[Eski] Orj. Xp etkinleştirme problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayk08

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar;
Benim orjinal xp'im var ama bir haftadır bilgisayarımı açtığımda karşıma bir uyarı geliyordu. ( Windows'u etkinleştirmek için X gününüz kaldı şimdi etkinleştirmek istiyormusunuz? )
Bende tamam diyordum ve ''windows kopyanız zaten etkin, çıkmak için tamamı tıklayın'' yazıyordu tamam dedikden sonrada normalce kullanıyordum.
22.11.2008 tarihindede ''windows xp kopyanız etkin olmadığından oturum açamazsınız lütfen xp kopyanızı etkinleştirin'' diye bir uyarı geldi ve bilgisayarım açılmadı. (XP Home Edition SP2 orjinal cd) Format atamam çok önemli bilgilerim var. XP zaten etkindi ve orjinaldi sorun ne olabilir sizce, çözemedim? Lütfen yardım edin. Teşekkür ederim saygılar sevgiler.

Not: Güvenli modda dahi açılmıyor? Ne yapmalıyım.

Ne demem gerektiğini bilmiyorum + zaten etkin olan bişeyi tekrar nasıl etkinleştiricemki? Zaten etkin diyor ama etkinleştirme seçenekleri çıkmıyor. Çok garip bir durum ama arayıp anlatıcam teşekkür ederim inşallah bir çözüm bulunur?

Başka fikri olan?

Ayk08, başka çözüm yok. Microsoft'u ara, ne olduğunu anlat. Onlar sana yardım edecektir. Gerekirse başka bir serial number bile verebilirler.

Ben bu durumu biliyorum, bugün yarın derken, bir gün bir baktım bilgisayar açılmıyor. Çözemeyip formatlamıştım.

Kurulum sırasında senin girdigin cd key dışında bir şifreye ihtiyacın olacak. Etkinleştirme kodu yani. Bunuda ya internet üzerinden yada etkinleştirme sayfasında yaşadıgın ülkeyi seçerek sana verilecek microsoft numarasını arayarak ögrenebilirsin. Sanırım işletim sisteminin birden fazla sisteme kurulmasını önleyen bir önlemdi. Yada öyle bir şey hatırlamıyorum şu an. Etkinleştirme süren max. 30 gün. Zaten sana geri sayım yapıyor. 30 gün doldugunda sistem iptal. En iyisi ara sen cd keyinmi vererek etkinleştirme kodunu alabilirsin. Basit bir işlem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri