[Eski] Pluginleri directx üzerinden kullanmak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

maxwell

Yeni üye
Merhabalar. Konuyu araştırdım forumda mamafih nasıl arayacağımı bile bilemediğimden belki de bulamadım. :)
Mümkünse çoğu plugin in hem vst hem directx versiyonlarını yüklüyorum. Cubase içerisinde bir kanala herhangi birini uygulamak istediğimde hem directx üzerinden hem kendi ismi üzerinden ekleme şansım oluyor. Burada ki sorum hangisini kullanmanın daha mantıklı olduğu veya bir fark yaratıp yaratmadığı. İşlemci kullanımı olsun genel ses kalitesi olsun avantaj veya dezavantajları var mıdır?

VST kullanmak daha mantıklı. Sonuçta VST Steinberg'in kendi teknolojisi. DirectX bir bakıma üvey evlat. Zaten Cubase 4'ten sonra DX desteği de kalktı.

Ecnebi forumdan okuduğum ve anladığım kadarıyla bu formatlar arasında en yüksek internal bit çözünürlüğü ile çalışan teknoloji VST. O yüzden imkan varsa her zaman VST tercih ederim.

aristo' Alıntı:
Türkçesini de alabilirmiyiz :)
http://www.seslisozluk.com/?word=internal&ssQBy=0

armutpischwince.jpg

maxwell' Alıntı:
Merhabalar. Konuyu araştırdım forumda mamafih nasıl arayacağımı bile bilemediğimden belki de bulamadım. :) ...
Forumda arama aracında bir aksaklık vardı, bilmiyorum giderildi mi...

Ama arama düğmesi süper çalışıyor olsaydı bile, bu konu hakkında ciddi bir yanıt bulamama ihtimalin olurdu. :)

VST plugin varken, Cubase'de VST kullanılır.
VSTsi yoksa o işlemcinin, o zaman DirectX kullanırsın. O da emekli edilecek bir mimari gerçi, ama olsun.

Arama konusunda gayet başarılıydı forum ama arama kelimesi/cümlesi olarak ne yazacağımı kestiremedim :) Neyse sonuç olarak cevabımı buldum. Mutluyum huzurluyum. Cevap veren herkese de teşekkür ederim.

Berkay' Alıntı:
Ecnebi forumdan okuduğum ve anladığım kadarıyla bu formatlar arasında en yüksek internal bit çözünürlüğü ile çalışan teknoloji VST. O yüzden imkan varsa her zaman VST tercih ederim.

Yok, DirectX'de de VST'de de plugin'e veri 32 bit olarak gider, içeride nasıl işlendiği de plugin'e bağlıdır. Kalite farkı yok yani.

Ama DirectX'in devri geçti artık, VST kullanmakta fayda var.

Geri