[Eski] Otomasyon yaparken 5 saniye sonra yanıt vermiyor.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

canerforte

Yeni üye
Merhaba, Bir kaç gündür Cubase 5 de otomasyon yazmaya çalışırken cubase, 5-6 saniyeden sonra yanıt vermiyor hatası veriyor.

Ör. herhangi bir kanalın pan yada volüm düğmesiyle,mausun sol tuşunu hiç bırakmadan 5 saniyeden fazla işlem yapılırsa cubase yanıt vermiyor yazısı çıkıyor,ama her şey çalmaya devam ediyor sadece ekran donuyor. Mausun sol tuşunu bıraktığımda ekran kendine geliyor cursor ilerlemeye devam ediyor.

Açtığım projede hiç bir enstruman yada efekt kanalı yokken böyle bir sorun olmuyor. Birazcık yüklendiğimde bu sorun devreye giriyor.

Latency ayarını 2048 yaptığımda bu sorun ortadan kalkıyor.(otomasyonları kalem vs. ile yapabileceğimi biliyorum,Bu durum herhangi bir audio dosyasını alt tarafta biryere sürekleyerek (5 saniye) taşımak istediğimde de ortaya çıkıyor)

Bu durumu nasıl çözebilirim ?

Bu tip sorunla karşılaşmadım.

Bilgisayarının özellikleri ne bilemiyorum ama (belirtmemişsin), sorun düşük verimli bilgisayar bileşenleri, bozuk/düşük RAM, ya da ekran kartının Cubase'in sistem beklentisini karşılayamıyor olması olabilir.

Belki işletim sistemin (?) optimizasyon istiyor.
Bilinmez.

Böyle Sarı Çizmeli Mehmet Ağa tipinde sorular sorarsan da, yanıt alman zor olur.

Evet çok haklısın sarı çizmeli Mehmet ağa olmuş.

İ7 işlemci, Asus anakart ,asus ekran kartı 1gb,8 gb ram,Western, caviar black hdd,

Cubase 5, win 7 64 bit, Esi juli@ ses kartı ve 64 bit driver yüklü.

M-audio ses kartıylada denedim yine aynı latency yi yükseltmem gerekiyor.

Julia ses kartı nı kullanırken arasıra bi kasılma sesi (düşük latency gibi) umarım anlatabilmişimdir. :)

Peşine hemen white noise sesi gibi bi ses geliyor.

Azizim sen bilgisayarına bir format at bence,bahsettiğin olay cubasein hatta cubasei bırak bilgisayarın ne işlemcisini yorar ne ramini nede asio vs şişirir.Windowsla ilgili bir sorun sanırım yada yüksek ihtimalle kırık çakma cubase kullanıyorsun bu sebeple zaman zaman hatalar veriyordur cubasin,bir formatla pc yi düzelir belki oda olmazsa windowsu bir optimize et rahatlar belki makinan.Ama böle bi sorunla hiç karşılaşmadım ben.Ayrıca asio şişmesi vs wihite noise benzer gürültü vs çıtırı pıtırtı vs varsa miks esnasında buffer size yükselt biraz,çok asio yiyen pluginlerden uzak dur yada muadillerini seç,kayıt anında latency düşük olması için bufferı 400 500 lere çekersin sonra yine.

stable24, yazarken arada sırada satır atla, boşluk bırak. Öyle kalıp gibi yazdığın şeyler rahat okunmuyor.

Başlığı atlamışım, şimdi gördüm.

O sistem altında çalışan Cubase'de, bu tip otomasyonun sorun çıkartmaması gerekir.
Çok yoğun otomasyon eskiden, işletim sistemleri Windows 98SE ve işlemciler Pentium III iken sorun yaratırdı :)
Şimdi öyle sorunlar yok, ve işlemcin o tip bilgileri ciddiye bile almayacak cinsten. Hızlı.

Belki hala tek çekirdekli işlemci ile düşük RAM kullanıyorsundur diye sordum o soruyu.

ASIO buffer size'ını da 1024'e falan getir bir, bak bakalım bu kadar abartılı (rahatlatan) bir ayarda ne yapıyor.

Sorunun grafik kartın ya da kullandığın RAM'ler olabilir. RAM'ler bozuksa bu tip sorunla karşılaşabilirsin. Grafik kartında da yanlış ayar ya da driver buna neden olabilir.

Bana daha çok sanki orjinal olmayan yazılımın vereceği bir hata gibi geldi.
Kullandığın Cubase'in orjinal olduğundan emin misin ?
Cracklenmiş yazılımlar da rastlanan sorunlara benziyor, ama daha farklı bir sebebi de olabilir tabi bilemiyorum.
Malesef aklıma ilk gelen bu...

Geri