[Eski] pitch bend için, stick mi roller mı, tercih sebebidir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

leadnord

Yeni üye
,

gelenek mi oldu artık bilmiyorum ama, pitch bend için stick kontrol, her zaman için roller dan daha fazla özgürlük vermiştir kanımca,

fakat işin rahatsız tarafı, roller da modulasyon ayrı bir keyif veriyor
ribbon başlı başına evlere şenlik,

hem roller, hem ribbon, hem stick olsa!

Ben stick alışkanıyım şimdi roller kullanamıyorum. Ama rollerın da avantajları var özellikle modulasyon tekeri için zart diye eski pozisyonuna geri dönmüyor, bu istediğim bir özellik. Bir de stick çok çabuk bozulabiliyor.

Stick'in, atari oynarmış gibi bir havası var. Street Fighter ve bilimum oyunda ihtisas yapmış biri olarak stick daha hoş geliyor bana.

sanırım beslendiğimiz kaynaklar aynı, millet olarak.

ama şu da akla geliyor, o halde neden japonlar yamahaya stick takmıyorlar (benim aklıma stick li yamaha gelmedi) bu adamlar nintendo yuda çıkartıyorlar, hani konsol oyunu dedik ya oradan su yaptım, özürler dizboyu.

aslında "bu iyidir, bu kötü" demek pek mümkün değil bu konuda. en iyi, amaca hizmet edendir.
joystick modulation ve pitch kontrollerinin beraberce kullanılması söz konusu olduğunda büyük bir özgürlük sağlar. hele hele farklı parametreleri buraya atayabiliyorsanız tadından yenmez.
fakat wheel modulation değerinin korunumu ve pitch ile ufak vibrato oyunları için daha ideal..
benim tercihime gelince .. joystick :)

ribbon derseniz .. aaahh nerde o günler

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Roland da Japon ama stick kullanıyor. Hatta Roland bu konuda bayağı bir muhafazakar.

O kadar da değil aslında :) Yeni klavyelerde (misal Fantom) "assignable button"lardan biri ve bir knob modülasyona atanmış, eh biraz zor ama sticke alternatif hatta yardımcı olabilir..

Bending bir müzikal ruh meslesi olduğu için alıştıktan sonra sifon ipiyle bile harikulade yapılabilir. Ama modülasyon için tekerlek ve hatta bir slider daha uygun diyebilirim.

MertTopel' Alıntı:
Bending bir müzikal ruh meslesi olduğu için alıştıktan sonra sifon ipiyle bile harikulade yapılabilir. Ama modülasyon için tekerlek ve hatta bir slider daha uygun diyebilirim.

kesinlikle katiliyorum..bende slider severim.

experience' Alıntı:
Stick'in, atari oynarmış gibi bir havası var. Street Fighter ve bilimum oyunda ihtisas yapmış biri olarak stick daha hoş geliyor bana.

Evet ya bende onu düşünmüşümdür hep, bazen sahnede çalmadığımız anlardaçok "aduket" çekerim pitch bend ile :D

Geri