[Eski] protools le 6.7 midi problemii????

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soundturk

Yeni üye
m-audio firewire 410 ses kartim var elimde protools le 6.7 var ama hardware yok. ptle yi sorunsuz kurdum. audio da bir sorun yok fakat midisini bir türlü çalıştıramadım. midi setup ayarlarını da yaptım. olmadı. midi ayarlarında bir püf nokta mı var acaba. click sesini bile aktif ettim halde ses yok.. nedendir derde çare var mıdır... .....

Yazdiklarinizi tam anlayamadim, anlayamadigim noktalari hemen sorayim: Hardware'im yok demissiniz, yoksa PT LE M-Powered mi kullaniyorsunuz? LE 6.7 kullaniyorsaniz FW 410 ile nasil calisiyor anlayamadim??? Bu konuyu cidden bir aydinlatir misiniz?

Midi olmadi derken ne demek istiyorsunuz o kismi da anlayamadim. Ornegin bir midi giris cihazini instrument plug-inine mi yonlendiriyorsunuz? Bunu yapabilmek icin mono/stereo aux kanali yaratin, o kanala insert olarak instrument plugininizi girin. Ayrica bir de midi track yaratin, bu track'i record enabled yapin track'deki "R" dugmesine basarak. Instrument track'in girisini midi track olarak secin.

Bu sekilde midi input cihazindan caldiklarinizin instrument pluginine yonlendirilmesi lazim.

Şimdi şöyle söylemeliyim. Yaklaşık 1 yıldır çalışmalarımı cubase ile yapıp stüdyoya kanalları kargo yoluyla yolluyorum oturduğum yer ist. Dışı olması nedeniyle.. o yüzdende pro tools ile hiç alakadar olmadım…. Ve geçen hafta yaptığım bazı harcamalar nedeniylede (ses kartı+piyano+v.s.) software satın alıp deneyeyim göreyim düşüncesi bana bayağı yara açıcı geldi cebime… bu arada tesadüfen bir arkadaşım protools le 6.7 nin ve cracklerinin içinde olduğu bir cd getirdi…. Zaten cubase kullanmaya başlama olayımda böyle başlamıştı. Öncelikle crackli dosyasıyla işe başlayıp kendimize geldiğimizde lisanslı halini satın almıştım. Neyse biraz uzatıyorum başıma gelecekleri bildiğim için bunları açıklıyorum….. ben crackli versiyoru kurcalıyorum yardım edin desem hemen bir kaçtane eleman çıkıp… ha seni günahkar crack kullanmak günah tüh sana gibi ukalalık yapacak ve canımı sıkacak neyse . öncelikle kompozisyonumun giriş bölümünü tamamladım geçelim gelişme bölümüne.

Neyse pro toolsu kurdum. Elimde bir adet klavye var… her şeyiyle şu an için çalışıyor protools. Fakat click sesi yok… elle birkaç midi notası yazdırdım general mididen d ,e piyano sensi seçtim… çalarken sinyal var fakat ses yok. Setup ayarlarından ses kartıyla ilgili ayarları yaptım. Midi yazan araç çubundaki tüm alanları ses kartıma göre ayarladım fakat midi çalmıyor alet… yani basit bir midi import ettiğimde ses yok… en başta click sesi yok bu sorun nedendir acaba… bu problemi çözersem protools dünyasında biraz gezintinin ardından faydalı yanlarını görürsem benim için tabii satın alabilirim… yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler….

FW410 ile calisiyor yani? emin misin? Sendeki versiyon 6.7 yani, 6.8 LE M-Powered degil? bunu bir confirm edebilir misin?

Session'daki Audio track'lere audio import edip play'e basiyorsun ve caliyor?

evet m-powered degil.bende ki pt le 6.7 audio impot ettim çalisiyor fakat bu midi neden çalismadi. söyleyebilirmisin...

soundturk' Alıntı:
ben crackli versiyoru kurcalıyorum yardım edin desem hemen bir kaçtane eleman çıkıp… ha seni günahkar crack kullanmak günah tüh sana gibi ukalalık yapacak ve canımı sıkacak...

Ayyynen öyle. Dürüstsüzlüğünü açığa vurmaktaki dürüstlüğüne hayranım, ama öte yandan senin böyle şeyler yazman da benim canımı sıkıyor, hadi bakalım.

Forum kurallarını okuyun, ondan sonra burada yazışmak isteyip istemediğinize karar verin.

Ha bu arada haberin olsun, crack olmayanı problemsiz çalışıyor, bende burada var.

Kilitlenmiştir.

M.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri