[Eski] PC de Protools kullanmanın sorunları nelerdir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yeni bir digi002 rack aldım. Daha önce pulsar II ile çalışıyordum. Digi nin sesleri çok geniş ve temiz geldi. Ama PC ile çok sorunlar yaşandığını duymuştum. İlginiz için teşekkür ederim.

Digi ve pulsar arasındaki sound farkını dazejar ile birlikte yaptığımız testte biz de gözlemledik...
digi yi ptle ile kullanacaksan,mahcem'in de dediği gibi sorun yoktur...ptle de vaad edilen herşeyi pc de sorunsuz olarak kullanabilirsin...ama bi pulsar kullanıcısı,doğal olarak da steinberg kullanıcısı isen,baya bi kısıtlama ile karşılaşacaksın....öncelikle kanal sayısı ve delay compansation konusu canını sıkabilir..kolay gelsin.

Sağol kimmerian. Peki,bir makinede Pulsar ayrı bir makinede ise digi yi kursam,bu makineleri senkron yapıp cubase ve ptle yi birlikte çalıştırsam, kullandığım vst enstrumanlarda bir kayıp olurmu?

pcde çok sorun yaşadım ben Hd3de digi002yi bilmem ama hdc dsp sahibi olanlar mutlaka mac almalı tık yok 7 aydır. Bi ara 10.3.9a geçince bir saçmaladı ama 10.3.7 ye döndüm maşallah hiç bir sorun yok.

LE versiyonunda, Post Production da sinirlimalar var. eger tv/film/video uzerinde calisicaksan, workaround lara alisman lazim. DUC forumlarinda sikca bahsediliyor.

ozbanica nin sansi kotu gitmis, 5 senedir hic cakmayan ve yuksek performansta HD kullanlari biliyorum.

galiba Vedat demisti, hangi ortamda kendini rahat hissediyorsan onu platformda calis. yukarida bahsedildigi gibi hic bir fark yok.

kolay gelsin

berk

Geri