[Eski] nord lead 2x-nord lead 3-nord wave hangisini önerirsiniz???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

gkmen

Yeni üye
selamlar!!!bu üç modelden birini almak istiorum.aslında ilk nord wave düşündüm fakat nord lead2x inde güsel bir synth olduğunu gördüm.nord lead 3 clavia sitesinde satıştan kalmış anladığım kadarıyla ! arasında doğal olarak fiyat farkı var.nord wave almam daha mı ii olur yoksa lead2x beni tatmin edermi???yardımınızı bekliorum...

Arkadaşlar, mesajlarınızı adam gibi Türkçe ile yazın. Cidden can sıkıcı olmaya başladı bu konu.

Re: nord lead 2x-nord lead 3-nord wave hangisini önerirsiniz

gkmen' Alıntı:
selamlar!!!bu üç modelden birini almak istiorum.aslında ilk nord wave düşündüm fakat nord lead2x inde güzel bir synth olduğunu gördüm.nord lead 3 clavia sitesinde satıştan kalkmış bölümde bulunuyor anladığım kadarıyla ! nord wave almam daha mı ii olur???yardımınızı bekliorum...

Merhabalar,

Synthheiser almak için internetten araştırma yapmaktayım. Ayırdığım bütçe 3000TL dir. Nasıl bir adım atmalıyım işin içinden çıkamadım.

ilk aklıma gelen nord lead 2x ti ve daha sonra acaba bütçeme göre 2 ürünmü alim diye kararım değişti. Misal Korg triton Le ilaveten mikrokorg gibi. Yada bir drum mation + roland juno D gibi. Sonra kafamda rack modüller oluştu ve şuan iki ürün arasında çelişkideyim.

Nord Lead 2x rack ? Access Virüs TI Snow Rack ?

Zira rack ile normal synth arasında teknik olarak bir fark varmıdır bilmiyorum? Tek bir modülmü alayım 2 farklı ürünmü alayım :roll: Zira içerisinde Drum oluşturabileceğim sesler olan synth olması daha makbul olur. Hazır loop kullanmıyorum. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

ilgilendiğim tarzlar; Hiphop / r&b / House / Elektronik müzik.

Nord da rack modülünün kontrolleri aynı, klavyelisinde fark olarak split var (sağ sol ayrı tonlama) Rompler tonlarına ihtiyacın varsa workstation klavye ile ufak bir modül işini görebilir.

Daha önceki mesajımda belirtmiştim, TI snow da "drum map" yok. Lead 2X de var, ama efekt yok onda da (filter distortion dışında), ihtiyaç duyarsan, harici ya da DAW dan efekt kullanman gerekir.

Sana rompler'ların (juno d vb.) davul kitleri lazımsa, o zaman workstation klavye ve modül kombosu daha mantıklı olur.

İnternet üzerinden araştırmalarım neticesinde Nord lead 2x yada Access Virüs Tı Snow (rack modül) ikilisi arasında kaldım. nord wave e bütçem yetmiyor. Yada ikinci el araştırıp iki ürünün rack modelinimi alsam diye bir çılgınlık aklımdan geçmiyor değil.

NL Rack + Tı snow rack kulağa güzel geliyor. Tabi renk olarak birbirlerinin neredeyse aynısı ise ikisini almak anlamsız olur. Farkı ürünlere yönelebilirim o zamanda.

Nord Rack 2X + Waldorf Blofeld güzel kombo olur. Biri daha virtual analog tarzı, diğeri daha modern dijital tınılı ve VA harici ek sentezlemeler de (wavetable, sample (ops.) mevcut. Virüs, tek başına gayet esnek, ve işine yarayacak güzel eklentileri (örn. Total integration, atomizer) mevcut. Kullanıcısı çok ve bilgi paylaşımı da fazla.

Bu arada Native Instruments Maschine'e de göz atabilirsin, iş akışına ve tarzlarına uygun duruyor. Synth drum maplerinden daha kullanışlı olabilir senin için. Yanına da dilediğin sentezleyiciyi koyabilirsin.

Minocan' Alıntı:
Nord Rack 2X + Waldorf Blofeld güzel kombo olur. Biri daha virtual analog tarzı, diğeri daha modern dijital tınılı ve VA harici ek sentezlemeler de (wavetable, sample (ops.) mevcut.

Benim tercihim daha modern ve dijital tınılı sesler.Ama bunun yanında 90 ların verdiği eski havayı da seviyorum. O tınılarda hoşuma gidiyor. ( Hele o "Queen / Show must go on" yokmu ah. ) NL 2x rack ve Waldorf ikilisi aklıma yatıyor. 3000TL lik bütçeme uygun gibide. Ama son şakamı yapmadım henüz :!: belki Accecs ile NL den birer rack te alabilirim ikinci el bulabilirsem :)

Şurada satılık bir Nord Rack 2x var:

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=50&t=32919

Satan kişiyi tanıyorum ve her türlü kefilim. :)

Bu arada farklı başlıklarda da yazmıştım, bahsedilen synthler arasında Nord Lead/Rack 2'nin oldukça keskin, yırtıcı bir soundu var. 2X'in DAC ünitesi yenilendiğinden NL 2'ye göre biraz daha temiz ve parlak bir soundu olduğu söyleniyor. Nord Lead 3 daha esnek ve soundu daha dijital ama kendine özgü, benim oldukça beğendiğim, Nord Modular G2'ye yakın bir soundu var. Tabi NL 2/2X kadar keskin, agresif bir sound (özellikle üst frekanslara doğru bir çığlık çığlığa :twisted: ) beklemeyin.

Nord Wave'in sesini bilmiyorum ama onda da diğerlerinde olmayan sampler özelliği var.

Son bilgilerde gayet iyi geldi. Lakin kısa sürede ürünü alabilecek büçe henüz elimde olmadığından bu fırsatıda nazikçe kaçırmış olacağım. İlginiz ve yardımlarınız için gönüden teşekkür ediorum. Bu konuda her türlü alternatif fikre görüşe yardıma açığım ve ihtiyacımda vardır.

saygılarımla :aynen:

Lead 2: 18 Bit DAC / 44.1 khz 16 polifoni, pcmcia (pilli) kartlarıyla ek ses saklama.
Lead 2X: 24 Bit DAC/ 96 khz, 20 polifoni, flash bellek, karta gerek yok (4 kart hafızası kadar bellek içinde geliyor).

Bu arada Nord 2/2X'in klavyesi aftertouch bilgisi göndermiyor. Ama aftertouch bilgisi alabiliyor. Menüden yönlendirme yapılıyor.

Geri