[Eski] over head mikrofon ve di-box

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bora033

Yeni üye
Arkadaşlar 24 metre genişliğinde 7 metre yüksekliğinde ve 10 metre derinliğinde bir sahne düşünün burada tiyatro gibi etkinliklerde kullanılmak üzere yukarıdan sarkıtma yöntemiyle mikrofonlama yapmak için bu yönteme en uygun mikrofon öneriniz nedir bütçe mikrofon başına 400 tl civarı ve yaklaşık 8 adet düşünüyorum shure mx 202 bu model sizce uygunmudur ? bunun yanında 8 li di-boxlardan almayı düşünüyorum enstürmanlarda kullannmak üzere behringerin bir modelini buldum ama kullanma imkanım olmadı BEHRINGER ULTRA-DI PRO DI800 bu model işimi görürmü ve fantomla çalışırmı ? 300 tl civarında. Yada bu segmentte daha iyi bir öneriniz varmı ? birde yamaha msr 400 segmentinde 1700 tl civarı sesleri daha etli daha tok olarak yakından hissetmemize imkan sağlayan + ları ve - leri yani msr 400 şöyle falanca hoparlör şöyle diyerek bir kıyaslama yaparak daha iyi bir hoparlör öneriniz varmı? son olarak shure slx sm 58 segmentinde 1800 tl civarı telsiz mikrofon düşünüyorum buna alternatif yada daha iyi bir mikrofon varmı yine + ları ve - leri söyleyerek bir kıyaslama rica ediyorum.

msr400 leri unut teknolojisi çok eskidi. jbl prx lerin yenisi 612 ler çok başarılı dinlersen ikisinide ne demek istediğimi anlarsın...

Alternatif çok gibi ama fiyat performans dengesinde msr 400 yerine Jbl prx 612 derim.aktif ve taşımak isterseniz hafif,asmak isterseniz asma yerleri hazır. Ben kullanıyorum memnunum. Yan veya dik asabilirsiniz. Kullanacağınız amaç için bence çok uygun ve clear bir sesi var. bir miktar daha alt frekans isterseniz (sub yok ise) Prx 615 i terch edebilirsiniz. Telsiz mikrofon konusunda ise önemli olan mesafe mi önemli yoksa ses kalitesi alternatifi mi? Mesafe ise Slx in bir üst modelini almanızı öneririm ancak fiyat biraz artar. Ulxp4 modelin range'i daha geniş. 1/2 wave anten kullanıyor. ancak kaliteyi el telsizi için arıyorsanız slx modeline zaten istediğiniz el telsiz modelini seçebilirsiniz.BETA 87A, BETA 87C, BETA 58A, SM86, SM58.

Sennheiser G3 serisine bir göz at.. 300 ve 500 lerin alıcılarını ethernet kablosyla bilgisayara bağlayıp sennheiser wsm programı ile tarama vs yapabiliyorsun.
Metan a gidersen Sinan Avşar bu konuda sana çok fazla bilgi verecek ve yardımcı olacaktır.
www.metan.com

bora033' Alıntı:
Arkadaşlar 24 metre genişliğinde 7 metre yüksekliğinde ve 10 metre derinliğinde bir sahne düşünün burada tiyatro gibi etkinliklerde kullanılmak üzere yukarıdan sarkıtma yöntemiyle mikrofonlama yapmak için bu yönteme en uygun mikrofon öneriniz nedir bütçe mikrofon başına 400 tl civarı ve yaklaşık 8 adet düşünüyorum shure mx 202 bu model sizce uygun mudur?

Derinlik ve yükseklik aynı ekseni belirten kelimeler. Sahnenin enini ve boyunu belirtirsen daha iyi olur.

Profesyonel condenser mikrofon kullabilirsin.Aslına bakarsan tiyatrolarda mikrofon kullanılması çokta hoş olmuyor zaten bu işin ehli olan oyuncular bunu istemez...

Geri