi siz sistemi nasil kurdugunuz nasil calisiyorsunuz bilmiyorum.
benim kullanma seklim analog board sistemi gibi. ona gore aciklicam.

yukardaki islemleri tekrarlayip, diyelim bir reverb send i yaratacaksin. diyelim buss 5-6 yi kullandin. flip mod dasin. track ten giden signal miktarini istegin miktara gore ayarladin. headphone mix imiz buss 9-10 du. bu yaratmis oldugun Aux kanalinda send te insert yapip buss 9-10 dersen, ozaman reverb kulaklik mix sine gider. burdaki buss in miktarini kisarsan gitmez.
PreFader olmasinin sebebi, eger herhangi bir track in gain ni artirdigin zaman, buss tan effect e giden miktari degistirmemis oluyorsun, Post ta ise artan gain miktari ile, effect e giden sinyal miktarida artiyor. asagidaki sema Turkcem de daha iyi aciklicaktir. :?

Safe solo ise, adi ustunde eger performans aninda, bir trck i solo veya mute yapmak istersen, headphone mix ine(AUX gain) dokunmuyor, sadece control room daki mix i etkiliyor.

kolay gelsin

berk
nvu0k1.jpg

jumping_cat_music' Alıntı:
abi hayirli olsun control 24, biz de onumuzdeki 11 hafta boyunca control 24 kullanacagiz. sonra neve 88D`ye geciyoruz :D

Sağol başladık bakalım. Bir çok olumsuz düşünceye rağmen benim hoşuma gitti oldukça kullanışlı. Tabii ki kullanıcıdan kullanıcıya değişir. ben anolog mikserleri sevdiğim için olsa gerek

Sevgili Berk,

Açıklamaların için teşekkürler benim kurduğum sistemde böyle sanırım bir yerde bir şey atlıyorum. Tekrar bir gözden geçireyim. Ben daha farklı bir yöntem varmıdır diye düşünmüştüm.

Geri