[Eski] Ne yapsam şu pıtpıtpıtpıt sesinden kurtulamıyorum yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bug_R

Yeni üye
Arkadaşlar bilgisayarım casper marka i7işlemcili 4gb ramli gt335ekran kartlı bişey. Ses kartım terratec phaze 88rack. Ses kartını express card yuvasına firewire çıkışı yaratan bi express cardla bağlıyorum. Fakat sürekli sorun sürekli gelen pıtpıt sesi var arkada hani böyle latency i çok düşük tuttuğumuzda bilgisayar kasarsa çıkan pıtırtıdan. Bende bilgisayar kasmıyor ram bomboş hatta cubase filanda açık değil mp3 dinliyorum o sırada bile patırtıdan müzik dinlenmez oluyor. Dinlemeyede devam edersem ses kartı hepten gidiyor tekrar senkronize edince kendine geliyor.

Wireless tan olabilir çakışma dediler kapattım bir müddet iyiydi sonra yine başladı. Ekran kartından olabilir dediler aygıt yöneticisinden onuda kapattım bir süre sonra yine patırtı başladı. Bilgisayarın onboard ses kartını zaten daha harici ses kartını bağlamadan kapatıyorum.

İşletim sistemim win 7 basic 64 bit. Harddiskim 5400rpm ama bahsettiğim patırtı sorunu harddiskin kasmasından dolayıda değil çünkü harddisk işlem yapmıyorkende aynı şekilde patırdıyor. Daha fazla fikri olan var mı acaba bios ayarıyla filan çözebilir miyim şu sorunu? Lütfen bi el atın. Müzik yapmaktan soğudum bu salak sorun yüzünden

Firewire kartının tam modelini yazabilirmisin. Sorun kaynağı firewire kart. Yukarıdak arama bölümne Ti chipset, yada çıt pıt gibi ibareler yazıp arama yaparsan seninle aynı sorunu yaşayan 150 kişi bulabilirsin. Tabii ki çözüm önerilerinide.

bd97985.jpg

marka : digitus IEEE 1394a

çip : VIA 6315

model no : DS-31201-2

İlgilendiğiniz için teşekkürler :) Firewire kartım bu özelliklerinide yazdım bir süre önce araştırma yapmıştım forumda bu sesle ilgili ilk yazdığım mesajdaki yaptığım denemeleri forumdan bulmuştum zaten ama işe yaramadılar

bu pıtırtıları kesinlikle ses kartının sürücüsü yapar. Bir kere kaldırıp kurmayı dene yada başka bir sürücü varsa onu dene.

Araştırmanı doğru yapmamışsın. Doğru bir arama yapsaydın VIA chipset yerine TI chipset'li bir kart kullanman gerektiğini bilirdin.
Fakat daha çok M-audio kartlar ile uyumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bazı marka ses kartları via ile de hiç sorunsuz çalışabiliyor. Bu TI chipset'te şehir efsanesi gibi oldu. Bence denemelisin. Bir çok kişi bu sorundan TI set ile kurtuldu.

ses kartının son çıkan sürücüsü sadece win 7 destekliyor malesef başka sürücü deneme şansım yok. Birde bilgisayar kapalıyken pcmcıa kartını takarsam bilgisayar açılmıyor bende mecburen bilgisayar açıldıktan sonra ses kartını bağlıyorum. Bunun bi etkisi olabilir mi acaba?

Ses kartım ikinci el. Ben kullanmadan önce izmirde stüdyoda kullanıyorduk via çipsetle. Senelerce kullandık bir kere çıt ya da pıt sesi gelmedi. Aşırı derecede araştırma yaptım. Yinede almışken texas ins. çipsetli pcmcıa kart almak istedim ama izmir ili sınırları içinde bulamadım. İstanbulda bir yerde vardı orda da stok kalmamıştı bende via ama en kaliteli olan kartı aldığımı düşünüyorum.

Nasıl çözücez bu sorunu acaba aklım yetmiyor. Sistemide sahne ağırlıklı kullanacaktım ama malesef kullanamıyorum sinirimi bozuyor.

şu an sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim yüklerken şu hatayı veriyor (microsoft visual C++ 2005 redistributable) Command line option syntax error. Type command/? for help

bu neyin nesidir acaba?

Bug_R' Alıntı:
şu an sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim yüklerken şu hatayı veriyor (microsoft visual C++ 2005 redistributable) Command line option syntax error. Type command/? for help

bu neyin nesidir acaba?

Ben desktop ve laptop harici firewire kart, hiç kullanmadım. Ama bu forumda çoğu kişi sorunlarını, yukarıdaki mesajında Levent Bey' in de belirttiği gibi, "Texas Instruments" chipsetli harici kartlarla çözdüler. Digitus' un kendi sitesinde araştırma yaptım, laptop için, "Texas Instruments" chipsetli harici kart yok. Hepsi "VIA" chipsetli. Türkiye' de bulabileceğiniz başka bir kart bilmiyorum. Büyük olasılıkla chipset yüzündendir. Yukarıda aldığınız hata yazılım hatası, kartın sitesinde Windows 7 uyumlu olduğunu belirtiyor. Laptop' a kartı taktığınız zaman bilgisayarın açılmaması enterasan.

"Daha önce kartı sorunsuz kullandık." dediğiniz için, size önerebileceğim tek şey;

Bilgisayarınıza format atın, ama bilgisayarınıza kartı takın, ondan sonra format atın, sadece, anakart sürücüleri ( Chipset, Network ), harici firewire kart sürücüsü, ses kartı sürücüsü, ekran kartı sürücüsünü kurun, bir de böyle deneyin. ( Kurulum sırası bu şekilde olsun. ) Eğer ki çalışırsa, sırası ile Cubase' i kurun, tekrar deneyin, vs. yazılımı kurun, tekrar deneyin... böyle test edin. Belki de programlardan dolayı sorun olabilir.

( Casper Laptop' ları bilmiyorum ama, HP Laptop ve Desktop' larda "Recovery" özelliği var. Casper Laptop' larda da "Recovery" özelliği varsa, yani otomatik olarak format atıp herşeyi kendi yüklüyorsa, siz yine kartı takın ve bu işlemi öyle yapın, kurulum bittikten sonra kendi ses kartı sürücüsünü kaldırın. Daha sonra harici firewire kart sürücüsü ve ses kartı sürücüsünü kurun. Not: Test yapacağınız için, her sürücü kurulumundan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı ihmal etmeyin. )

Laptop için Digitus harici kartlar:

http://www.digitus.info/en/products...-cards/notebook-interface-cards/usb-firewire/

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler

Evet kartı laptopa takıp öyle başlattığım zaman laptopun açılmaması çok enteresan. Daha ilk casper yazan ekranda takılıp kalıyor. İşin ilginci benim aldığım bu kartın kutusunda win 7 uyumlu diye bir ibare yoktu ama sorun olmayacağını söylediler. Sorun olmuyormuş ki internet sitesinede win 7 uyumunu eklemişler.

Laptopta recovery özelliği ve gereksiz marka uygulamaları yok. Nasıl windows cd si ile masaüstü bilgisayara windows kuruyosak aynı şekilde kurulmuş halde.

Şimdi tavsiyeniz pcmcia kart takılıyken bilgisayarı formatlamam ama şöyle bir sorun var. Bilgisayarı formatlamam için window cd si takıp baştan başlatmam gerekecek yine casper yazan ekranda takılmış olcam. Birde işin şu yanı var bi artistlik yapıp casper yazısı geçtikten sonra hemen pcmcia kartı takıp ses kartını açtım. Sonuç beter oldu ses kartının sürücüsü ses kartını görememeye başladı bi müddet. Sonra tekrar kaldır kur filan neyseki normale çevirdim. Bir format atıp sürücüleri tek tek kurup çakışmanın nerde olduğunu anlamamız gerekiyor sanırım. Hoş çakışmanın olduğu yere nasıl müdahale ederim onuda bilmiyorum ama. Format atmadan deneyebilceğim birşeyler varsa onlarıda bir deniyim en son çare olarak format atmayı deniycem artık

Bug_R' Alıntı:
Evet kartı laptopa takıp öyle başlattığım zaman laptopun açılmaması çok enteresan. Daha ilk casper yazan ekranda takılıp kalıyor.

O zaman durum biraz farklı. Bu anlattığınız gibi bir hadise usb webcam yüzünden benim başıma geldi. Bilgisayar açıldığı zaman usb webcam' i bilgisayara bağlıyordum, çalışıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatıyordum, ...... marka yazıda takılıp kalıyordu. 2. bilgisayarıma taktım onda da aynısı oldu. Kaliteli marka webcam ile değiştirince sorun kalmadı. Sizde de anladığım kadarı ile bios hata veriyor ve Windows' u başlatmıyor. Siz daha önce kartı sorunsuz kullandığınızı söylüyorsunuz, bu açılış hatasından sonra, başka bir laptop' ta test ettiniz mi?

1. Olasılık;

Farklı bir laptopda da açılmazsa kart sorunludur.

2. Olasılık;

Açılırsa, kartın sürücüsünü ve ses kartını kurduğunuz zaman sorunsuz kullanırsanız, Casper Laptop ile uyum sorunu var demektir.

3. Olasılık;

Açılırsa, kartın sürücüsünü ve ses kartını kurduğunuz zaman çatırtı, çuturtu, pıtırtı devam ederse, yine Casper Laptop ile uyum sorunu vardır ve bununla birlikte, laptop için "Texas Instruments" chipsetli firewire kart temin etmeniz gerekmektedir. :wink:

Selamlar. Aynı sorun bende de uzun süredir mevcut, bu forumda da uzun süre konuşuldu fakat hiçbir gelişme olmadı :evil: Bende digitus ti chipset express kart kullanıyorum fakat buffer size 512 gösterirken tek kanal superior drummerda bile anormal cızırtılar meydana geliyor. Belki saçma olacak ama 4 pin girişli firewire portlarının 6 lara oranla daha hızlı çalıştığını duydum. Sorunun 4 pin portu olan bir firewire express card ile çözülebileceği konusunda kararsızım. Zira bende 6 pin kullanıyorum.

serkancinioglu' Alıntı:
Selamlar. Aynı sorun bende de uzun süredir mevcut, bu forumda da uzun süre konuşuldu fakat hiçbir gelişme olmadı :evil: Bende digitus ti chipset express kart kullanıyorum fakat buffer size 512 gösterirken tek kanal superior drummerda bile anormal cızırtılar meydana geliyor. Belki saçma olacak ama 4 pin girişli firewire portlarının 6 lara oranla daha hızlı çalıştığını duydum. Sorunun 4 pin portu olan bir firewire express card ile çözülebileceği konusunda kararsızım. Zira bende 6 pin kullanıyorum.

Üstadlar daha iyi bilir ama, ben sizin anlattığınız sorunun "Texas Instruments" chipsetli harici firewire karttan kaynaklanmadığını düşünüyorum. Eğer siz müzik dinlerken bu cızırtıları almıyorsanız, sadece kullandığınız müzik programında sanal enstruman kullanımında bu cızırtılar gerçekleşiyorsa, harici firewire kart ile alakası yoktur. Ya kullandığınız işletim sistemi ve ram ile, ya da ses kartı ile alakası vardır.

Şöyle bir deneyimim oldu;

Aynı anakart üzerinde seçmeli kullandığım, M Audio Audiophile 2496 ve M Audio Audiophile 192 iki ses kartım var. İşletim sistemi olarak Windows Vista ve Windows 7' de, müzik programı olarakta Cubase' de test etmiştim.

Sistemimde Windows Vista kurulu iken, İlk olarak M Audio Audiophile 2496' yı seçtim. Daha sonra Cubase' i açtım, proje ayarlarımı 24 Bit 96 Khz yaptım, buffer size ise 256 samples. Daha sonra sanal enstruman kanalı açtım, Native Instruments Maschine' yi atadım. Bu ayarlarda kendi hazır kitlerinden seçtim, çalarken cızırtı yapmaya başladı. Buffer size' ı 512 yaptım, değişen birşey olmadı, düşürdüm 128 yaptım, daha beter oldu. ( Uzatmamak adına en ince ayrıntısına kadar yazmıyorum, aynı ayarlar bunda da geçerli ) Daha sonra M Audio Audiophile 192' yu seçtim. Bu kartım da, bu ayarlar da cızırtı yapmadı. "Ses kartından demek ki." dedim.

Biliyorsunuz Windows Vista çok sorunlu bir işletim sistemi, ben de Windows 7 aldım. İşletim sistemini test etmek adına da aynı testi Windows 7' de yaptım.

Sonuç;

Sonuç çok şaşırtıcı oldu :lol: Ne M Audio Audiophile 2496 ne de M Audio Audiophile 192 ses kartlarımda, bu ayarlarda bırakın cızırtıyı, aynı projede, 5 tane sanal enstruman kanalına, Native Instruments Maschine atayıp, test için aynı kitten birşeyler çalarken ve çaldıktan sonra dinlerken dahi cızırtı yapmadı. ( Birinci kanala kick, ikinci kanala snare, üçüncü kanala vs. gibi ) 24 Bit 96 Khz projede, aynı sanal enstrumanın, 5 kanala atanması sisteme nasıl yük bindirir siz düşünün artık. Onu da test etmenin çok kolay bir yolu var. Asio4all kurun ve deneyin :wink:

Yani uzun lafın kısası, ses kartından derken işletim sisteminden kaynaklandığını farkettim.

Sadece,
Aynı sorun bende de uzun süredir mevcut, bu forumda da uzun süre konuşuldu fakat hiçbir gelişme olmadı. Bende digitus ti chipset express kart kullanıyorum. Fakat buffer size 512 gösterirken tek kanal superior drummerda bile anormal cızırtılar meydana geliyor.
diye düşünmeniz doğru olmaz.

Çünkü, daha önce forum da bir çok arkadaşımız sorunlarını, "Texas Instruments" chipsetli harici firewire kart ile çözdüyseler ve sadece siz sorunları bu kartı kullandığınız halde alıyorsanız, sorununuzun cevabını, yukarıda verdiğim örnekte ki sebeplerin altında da aramanız gerekir.

Not: Testi yaptığım bilgisayarım da çift çekirdekli 3 GHz işlemci ve 4 GB ram var.

Fakat windows 7 kurduğumda da sorun aynıydı hatta daha beter bir durumdaydı. Aynı ses kartımı başka bir arkadaşımın bilgisayarında (yaklaşık olarak benim pc ile aynı özelliklerde) denediğimde cayır cayır çalışıyordu. 2.4 ghz işlemci 7200 rpm hard disk, 4 gb 667 mhz ram kullanıyorum. Sorunun kesinlikle bilgisayarımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Tek kanal superior drummer buffer size 512 civarlarındayken bile cızırtılar var. Midi yazarken bile 1500 den aşağısını göremiyorum :D Fakat yeni nesil oyunlarda banamısın demeyen bilgisayarım müzik programlarına gelince traktör gibi çalışıyor ki bu hiç normal değil.

serkancinioglu' Alıntı:
Fakat windows 7 kurduğumda da sorun aynıydı hatta daha beter bir durumdaydı. Aynı ses kartımı başka bir arkadaşımın bilgisayarında (yaklaşık olarak benim pc ile aynı özelliklerde) denediğimde cayır cayır çalışıyordu. 2.4 ghz işlemci 7200 rpm hard disk, 4 gb 667 mhz ram kullanıyorum. Sorunun kesinlikle bilgisayarımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Tek kanal superior drummer buffer size 512 civarlarındayken bile cızırtılar var. Midi yazarken bile 1500 den aşağısını göremiyorum :D Fakat yeni nesil oyunlarda banamısın demeyen bilgisayarım müzik programlarına gelince traktör gibi çalışıyor ki bu hiç normal değil.

Bilgisayarınız masaüstü bilgisayar mı? Yoksa taşınabilir bilgisayar mı? 7200 rpm harddisk masaüstü bilgisayarda olur, ama siz başka bir konuda taşınabilir bilgisayar için, "Texas Instruments" harici firewire kart alıp sorunu çözdüğünüzü belirtmişsiniz.

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?t=24918

Yanlışınız var 7200 rpm hard disk sadece masaüstü bilgisayarlarda olmaz. Monster fl 90 notebook kullanıyorum. Notebookun firewire girişi ti chipset olmadığı için ses kartımı görmüyor ve bende pcmcia kart kullanmak zorundayım.

serkancinioglu' Alıntı:
Yanlışınız var 7200 rpm hard disk sadece masaüstü bilgisayarlarda olmaz.

Haklısınız, şimdi bir bilgisayar firmasının sitesine baktım. WD ve Seagate' in 2.5 - 7200 rpm harddiskleri gelmiş. Taşınabilir bilgisayar alacak arkadaşlarım için seçim yaparken, 2.5 harddisklerin 5400 rpm olduğunu görmüştüm. O aklımda kalmış. Teknoloji hızlı ilerliyor, 2.5 harddisklerin dönüş hızlarının arttığına açıkçası sevindim. Dönüş hızı yüzünden harici 3.5 harddisk almaya gerek kalmadı. Artık hem hızlı, hem de tek kablo ile güç ve veri aktarımı yapabileceğiz :p

serkancinioglu' Alıntı:
Monster fl 90 notebook kullanıyorum. Notebookun firewire girişi ti chipset olmadığı için ses kartımı görmüyor ve bende pcmcia kart kullanmak zorundayım.

Diğer konuyu okuduğum zaman sizin masaüstü bilgisayara geçiş yaptığınızı düşündüm. Sanırım o zaman sorun yaşadığınız bilgisayar ile bu bilgisayar aynı. Tahminimce bir anlık sorunu çözdüğünüzü düşündünüz ve sonrasında yine sanal enstruman kullanımında cızırtılar yapmaya devam etti.

Arkadaşınızın bilgisayarında "Texas Instrument" harici firewire kart ile, ya da dahili firewire girişi ile sorunsuz çalıştığını belirtiyorsunuz. Büyük ihtimal donanım ile ilgili uyumsuzluktan kaynaklanıyordur. Masaüstü bilgisayar kullansaydınız, elinizden geliyorsa anakartı bir değiştirin diyecektim. Fakat taşınabilir bilgisayar olduğu için teknik servisine götürmeniz gerekiyor. Anakart ve işçilik çok pahalıya patlar ve bununla birlikte sorunun çözüleceği garantisi de yok. Bu durumda ses kartını elden çıkartmak daha mantıklı. Sonuçta arkadaşımda sorunsuz çalışıyor diyorsunuz. Fakat her ihtimale karşı, ses kartını Compel firmasının teknik servisine de gösterin derim. Onlar denediği zaman da sorun çıkarmazsa en azından içiniz rahat olur.

Arkadaşlar İzmir' de TI çipsetli pcmcia 34 kart kullanan var mı acaba? Satın almak için aradım yok. Sonra fiyatını araştırdım biraz yüksek gibi denemeden almak istemiyorum. TI çipsetli kart kullanan varsa bulunduğu yere laptop ve ses kartımla beraber gelip bir deneme yapmak istiyorum bu iyiliği bana yapçak bir insan varsa çok mutlu olcam :)

Merhaba,
Öncelikli olarak bendede Casper marka i7 QM720 modelinde bir notebook var.
Bundan 3-4 ay evvel TI chipsetli bir Firewire Express kartla TC Desktop Konnekt6 da sizin bahsettiğiniz sorunlar ile cebelleşiyordum.
Aynı anda PC imde vardı.PC ortamında birazdaha azda olsa yine problem yaşıyordum.

Bunların yanında birde USB edirol Ua4-FX ses kartım vardı.Bu kart Pentium4 makinede ve netbookumda XP ortamında olsun,windows 7 ortamında olsun sorunsuz çalışırken,gelelim Casper notebookta ve Q6600 işlemcili destopta stabil değildi.

Artık elimde sadece casper notebook var.Çalışmayan Edirol UA4FX çiçek gibi çalışıyor.

Ben size şunu önerebilirim.Kartı başka yerde deneyin,varsa eski olan bir platformda.Eğer orda sorunsuz çalışıyor ise o ortama win7 kurup birde öyle deneyin.Yine çalıştığını görüyorsanız sorun benim görüşümce ne kartta nede elinizdeki laptopta.Yüksek ihtimalle Windows7 uyumsuzluğu yaşıyorsunuz.Sorunda yeni chipsetlerin bir şekilde Windows7 ile uyumsuz çalışması olarak düşünüyorum.

Ben çok para harcadım,sonunda hevesimde kaçtı zaten müzik yerine donanım problemleri ile uğraşmak çok sinir bozucu.

O yüzden bir şey satın almadan evvel mutlaka yapabildiğiniz kadar deneme yapın sabrınız yettiği ölçüde :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri