[Eski] PC'yi kapanmaya kurmak?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ulas_Pakkan

Yeni üye
Soru çok basit.PC'yi belli bir saate kurup o saatte tamamen kapanmasını istiyorum.Örneğin bir downloadım var 1 saat sürecek ama benim hemen çıkmam gerekiyor.Ancak eve iki gün gelmeyeceğim ve bir saat sonra PC nin kapanmasını istiyorum.Yada daha abartı bir yontem varsa download bittikten sonra pc nin otomatik kapanmasını istiyorum.Windows XP işletim sistemim.Varmı boyle bir imkân?

Belki shareware/freeware yazilim vardir bunu yapan. Yoksa da yazmak zor degil, win32 API'de shutdown icin bir fonksiyon vardi onunla yapilabilir.

Benim bu iþ için yazdýðým bir program vardý. Ama bilgisayarýmda bulamadým, tek kopyasý babamda olsa gerek. Bir þey bulamazsan nete girince ondan alýr yollarým. :wink:

Power Settings'den veya Scheduler'dan öyle birşey yapılabilir zannediyorum. "Shut Down If Idle For x Mins" gibi bir fonksiyon olmalı oralarda.

ShutDown Counter v2.0 kullanıyorum.Bedava bir program.
Saat,dakika,saniye..vs söylüyosun kapıyor:)

Şimdiii, bir adet dosya yarat, örneğin "shutdown.cmd" isminde, içine de şunu yaz :

Kod:
C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 0

Bu dosya çalıştırıldığında bilgisayarı kapatır. Esas mesele bunun zamanını belirlemek. Bunun için de Control Panel'den Scheduled Tasks'ı seçip 'add scheduled task' demek lazım. Buradan kapanmanın ne zaman olacağını ayarlayabilirsin. Tek bir püf noktası var, Windows'a girerken standart 'Administrator' kullanıcısı ve boş şifre kullanıyorsan bu task çalışmıyor, onun için şifre sahibi bir kullanıcı tanımlayıp task'ı eklerken o kullanıcıya atamak lazım.

Bu download managerler işe yarar gibi geliyor bana. GetRight, FlashGet gibi. Trial versiyonları bile bayağı çalışıyor.

Mesela GetRight'da "Turn-off computer when done" diye bir seçenek var.

jackdied' Alıntı:
EternaLcRy, ShutDown Counter çok iyimiş.Tam aradığım program.Saol.
rica ederim:)
gerçekten iyi bir program ve çok hızlı kapatıyor.normalde bilgisayarı kapatırken bile başlat'a girip kapatmak yerine shutdown counter'ı 1 saniyeye ayarlıyorum :lol:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri