[Eski] Neden tuşlar, sadece siyah ve beyaz renkte?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Metin

Yeni üye
images

Klavye ile uğraşırken, kafama takılmıyor değil...

Yarım seslerin siyah, tam seslerin de beyaz oluşu yani... Neden bu renk seçiminin dışına çıkılmıyor?

(resim temsili, o kadar da renkli değil :) )

Korg bazı modellerinde tam tonlara ait tuşları siyah, yarım tonlara ait tuşları da beyaz renkli olduğu reverse modellerini üretmişti. Hatırladığım kadarıyla bu modeller arasında Poly-800II ve Microkorg vardı. Yine benzer bir aksiyonu da Yamaha YC model orgların ilk iki oktavında yapmıştı.

Siyah-beyaz tuşların ters renklerle üretilmesini ilk defa Pink Floyad'da görmüştüm. Nord Lead 2'de de yapıldı ters renkler.

Nord%20Lead%20Anniversary-200-80.jpg

Daha fazla renkle ilgili bir imalat görmedim kendi adıma.

Korg ve Clavia tamamen fortepiyanodan esinlenmiş. 1700'lerde yapılmıştı zaten. Mozart ve Beethoven bilinen bütün piyano müziklerini bu aletler üzerinde tasarlamışlardır hatta. :)

FortepianoByMcNultyAfterWalter1805.jpg

İlk tuşlu enstrumanlar bu şekilde yapılıyorlardı , sonradan değiştirildi , nedeniyse beyaz tuşların daha seçilebilir olması ve siyah tuşların aralıklı olduğu için göz yanılması olmamasıydı . İlk üretilen enstrumanlarda ; Harpsichord , Clavichord'dur .

Bunları gördüğüm iyi oldu :)

Neredeyse her markanın, şekilden şekile soktukları gövde ve fonksiyon tuşları varken, herhangi birinin, nota tuş renklerini hiç değiştirmemiş olması şaşırtıyordu beni...

Archimed' Alıntı:
Bu arada Triton LE'nin arkasındaki Kurzweil de bir ameliyet geçirip klavyesiz ses modülüne dönüştürülmüş :)

Aslında bir tuşunda velocity problemi ve birkaç da potans sorunu vardı. Bir gün gözüm döndü ve tornavidaları kuşanıp giriştim :)

Geri