[Eski] Nota temize çekiyorum. Okuyamadıklarım var.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

alperz

Yeni üye
Bir arkadaşım vasıtasıyla bana gelen bir keman kaprisini temize çekiyorum. Ancak taslak çok dağınık yazılmış. Bazı yerler okunmuyor.

Okuyamadıklarıma bir anlam da veremedim.

Vivo ya da Nivo yazıyor stil olarak(pizz. gibi, stil belirtiyor)
Sonra arco ya da ona benzer birşey yazıyor yine aynı şekilde. Pizz. belirtecinden bir kaç ölçü sonra. Acaba arşeyle çalınacak mı demek istenmiş? Eğer öyleyse tam olarak nasıl yazılıyor?

Bir es'in üzerinde puandorg var. Böyle birşey var mı yoksa yanlışlık mı var orada? Gerçi es'i de uzatmak istemiş olabilir bilmiyorum.

4/4'lük bir ölçünün yarısında üstte "quasi 4/8" yazıyor. Bu yazım doğru mu? Quasi'yi belirtmek için özel bir işaret var mı? Yoksa oraya "4/8 gibi çalın" yazmak mı daha doğru olur?

Vivo :canlı çalınacak demek vivace yi az abart :)

Bir es'in üzerinde puandorg var. Böyle birşey var mı yoksa yanlışlık mı var orada?

Öyle bişey var adı puandare esi uzatmak için kullanılır,ama onu gördün diye sazı bırakıp yemeğe gitme :D

4/4'lük bir ölçünün yarısında üstte "quasi 4/8" yazıyor. Bu yazım doğru mu? Quasi'yi belirtmek için özel bir işaret var mı? Yoksa oraya "4/8 gibi çalın" yazmak mı daha doğru olur?
Gibi çal demiş ama zaten 4/4 lük bir ölçünün yarısında 4 tane 8 liğe eş değer süre kalır orayı anlamadım ama öyle çal :wink:

es üzerindeki uzatma işaretine yanılmıyorsam puan dare deniyor, ve esin yorumcu tarafından uzatılabileceğini gösteriyor.

alperz' Alıntı:

pisgitar' Alıntı:
Gibi çal demiş ama zaten 4/4 lük bir ölçünün yarısında 4 tane 8 liğe eş değer süre kalır orayı anlamadım ama öyle çal :wink:

Evet geri 4 tane 8'lik süre kalıyor. Belki de biraz koşarak çalmak gerekiyordur. Aklıma gelen tek yorum o oldu. Yazıp gönderdim tüm eseri besteciye. Hataları düzeltip tekrar gönderecek bana. Nihai haline ulaşacağız.

Geri