[Eski] nasıl bir klavye

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicSiyen

Yeni üye
sevgili arkadaşlar arajman yapımında kullanılmak üzere klavye alacağım ama kafamda bir soru var?

triton klavye alsam düzenlemede ne faydası olur?
100 euroya mıdı klavye alsam ne fark eder?
normal mıdı klavye alsam, trıton gibi olması için bilgisayara hangi programı almalıyım?
bu konuyu kime sorduysam sağlam cevap veremedi bilen varsa detaylı olarak anlatırmı? sevgiler...........

Bir tembel arkadaþýmýz daha. Ayrýca açtýðýn konunun yeri burasý deðil.

Aramayý kullansan daha iyi olur.

Bunu baþka bir baþlýkta da sormuþtun. Saðlam cevaptan kastýn ne anlayamadým ama yine olmasý gereken cevabý vereyim. Korg triton gibi bir aletin içindeki ssesleri kullanmak istiyorsan öyle bir alet alýrsýn. Yok beni içindeki sesler ilgilendirmez ben bilgisayara nota yaollayacak boþ bir klavye arýyorum yeter dersen de boþ bir midi klavye alacaksýn. Bunun dýþýnda nasýl bir cevap bekliyorsun anlamadým.

Baþlýðý Tuþlu enstrumanlar forumuna taþýdým bu arada.

100 €'luk bir MIDI klayveyi, Korg Triton serisi yada Roland Fantom yada Yamaha Motif ES ile karşılaştıramazsın. Arada dağlar kadar fark var. Kullanım amaçları farklı. Buradaki arkadaşlar senin sorduğun soruya cevap verdiler zamanında. Bu cevapları aratıp bulabilirsin. Ama yeni bir konu açmaya gerek yok.

triton alırsanız düzenleme işi için(burada sequencer'dan mı bahsediyoruz yoksa düzenleme deyince "aranjman" denen şey mi kastediliyor?) bilgisayara pek ihtiyacınız kalmaz. ama bir midi kontrol klavyesi alırsanız çok çok büyük bir ihtimalle(sadece sequencing özelliği olan modüller de var ancak fiyatları ne alemde bilmiyorum, pek ucuz olduğunu da düşünmüyorum) bir bilgisayara ihtiyacınız olacaktır.

Geri