[Eski] Pro Tools HD3 sapıttı mı, preferencesteki bir değişiklik mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Berkay

Yeni üye
Pro Tools, mute ettiğim kanallardan "bazılarını" kanalın db meterında gösteriyor.

Bazen mute ettiğim kanalı da playliyor.

Acaba bu, bir yerlerden girip bir kutucuğu işaretleyerek eski haline getirilebilecek birşey mi?

Bir de bununla birlikte şöyle birşey oldu:

Önceden birçok kanalı soloya alabiliyordum.
Şimdi bir kanal solo iken, başka birine tıklayınca, o solo oluyor sadece, çoklu seçmek için SHIFT'e basılı tutmak gerekiyor.

Bunu nasıl eski haline getirebilirim?
:roll:

ilki tam bir sapitma belirtisi gibi geldi bana... (buslardan bir yerlere gonderiyor falan olma diyecegim ama herhalde kontrol etmissindir bunu)

ikincisi ise preferences'da "solo mode: latch (ve birsey daha)" olarak ayarlanabiliyor.

Şu an stüdyoda değilim.

Ama hatırladığım kadarıyla preferences altındaki solo mode da pre fader listen ve post fader listen gibi seçenekler var.

Baya baktım menülere, yarın sabah söylediğini dikkate alarak tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler.

İlk sorunun da gene preference da çözülebilir. Sendler, ve meter'lar pre ya da post fader olarak ayarlanabilir.

Ben de de şöyle bir problem oldu, kayıt esnasında kanal sayısı arttığında double'ını aldığım kanalın orjinalinin sesi kapandı. Parametreleri kontrol ettim herşey gayet normal, kanal mute modunda değil, ses seviyesi normal ama o kanal çalmıyor. Tabi ki (eski usül:)) kapatıp açtığınızda herşey gayet normal işliyor. (Sistem HD3, MAC G5 üzerinde çalışıyordum)

Ayrıca hemen aklıma gelmişken yine kanal sayısı artmaya başladığında yeni ses kanalı açınca çat, pat hatta kare dalga sesine benzer sesler çıkmaya başladı ve son derece bunlar yüksek sesli sinyallerdi. Bir an monitörlerimin de etkilemesinden koktum. Sorunun elektrik bazlı birşey olduğunu düşünüyorum, fakat hala çözeblimiş değilim. Başka başına gelen oldu mu acaba?

Bir kaç defa da benim başıma geldi. Mix'e başladıktan sonra çat pat seslerini duyunca oldukça endişelenmiştim. Waveform sonderece normal görünmesine rağmen bu ses geliyordu. Daha sonra sesin çıktığı iki kanalı biraz kıstım. Düzeldi (ne alaka ise) :D Hep aynı yerde oluyordu.
Ertesi gün bounce ederken bir ses duymadım.
İlginç

Mundox' Alıntı:
Acaba Control 24'ten kaynaklanan bir şey mi?

Bilemiyorum bir yıldır iki kez başıma geldi. Sonra düzeldi. Yanlız duyduğum ses gerçekten ilginçti. Sanki kayıtta mikrofon sehpasına tekme atılmış gibi :D İlk duyduğumda 8050A ları yitirdiğimi sanmış ve çok korkmuştum. :D

VAlla aynı sorun benimde basıma gelmisti(ki zaman zaman hala geliyor)sadece HD de değil mix yaparken Mpowered ve LE dende sesler duyabiliyorsun...Aradan 1o dakika geçiyor hiçbir sorun yok...Bide soyle bir enteresanlık yasadım...Trakleri gruplayım,gruba insert plugin girdiğinizde,belli bir sayı sonra sacma sapan sesler gelebiliyor...acaip derecede, sanki jitter olayına benzer sesler duyuyorsunuz...bununda caresi play pause yapmak...hızlı bir sekilde yeniden caldırıyorsunuz kaydı,duzeliyor...

Geri